RECEPTEN

ALLERGENEN

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

RECEPTEN

ALLERGENEN

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

Overzicht van allergenen in onze menu’s.

Standaard bieden wij “eten dat in de film zit’. Heb je een allergie, dan kun je hier zien welke gang(en) of delen ervan je moet overslaan. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).

BIG NIGHT

1 PENNE MET TOMATENSAUS

De Italiaanse simpele klassieker. Met weinig ingrediënten een fantastisch gerecht maken. Italiaanser kan het bijna niet toch?

2 KIP-CACCIATORE

Dikke comfortfood! Een klassiek ovengerecht waarbij de smaken mooi in elkaar overvloeien omdat het in 1 schaal klaargemaakt wordt. In Big Night serveren we deze met Haricots Verts.
Vega: kip wordt vervangen door koningsboleet.

3 ANTIPASTI

Bordje vol met lekkers van Italiaanse komaf. Peperoni arrosti, crostini met geitenkaas, focaccia met rozemarijn en een witte bonen salade met knoflook en kruiden.

4 SEAFOOD RISOTTO

Smeuïge risotto tricolore. Drie verschillende kleuren met schaal- en schelpdieren, groene pesto en verse kaas.
Vega: zonder schaal- en schelpdieren.

5 TIMPANO

In de Timpano zitten de belangrijkste dingen ter wereld. Gekookte eieren, gehaktballetjes, ham, kaas, tomatensaus, penne pasta.
Vega: Vegetarische gehaktballetjes en vegetarische worst. Geen ham.

6 DOLCI

Biscotti di amaretti, druiven, gemengde noten en mandarijnen.

7 OMELET

Een romige omelet met stokbrood.

ALLERGENEN GANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren5:
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Notenn.v.t.
Lactose/melk1:
2:
5:
6:
8:
Kaas3, 4, 5:
Alcoholn.v.t.
Gluten1: Pasta
2: Pasta
4: Focaccia, apart
6: Pasta
7: Biscotti, apart
8: Stokbrood, apart
Diversenn.v.t.

CHOCOLAT

1. BRUNCH MET DRIEHOEKIG STUKJE CHOCOLADE

We starten de brunch met een driehoekig stukje chocolade van peper en bladgoud.

2. PASSIE

Best of both worlds. Chocola en slagroom

3. BONBON ‘ROSECREAMS’ MET COINTREAU

Sinaasappel bonbon

4. CHOCOLADECAKE

Een klassieke smeuïge brownie

5. NIPPLES OF VENUS

Bonbons met een toefje witte chocola erop. Nipples of Venus

6. RONDE TRUFFEL

De truffel komt terug. Blijft heerlijk. Slagroom & chocolade.

7. STRUIKJE-BONBON OF ORANGETTE

Struikje-bonbon of Orangette van Leonidas

8. STUKJES KAPOTTE CHOOLADE, CACAO-KOFFIEBOONTJES

Stukjes kapotte chocolade, cacao- koffieboontjes

9. RODE BONBON

Een heerlijke rode bonbon om de middag mee af te sluiten van red lips.

ALLERGENEN GANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Hazelnoot5:
Lactose/melk1:
2:
5:
6:
8:
Kaasn.v.t.
Alcohol3: Cointreau
GlutenGang 4 de brownie + sandwiches
Diversenn.v.t.

TAMPOPO

1 SNACK UIT DE FILM

Appetiser die je in de filmsfeer brengt

2 JAPANSE NOEDELSOEP (RAMEN)

Goede noedelsoep op zijn Japans. Kippenbouillon, miso, prei, pepertje, gember, sesamolie, geroosterd varkensvlees, naruto maki en zeewier. In de film krijg je instructies hoe je deze noedelsoep moet eten. Japanse style.

Vega: Paddenstoelenbouillon en seitan vervangen het vlees.

3 ONIGIRI

Traditioneel Japans rijstsushi, gevuld met tonijn en omwikkeld met nori. Plus een beetje Japanse sojasaus en sesamzaadjes.
Vega: Onigiri met avocado.

4 OESTER

Heerlijk zilte oester
Vega: Gebakken zeekraal.

5 OSHIRUKO

Een beetje vreemd, dat is Oshiruko. Machtig en zoet soepje van rode bonen, met mochi balletje. Let op: voorzichtig eten.

6 BUIKSPEK IN SLA

Wrap met gekarameliseerde buikspek, gemarineerd in pepertjes, honing, Japanse soja en kruiden. Lauwwarm, met ssamjang saus in een blad sla.
Vega: Geroosterde bloemkool vervangt het buikspek.

