Overzicht van allergenen in onze menu’s.
Standaard bieden wij “eten dat in de film zit’. Heb je een allergie, dan kun je hier zien welke gang(en) of delen ervan je moet overslaan. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).
BABETTE’S FEAST
1 HELDERE GROENTENSOEP
Lichte en heldere groentenbouillon
2 EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG
Een koekje met crème patissier
3 ØLLEBRØD
Typisch Deense brood-biersoep van stokvisbouillon met witvis
4 BLINI DEMIDOFF
Een eerste toppunt van feestelijkheid: blini met kaviaar en zure room
5 CAILLE EN SARCOFAGE
Het signatuurgerecht van Babette: een kwartel
dat in een bladerdeeg nestje ligt met vijgen en paddenstoelen
6 WALDORFSALADE
Klassieke salade met appel, walnoten en rozijnen*
7 TULBANDCAKE
Tulbandcake met boerenjongens en room.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. (4: kaviaar, apart) |
Rauw vlees/vis | 4: kaviaar, apart |
Varkensvlees | n.v.t. |
Noten | 6: walnoten |
Lactose/melk | 2: patisserieroom, 4: zure room, apart, 7: slagroom, apart |
Kaas | n.v.t. |
Alcohol | 3: bier 5: Madeira (in saus) 7: boerenjongens, apart |
Gluten | 2: koekje 3: brood 4: blini, apart 5: pasteibakje, apart 7: cake |
Diversen | n.v.t. |
BURNT
1 OESTER
Heerlijk zilte oester
Vega: Gebakken zeekraal
2 BOUILLABAISSE MET GAMBA’S EN MOSSELTJES
Verfijnde schaaldierenbouillon met gamba’s en mosseltjes.
Vega: Ricotta met een salade van groene groenten
3 DRAGONSOEP
Frisgroene soep van doperwtjes en dragon.
4 TONG MET ASPERGES **
Gebakken tong met gegrilde asperges, rucola en een vierge van tomaat.
Vega: Geroosterde bloemkool met asperges, rucola en een vierge van tomaat.
5 ISPAHAN MACARON
Verjaardagsmacaron met heerlijke crème van frambozen en lychee.
6 BIEFSTUKJE MET CAYENNEBOTER
Mals biefstukje met gebakken krieltjes en cayenneboter
Vega: Gebakken aubergine en courgette met krieltjes en cayenneboter.
7 KOFFIEMOUSSE
Een luchtig koffiedessert met slagroom.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | 1: Oester 2: bouillabaisse (mosselen, garnalen) |
Rauw vlees/vis | 6: biefstuk kan rood zijn van binnen) |
Varkensvlees | n.v.t. |
Noten | 5: amandelmeel |
Lactose/melk | 2: alleen vega-variant 3: room 4: boter 5: mousse(room) 6: boter 7: mousse (room) |
Kaas | n.v.t. |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 3: bindmiddel 4: bloem bij vis |
Diversen | n.v.t. |
CHEF
1 GUMBO VAN ANDOUILLEWORST
Louisiana stoofpotje met pittige varkensworst,
in een bruine roux met okra, paprika geserveerd met een brosse crostini.
Vega: Vegetarische worst vervangt het vlees.
2 SPAGHETTI AGLIO OLIO
Klassieke spaghetti met olie, knoflook, peterselie, pepertjes en Parmezaanse kaas. Meest sensuele gerecht van de film.
3 KOREAANSE KIP MET INGELEGDE UI EN JALAPENOPEPER
Kipdijfilet in gochujang-chili, gember, soja, sesamolie en knoflook.
Met ingelegde rode ui, jalapenopeper en sesamzaad.
Vega: Kipstuckjes vervangen de kip
4 BUIKSPEK MET POMPOENCREME EN KORIANDERSAUS
Buikspek gemarineerd met chinese kruiden, met pompoencrème en gember en
garnering van radijs en koriandersaus
Vega: Geroosterde bloemkool i.p.v. buikspek
5 DE CUBANO
In mojo gemarineerde varkensschouder, uitgebakken spekreepjes, belegen kaas, ham en grote augurkrepen. Op een baguette met mosterd. Wereldwijd food truck fenomeen.
