RECEPTEN

ALLERGENEN

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

Overzicht van allergenen in onze menu’s.

Standaard bieden wij “eten dat in de film zit’. Heb je een allergie, dan kun je hier zien welke gang(en) of delen ervan je moet overslaan. Veel onderdelen zijn bij take aways apart verpakt en dus eenvoudig weg te laten, dit staat er dan bij. En je kunt kijken wel menu voor jouw dieet het meest geschikt is. Voor andere allergieën: mail naar info@cinemaculinair.nl

BABETTE’S FEAST

1 HELDERE GROENTENSOEP

Lichte en heldere groentenbouillon

2 EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Een koekje met crème patissier

3 ØLLEBRØD

Typisch Deense brood-biersoep van stokvisbouillon met witvis

4 BLINI DEMIDOFF

Een eerste toppunt van feestelijkheid: blini met kaviaar en zure room

5 CAILLE EN SARCOFAGE

Het signatuurgerecht van Babette: een kwartel
dat in een bladerdeeg nestje ligt met vijgen en paddenstoelen

6 WALDORFSALADE

Klassieke salade met appel, walnoten en rozijnen*

7 TULBANDCAKE

Tulbandcake met boerenjongens en room.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t. (4: kaviaar, apart)
Rauw vlees/vis4: kaviaar, apart
Varkensvleesn.v.t.
Noten6: walnoten
Lactose/melk2: patisserieroom,
4: zure room, apart,
7: slagroom, apart
Kaasn.v.t.
Alcohol3: bier
5: Madeira (in saus)
7: boerenjongens, apart
Gluten2: koekje
3: brood
4: blini, apart
5: pasteibakje, apart
7: cake
Diversenn.v.t.

BURNT

1 PASTA CACIO E PEPE

Klassieke pasta met peper, zout en Parmezaanse kaas

2 BOUILLABAISSE MET GAMBA EN SCHELPDIEREN*

Verfijnde schaaldierenbouillon met gamba, mosseltjes en venusschelpen.

3 DRAGONSOEP

Frisgroene soep van doperwtjes en dragon.

4 TARBOT MET SCHORSENEREN **

Gebakken tarbot met gegrilde schorseneren, rucola en een vierge van tomaat.

5 ISPAHAN TAART

Verjaardagstaart met heerlijke crème van frambozen en lychee met rozenwater.

6 BIEFSTUKJE MET CAYENNEBOTER

Mals biefstukje met gebakken krieltjes en cayenneboter

7 KOFFIEMOUSSE

Een luchtig koffiedessert met slagroom.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren2: bouillabaisse (mosselen, garnalen)
Rauw vlees/visn.v.t. (6 biefstuk evt. verder doorbakken)
Varkensvleesn.v.t.
Notenn.v.t.
Lactose/melk3: room,
5: mousse (room),
7: mousse (room)
Kaas1: Parmezaanse kaas
Alcoholn.v.t.
Gluten1: spaghetti
5: taartbodem
Diversenn.v.t.

CHEF

1 GUMBO VAN ANDOUILLEWORST*

Louisiana stoofpotje met pittige varkensworst,
in een bruine roux met okra, paprika geserveerd met een brosse crostini.

2 SPAGHETTI AGLIO OLIO

Klassieke spaghetti met olie, knoflook, peterselie, pepertjes en Parmezaanse kaas. Meest sensuele gerecht van de film. 

3 KOREAANSE KIP MET INGELEGDE UI, JALAPENOPEPER EN KIMCHISALADE*

Kipdijfilet in gochujang-chili, gember, soja, sesamolie en knoflook.
Met ingelegde rode ui, jalapenopeper, sesamzaad, en kimchi van Chinese kool.

4 BUIKSPEK MET POMPOENCREME EN KORIANDERSAUS*

Buikspek gemarineerd met chinese kruiden, met pompoencrème en gember en
garnering van radijs en koriandersaus

5 DE CUBANO*

In mojo gemarineerde varkensschouder, uitgebakken spekreepjes, belegen kaas, ham en grote augurkrepen. Op een baguette met mosterd.  Wereldwijd food truck fenomeen.

6 NEW ORLEANS BEIGNET

Kleine kussentjes van oliebolletjes, geserveerd met gekarameliseerde ananas en banketbakkersroom.

7 BRISKET

Texas style BBQ-brisket. Uren gemarineerde en gerookte runderborst, naar recept van Aaron Franklin. Supermals en umami smaak. 

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren3: mogelijk garnalen in de kimchi, apart
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvlees1: andouille(worst),
4: buikspek,
5: Cubano (varkensschouder)
Notenn.v.t.
Lactose/melk6: patisserieroom, apart
Kaas2: Parmezaanse kaas
Alcoholn.v.t.
Gluten1: crostini, apart
2: pasta
5: baguette
6: beignet, apart
Diversenn.v.t.

ESTÔMAGO

1 PASTEL

Pastei met gehakt, pepertje en knoflook. Met een groene zoet-zure salade.

2 COXINHA

Beroemde peervormige snack met kip & kaas. Met een frisse rode bietensalade. 

3 WORMEN

Gevangenismaaltijd. Beetje nootachtig.

4 KIP KOKOSRIJST

Malse kip met rijst, ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.