7 PEKING EEND

Geroosterde eend met fijngesneden lenteui, komkommer en hoi sin. Lauwwarm, in dunne pannenkoekjes.
Vega: Umami bereide tofu vervangt de eend.

8 RAMEN NOEDELSOEP ‘TAMPOPO’

Ultieme Japanse noedelsoep. Smaakbommetje. Lekker heet serveren.
Vega: Paddenstoelenbuillon vervangt de vleesbouillon.

ALLERGENEN GANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4: oester
Rauw vlees/vis3:rauwe tonijn
Varkensvlees2: varkensschouder
6: buikspek
Noten/zaden2: sesamzaad
3: sesamzaad
6: sesamzaad
8: sesamzaad
Lactose/melk7: alleen vega-variant
8: boter
Kaasn.v.t.
Alcoholn.v.t.
Gluten2: noedels
5: mochi
6: soja-saus
7: pannenkoekje
8: noedels
Selderijn.v.t.
Diversenn.v.t.

THE HUNDRED FOOT JOURNEY

1 PITTIGE INDIASE TOMATENSOEP

Een mooie binnenkomer, deze pittige tomatensoep met komijn, gember, curryblad en chili.

2 AMUSES BOUCHES APERITIF

Een plat froid met tomaatjes, gevulde bleekselderij en een miniquiche

3 THALI VAN TAHOE CURRY, LINZEN EN NAAN

Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood 

4 GEROOSTERDE ZEEBAARSFILET MET SAFFRAANRIJST

Op de huid gebakken zeebaars met een kruidige saffraanrijst gemengd met groene groenten.
Vega: Zeebaars vervangen door gegrilde groenten

5 ROULEAU VAN EEND EN CROUTE

Rouleau van eend en croute met seizoensgroenten en een truffeljus
Vega: Geroosterde bloemkool.

6 BOEUF BOURGUIGNON

De klassieker uit de Franse keuken: boeuf Bourguignon 
Vega: Pompoen stoof.

7 TARTE AUX FRUITS

Taartje van het huis met rode vruchten

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4. Sporen bevatten van
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Noten7.
Lactose/melk1: alles
2: roomkaas bij bleekselderij
4: yoghurt
5:alles
7:banketbakkersroom
Kaas1: feta
2: quiche + roomkaas
7: creme-fraiche
Alcoholn.v.t.
Gluten
2: quichebodem
3: naan brood
5: bladerdeeg
6: alles
7: taartbodem
Diversenn.v.t.

CHEF

1 GUMBO VAN ANDOUILLEWORST

Louisiana stoofpotje met pittige varkensworst,
in een bruine roux met okra, paprika geserveerd met een brosse crostini.
Vega: Vegetarische worst vervangt het vlees.

2 KOREAANSE KIP MET INGELEGDE UI EN JALAPENOPEPER

Kipdijfilet in gochujang-chili, gember, soja, sesamolie en knoflook.
Met ingelegde rode ui, jalapenopeper en sesamzaad.
Vega: Kipstuckjes vervangen de kip

3 BUIKSPEK MET POMPOENCREME EN KORIANDERSAUS

Buikspek gemarineerd met chinese kruiden, met pompoencrème en gember en
garnering van radijs en koriandersaus
Vega: Geroosterde bloemkool i.p.v. buikspek

4 CHOCOLATE LAVACAKE

It’s F*cking molten!

5 DE CUBANO

In mojo gemarineerde varkensschouder, uitgebakken spekreepjes, belegen kaas, ham en grote augurkrepen. Op een baguette met mosterd.  Wereldwijd food truck fenomeen.
Vega: gegrilde courgette, falafel en pittige seitan

6 NEW ORLEANS BEIGNET

Kleine kussentjes van oliebolletjes, geserveerd met gekarameliseerde ananas en banketbakkersroom.

7 BRISKET

Texas style BBQ-brisket. Uren gemarineerde en gerookte runderborst, naar recept van Aaron Franklin. Supermals en umami smaak.
Vega: pittige pepertofu 

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvlees1: andouille(worst)
3: buikspek
5: Cubano (varkensschouder)
Noten2: sesamzaad
Lactose/melk1: boter
3: boter
4. lactose
5: boter
6: patisserieroom (apart)
7: alleen de vega-variant
Kaas
5: plakje kaas
Alcoholn.v.t.
Gluten1: crostini, apart
2: paneer
4. lavacake
5: baguette
6: beignet, apart
7: alleen de vega-variant
Selderij1: roux
Ei2:
6:

ESTÔMAGO

1 PASTEL

Pastel met gehakt, pepertje en knoflook. Met een groene zoet-zure salade.