Vega: gegrilde courgette, falafel en pittige seitan
6 NEW ORLEANS BEIGNET
Kleine kussentjes van oliebolletjes, geserveerd met gekarameliseerde ananas en banketbakkersroom.
7 BRISKET
Texas style BBQ-brisket. Uren gemarineerde en gerookte runderborst, naar recept van Aaron Franklin. Supermals en umami smaak.
Vega: pittige pepertofu
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | n.v.t. |
Varkensvlees | 1: andouille(worst) 4: buikspek 5: Cubano (varkensschouder) |
Noten | 3: sesamzaad |
Lactose/melk | 1: boter 2: boter 4: boter 5: boter 6: patisserieroom (apart) 7: alleen de vega-variant |
Kaas | 2: Parmezaanse kaas 5: plakje kaas |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 1: crostini, apart 2: pasta 3: paneer 5: baguette 6: beignet, apart 7: alleen de vega-variant |
Selderij | 1: roux |
Diversen | n.v.t. |
ESTÔMAGO
1 PASTEL
Pastei met gehakt, pepertje en knoflook. Met een groene zoet-zure salade.
2 COXINHA
Beroemde peervormige snack met kip & kaas. Met een frisse rode bietensalade.
3 WORMEN
Gevangenismaaltijd. Beetje nootachtig.
4 KIP KOKOSRIJST
Malse kip met rijst, ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.
5 PASTA PUTTANESCA
Het ‘hoogtepunt’ van de film. Pasta met tomaten, ansjovis, kappers en olijven.
6 CARPACCIO
Rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, kappertjes en Parmezaanse kaas.
7 ANITA E GARIBALDI
Eigenzinnige crème brulée met guavepasta en gorgonzola.
8 BIEFSTUKJE
Het ‘lekkerste stukje’ vlees.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | 6: rauwe ossenhaas 8: evt de biefstuk verder doorbakken |
Varkensvlees | 1: gehaktvulling |
Noten | 4: hazelnoten |
Lactose/melk | 2: room in vulling 7: room in crème brulee |
Kaas | 2: in kaasvulling 6: Parmezaanse kaas 7: gorgonzola |
Alcohol | in de optionele Negroni cocktail |
Gluten | 1: deeg 2: deeg 5: pasta |
Diversen | n.v.t. |
JULIE & JULIA
1 TONG MEUNIÈRE
Een echte klassieker: tong met kappertjes, peterselie, citroensap en heel veel boter.
2 BRUSCHETTA
Italiaanse klassieker, in New York super populair.
3 KIPPENDIJEN MET CHAMPIGNON-ROOMSAUS
Malse kip met gebakken champignons in een port-roomsaus
4 RIVIERKREEFT ‘THERMIDOR’
Gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer
5 FRANS KAASPLANKJE
Een Frans geitenkaasje, brie en een abdijkaasje.
6 BOEUF BOURGUIGNON
De Franse klassieker, geserveerd met krielaardappeltjes
7 REINE SABA CHOCOLADETAART
Als nagerecht een luchtige chocoladetaart met amandelen
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | 4: rivierkreeft |
Rauw vlees/vis | n.v.t. |
Varkensvlees | n.v.t. (de boeuf is zonder spek) |
Noten | 7: amandelen |
Lactose/melk | 3: room in saus, 4: room in gratin, 7: crème fraîche |
Kaas | 4: in gratin 5: gepasteuriseerde kaasjes, min. 1 schimmelkaas |
Alcohol | 3: port in saus 6: rode wijn |
Gluten | 2: toast 7: taart |
Diversen | n.v.t. |
NO RESERVATIONS
1 COQUILLES MET SAFFRAANSAUS
Een fraai voorgerechtje van gebakken coquilles met
frisse dressings van saffraan en sinaasappel
2 DORADE MET GROENTEN UIT DE OVEN
Filet van dorade met courgette, citroen en tijm uit de oven.