5 PASTA PUTTANESCA

Het ‘hoogtepunt’ van de film. Pasta met tomaten, ansjovis, kappers en olijven.

OPTIONEEL: NEGRONI

Pittige cocktail met campari, gin, sinaasappel en angustura

6 CARPACCIO

Rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, kappertjes en Parmezaanse kaas.

7 ANITA E GARIBALDI

Eigenzinnige crème brulée met guavepasta en gorgonzola.

8 BIEFSTUKJE

Het ‘lekkerste stukje’ vlees.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/vis6: rauwe ossenhaas
8: evt de biefstuk verder doorbakken
Varkensvlees1: gehaktvulling
Noten4: hazelnoten
Lactose/melk2: room in vulling
7: room in crème brulee
Kaas2: in kaasvulling
6: Parmezaanse kaas
7: gorgonzola
Alcoholin de optionele Negroni cocktail
Gluten1: deeg
2: deeg
5: pasta
Diversenn.v.t.

JULIE & JULIA

1 TONG MEUNIÈRE

Een echte klassieker: tong met kappertjes, peterselie,  citroensap en heel veel boter.

2 BRUSCHETTA

Italiaanse klassieker, in New York super populair.

3 KIPPENDIJEN MET CHAMPIGNON-ROOMSAUS

Malse kip met gebakken champignons in een port-roomsaus 

4 RIVIERKREEFT ‘THERMIDOR’

Gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer

5 FRANS KAASPLANKJE

Een Frans geitenkaasje, brie en een abdijkaasje.

6 BOEUF BOURGUIGNON

De Franse klassieker, geserveerd met krielaardappeltjes

7 REINE SABA CHOCOLADETAART

Als nagerecht een luchtige chocoladetaart met amandelen

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4: rivierkreeft
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t. (de boeuf is zonder spek)
Noten7: amandelen
Lactose/melk3: room in saus,
4: room in gratin,
7: crème fraîche
Kaas4: in gratin
5: gepasteuriseerde kaasjes, min. 1 schimmelkaas
Alcohol3: port in saus
6: rode wijn
Gluten2: toast
7: taart
Diversenn.v.t.

NO RESERVATIONS

1 COQUILLES MET SAFFRAANSAUS*

Een fraai voorgerechtje van gebakken coquilles met
frisse dressings van saffraan en sinaasappel

2 DORADE MET GROENTEN UIT DE OVEN

Filet van dorade met courgette, citroen en tijm uit de oven. 
Minder dreigend dan in de film.

3 SPAGHETTI ALL’ARRABBIATA

Klassieke pasta met tomatensaus, rode pepertjes, knoflook en parmezaanse kaas,
geen kind kan er weerstand aan bieden.

4 SLICE OF PIZZA

Home made veggie pizza, always the best and most fun.

5 TAPASPLANKJE

After work relaxation met een tapasplankje.

6 KIPPENDIJEN MET COGNACSAUS

Het proefmoment gaat om de cognacsaus met selderij, witte wijn, sjalot, truffel en knoflook. Geserveerd met malse kippendij en garnering.

7 KOUDE SABAYON MET EEN PANCAKE EN ROOD FRUIT

Koude sabayon met een amerikaanse pancake en vers rood fruit.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1: coquille
Rauw vlees/visn.v.t. (1: coquille evt. meer doorbakken)
Varkensvlees1: hamcrumble, apart
Notenn.v.t.
Lactose/melk1: room in saus,
7: room in sabayon
Kaas3: Parmezaanse kaas
4: Kaas op pizza
5: Geitenkaas op stokbrood
Alcohol1: witte wijn in saffraansaus
6: cognac in cognacsaus
7: Licor43 in sabayon
Gluten3: spaghetti
4: pizza en grissini
5: stokbrood, apart
7: pancake, apart
Diversenn.v.t.

THE HUNDRED FOOT JOURNEY

1 PITTIGE INDIASE TOMATENSOEP

Een mooie binnenkomer, deze pittige tomatensoep met komijn, gember, curryblad en chili.

2 AMUSES BOUCHES APERITIF*

Een plat froid met tomaatjes, gevulde bleekselderij en een miniquiche

3 THALI VAN TAHOE CURRY, LINZEN EN NAAN

Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood 

4 GEROOSTERDE SNOEKBAARSFILET** MET SAFFRAANRIJST

Op de huid geroosterde snoekbaars met een kruidige saffraanrijst gemengd met groene groenten

5 ROULEAU VAN DUIF EN EEND EN CROUTE

Rouleau van duif en eend en croute met seizoensgroenten en een truffeljus

6 BOEUF BOURGUIGNON

De klassieker uit de Franse keuken: boeuf Bourguignon met een kleine Indiase twist 

7 TARTE AUX FRUITS

Taartje van het huis met rode vruchten

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Notenn.v.t.
Lactose/melk1: feta kaas, apart
2: roomkaas bij bleekselderij
7: banketbakkersroom
KaasZie bij lactose
Alcoholn.v.t.
Gluten3: naan brood, apart
2: quichebodem, apart
5: bladerdeeg, apart
7: taartbodem
Diversen4 snoekbaars is een roofvis (af te raden voor zwangeren). Soms wordt een andere baars gebruikt, als snoekbaars uit het seizoen is.

Scroll naar top