2 COXINHA

Beroemde peervormige snack met kip & kaas. Met een frisse rode pittige salade. 

3 KIP KOKOSRIJST

Malse kip met rijst, ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.

4 PASTA PUTTANESCA

Het ‘hoogtepunt’ van de film. Pasta met tomaten, ansjovis, kappers en olijven.

5 CARPACCIO

Rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, kappertjes en Parmezaanse kaas.
Vega: Bietencarpaccio

6 ANITA E GARIBALDI

Eigenzinnige crème brulée met guavepasta en gorgonzola.

7 BIEFSTUKJE

Het ‘lekkerste stukje’ vlees.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenWormen (extra gang)
Rauw vlees/vis5: rauwe ossenhaas
7: biefstuk niet helemaal doorgegaard
Varkensvlees1: gehaktvulling
Noten3: hazelnoten
Lactose/melk1:
2:
5: parmezaanse kaas
6:
Kaas2: in kaasvulling
4:
5: Parmezaanse kaas
6: gorgonzola
Alcoholin de optionele Negroni cocktail
Gluten1: deeg
2: deeg
4: Pasta
Diversenn.v.t.

JULIE & JULIA

1 TONG MEUNIÈRE

Een echte klassieker: tong met kappertjes, peterselie, krieltjes ,citroensap en heel veel boter.
vega: portobello

2 BRUSCHETTA

Italiaanse klassieker, in New York super populair.

3 KIPPENDIJEN MET CHAMPIGNON-ROOMSAUS

Malse kip met gebakken champignons in een port-roomsaus 
Vega: vega kip

4 RIVIERKREEFT ‘THERMIDOR’

Gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer
vega: courgette

5 FRANS KAASPLANKJE

Een Frans geitenkaasje, brie en een abdijkaasje.

6 BOEUF BOURGUIGNON

De Franse klassieker, geserveerd met krielaardappeltjes
Vega: Pompoenstoof

7 REINE SABA CHOCOLADETAART

Als nagerecht een luchtige chocoladetaart met amandelen

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4: rivierkreeft
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t. (de boeuf is zonder spek)
Noten5: notenbrood
7: amandelen
Lactose/melk1:
3: room in saus,
4: room in gratin
6
7: crème fraîche
Kaas4: in gratin
5: gepasteuriseerde kaasjes, min. 1 schimmelkaas
Alcohol3: port in saus
6: rode wijn
Gluten1:
2: toast
3:
5:
6:
7: taart
Diversenn.v.t.

NO RESERVATIONS

1 COQUILLES MET SAFFRAANSAUS

Een fraai voorgerechtje van gebakken coquilles met
frisse dressings van saffraan en sinaasappel

2 DORADE MET GROENTEN UIT DE OVEN

Filet van dorade met courgette, citroen en tijm uit de oven. 
Minder dreigend dan in de film.

3 SPAGHETTI ALL’ARRABBIATA

Klassieke pasta met tomatensaus, rode pepertjes, knoflook en parmezaanse kaas,
geen kind kan er weerstand aan bieden.

4 SLICE OF PIZZA

Home made veggie pizza, always the best and most fun.

5 TAPASPLANKJE

After work relaxation met een tapasplankje.

6 KIPPENDIJEN MET COGNACSAUS

Het proefmoment gaat om de cognacsaus met selderij, witte wijn, sjalot, truffel en knoflook. Geserveerd met malse kippendij en garnering.

7 KOUDE SABAYON MET EEN PANCAKE EN ROOD FRUIT

Koude sabayon met een amerikaanse pancake en vers rood fruit.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1: coquille
Rauw vlees/visn.v.t. (1: coquille evt. meer doorbakken)
Varkensvlees1: hamcrumble, apart
Notenn.v.t.
Lactose/melk1: room in saus,
7: room in sabayon
Kaas3: Parmezaanse kaas
4: Kaas op pizza
5: Geitenkaas op stokbrood
Alcohol1: witte wijn in saffraansaus
6: cognac in cognacsaus
7: Licor43 in sabayon
Gluten3: spaghetti
4: pizza en grissini
5: stokbrood, apart
7: pancake, apart
Diversenn.v.t.