Minder dreigend dan in de film.
3 SPAGHETTI ALL’ARRABBIATA
Klassieke pasta met tomatensaus, rode pepertjes, knoflook en parmezaanse kaas,
geen kind kan er weerstand aan bieden.
4 SLICE OF PIZZA
Home made veggie pizza, always the best and most fun.
5 TAPASPLANKJE
After work relaxation met een tapasplankje.
6 KIPPENDIJEN MET COGNACSAUS
Het proefmoment gaat om de cognacsaus met selderij, witte wijn, sjalot, truffel en knoflook. Geserveerd met malse kippendij en garnering.
7 KOUDE SABAYON MET EEN PANCAKE EN ROOD FRUIT
Koude sabayon met een amerikaanse pancake en vers rood fruit.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | 1: coquille |
Rauw vlees/vis | n.v.t. (1: coquille evt. meer doorbakken) |
Varkensvlees | 1: hamcrumble, apart |
Noten | n.v.t. |
Lactose/melk | 1: room in saus, 7: room in sabayon |
Kaas | 3: Parmezaanse kaas 4: Kaas op pizza 5: Geitenkaas op stokbrood |
Alcohol | 1: witte wijn in saffraansaus 6: cognac in cognacsaus 7: Licor43 in sabayon |
Gluten | 3: spaghetti 4: pizza en grissini 5: stokbrood, apart 7: pancake, apart |
Diversen | n.v.t. |
RATATOUILLE
MENU
1 MILLE FEUILLE
Met gele room, citroen, vanille en meringue.
2 PORTOBELLO MET GEITENKAAS*
Gerookte portobello met geitenbrie, zonnebloempitten en salade.
3 ZALMTIMBAALTJE**
Gerookte zalm taartje met mierikswortel, avocado, lente-ui en gekarameliseerde groenten.
4 SOEP VAN KNOLSELDERIJ MET HAZELNOOT*
Bouillon, knolselderij, bleekselderij, hazelnoot en.. snippertje prei.
5 KALFSOESTER MET TRUFFELOLIE
Met lichte aardappelpuree, andijvie en mosterdsaus
6 DRUIVEN
Een tongverfrisser voor..
7 RATATOUILLE TORENTJE
Courgette, aubergine en tomaat met een vinaigrette.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | 3: (gerookte) zalm |
Varkensvlees | n.v.t. |
Noten | 2 zonnebloempitten 4 hazelnoten |
Lactose/melk | 1: gele room 2: geitenbrie 3: zure room |
Kaas | 2: geitenbrie |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 1: cake |
Diversen | n.v.t. |
SOUL KITCHEN
MENU
1 VISSCHNITZEL MET AARDAPPELSALADE
De basis van het truckerscafé: een schnitzel als een deurmat. Dit is een visschnitzel geserveerd met een aardappelsalade met mierikswortel.
2 ROODBAARSFILET MET PUTTANESCASAUS, BASILICUM EN CHERRYTOMAATJES
Het nieuwe menu met een op de huid gebakken roodbaarsfilet, geserveerd met puttanescasaus, basilicum en gekonfijte cherrytomaatjes
3 GRIEKSE PILAV MET PEULEN
Een smakelijke tomaatpilav met malse stukjes kip, rode paprika en pepers.
4 SOUVLAKI VAN VARKENSHAAS
Een spiesje van gekruide varkenshaas, geserveerd met tzatziki
5 WITTE CHOCOLADEMOUSSE ‘AFRODISIAC’
Mousse van witte chocolade met een topping van chocolade en hazelnootjes
6 PEPERMUNT
Eigenlijk een knoop..
7 DRUIVEN MET ROOM
Serveer in een glas: druiven met ricottacrème, amandel en honing
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | n.v.t. |
Varkensvlees | 1: spek in salade 4: souvlaki |
Noten | 5 hazelnoot 7 amandel |
Lactose/melk | 5: room in mousse 7: ricotta |
Kaas | n.v.t. |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 1: schnitzel (paneermeel) |
Diversen | n.v.t. |
TAMPOPO
1 SNACK UIT DE FILM
Appetiser die je in de filmsfeer brengt
2 JAPANSE NOEDELSOEP (RAMEN)
Goede noedelsoep op zijn Japans. Kippenbouillon, miso, prei, pepertje, gember, sesamolie, geroosterd varkensvlees, naruto maki en zeewier. In de film krijg je instructies hoe je deze noedelsoep moet eten. Japanse style.
Vega: Paddenstoelenbouillon en seitan vervangen het vlees.
3 ONIGIRI
Traditioneel Japans rijstsushi, gevuld met tonijn en omwikkeld met nori. Plus een beetje Japanse sojasaus en sesamzaadjes.
Vega: Onigiri met avocado
4 OESTER
Heerlijk zilte oester
Vega: gebakken zeekraal
5 OSHIRUKO
Een beetje vreemd, dat is Oshiruko. Machtig en zoet soepje van rode bonen, met mochi balletje. Let op: voorzichtig eten.
6 BUIKSPEK IN SLA
Wrap met gekarameliseerde buikspek, gemarineerd in pepertjes, honing, Japanse soja en kruiden. Lauwwarm, met ssamjang saus in een blad sla.
Vega: Geroosterde bloemkool vervangt het buikspek.
7 PEKING EEND
Geroosterde eend met fijngesneden lenteui, komkommer en hoi sin. Lauwwarm, in dunne pannenkoekjes.
Vega: Umami bereide tofu vervangt de eend.
8 RAMEN NOEDELSOEP ‘TAMPOPO’
Ultieme Japanse noedelsoep. Smaakbommetje. Lekker heet serveren.
Vega: Paddenstoelenbouillon vervangt de vleesbouillon.
ALLERGENEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | 4: oester |
Rauw vlees/vis | 3:rauwe tonijn |
Varkensvlees | 2: varkensschouder 6: buikspek |
Noten | 2: sesamzaad 3: sesamzaad 6: sesamzaad 8: sesamzaad |
Lactose/melk | 7: alleen vega-variant 8: boter |
Kaas | n.v.t. |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 2: noedels 5: mochi 6: bloem 7: pannenkoekje 8: noedels |
Selderij | 4: bij oester |
Diversen | n.v.t. |
THE HUNDRED FOOT JOURNEY
1 PITTIGE INDIASE TOMATENSOEP
Een mooie binnenkomer, deze pittige tomatensoep met komijn, gember, curryblad en chili.
2 AMUSES BOUCHES APERITIF
Een plat froid met tomaatjes, gevulde bleekselderij en een miniquiche
3 THALI VAN TAHOE CURRY, LINZEN EN NAAN
Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood
4 GEROOSTERDE ZEEBAARSFILET MET SAFFRAANRIJST
Op de huid gebakken zeebaars met een kruidige saffraanrijst gemengd met groene groenten
5 ROULEAU VAN DUIF EN EEND EN CROUTE
Rouleau van duif en eend en croute met seizoensgroenten en een truffeljus
6 BOEUF BOURGUIGNON
De klassieker uit de Franse keuken: boeuf Bourguignon
7 TARTE AUX FRUITS
Taartje van het huis met rode vruchten
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | n.v.t. |
Varkensvlees | n.v.t. |
Noten | n.v.t. |
Lactose/melk | 1: feta kaas, apart 2: roomkaas bij bleekselderij 7: banketbakkersroom |
Kaas | Zie bij lactose |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 3: naan brood, apart 2: quichebodem, apart 5: bladerdeeg, apart 7: taartbodem |
Diversen | n.v.t. |