BABETTE’S FEAST

1 HELDERE GROENTENSOEP

Lichte en heldere groentenbouillon

2 EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Een koekje met crème patissier

3 ØLLEBRØD

Typisch Deense brood-biersoep van stokvisbouillon met witvis

4 BLINI DEMIDOFF

Een eerste toppunt van feestelijkheid: blini met kaviaar en zure room

5 CAILLE EN SARCOFAGE

Het signatuurgerecht van Babette: een kwartel
dat in een bladerdeeg nestje ligt met vijgen en paddenstoelen

6 WALDORFSALADE

Klassieke salade met appel, walnoten en rozijnen*

7 TULBANDCAKE

Tulbandcake met boerenjongens en room.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t. (4: kaviaar, apart)
Rauw vlees/vis4: kaviaar, apart
Varkensvleesn.v.t.
Noten6: walnoten
Lactose/melk2: patisserieroom,
4: zure room, apart,
7: slagroom, apart
Kaasn.v.t.
Alcohol3: bier
5: Madeira (in saus)
7: boerenjongens, apart
Gluten2: koekje
3: brood
4: blini, apart
5: pasteibakje, apart
7: cake
Diversenn.v.t.

BURNT

1 OESTER

Heerlijk zilte oester
Vega: Gebakken zeekraal

2 BOUILLABAISSE MET GAMBA’S EN MOSSELTJES

Verfijnde schaaldierenbouillon met gamba’s en mosseltjes.
Vega: Ricotta met een salade van groene groenten

3 DRAGONSOEP

Frisgroene soep van doperwtjes en dragon.

4 TONG MET ASPERGES

Gebakken tong met gegrilde asperges, ei, rucola en een vierge van tomaat.
Vega: Geroosterde bloemkool met asperges, ei, rucola en een vierge van tomaat.

5 ISPAHAN MACARON

Verjaardagsmacaron met heerlijke crème van frambozen en lychee.

6 BIEFSTUKJE MET CAYENNEBOTER

Mals biefstukje met gebakken krieltjes en cayenneboter
Vega: Gepofte knolselderij met krieltjes en cayenneboter.

7 KOFFIEMOUSSE

Een luchtig koffiedessert met slagroom.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1: Oester
2: bouillabaisse (mosselen, garnalen)
Rauw vlees/vis6: biefstuk kan rood zijn van binnen)
Varkensvleesn.v.t.
Noten5: amandelmeel
Lactose/melk2: alleen vega-variant
3: room
4: boter
5: mousse(room)
6: boter
7: mousse (room)
Kaasn.v.t.
Alcoholn.v.t.
Gluten
4: bloem bij vis
5: macaron
Diversenn.v.t.

RATATOUILLE

MENU

1 CAKE & MERINQUE

Met banketbakkersroom, citroen, vanille en meringue.

2 PORTOBELLO MET GEITENKAAS*

Gerookte portobello met geitenbrie, zonnebloempitten en salade.

3 ZALMTIMBAALTJE**

Gerookte zalm taartje met mierikswortel, avocado, lente-ui en gekarameliseerde groenten.
Vega: Bietentimbaaltje i.p.v. zalm.

4 SOEP VAN KNOLSELDERIJ MET HAZELNOOT*

Bouillon, knolselderij, bleekselderij, hazelnoot en.. snippertje prei.

5 KALFSOESTER MET TRUFFELOLIE

Met lichte aardappelpuree, andijvie en mosterdsaus.
Vega: Gepofte koolrabi.

6 DRUIVEN

Een tongverfrisser voor..

7 RATATOUILLE TORENTJE

Courgette, aubergine en tomaat met een vinaigrette.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/vis3: (gerookte) zalm
Varkensvleesn.v.t.
Noten2 zonnebloempitten
4 hazelnoten
Lactose/melk1: gele room
2: geitenbrie
3: zure room
Kaas2: geitenbrie
Alcoholn.v.t.
Gluten1: cake
Geelwortel (kurkuma)4

SOUL KITCHEN

MENU

1 VISSCHNITZEL MET AARDAPPELSALADE

De basis van het truckerscafé: een schnitzel als een deurmat. Dit is een visschnitzel geserveerd met een aardappelsalade met mierikswortel.

2 ROODBAARSFILET MET PUTTANESCASAUS, BASILICUM EN CHERRYTOMAATJES

Het nieuwe menu met een op de huid gebakken roodbaarsfilet, geserveerd met puttanescasaus, basilicum en gekonfijte cherrytomaatjes

3 GRIEKSE PILAV MET PEULEN

Een smakelijke tomaatpilav met malse stukjes kip, rode paprika en pepers.

4 SOUVLAKI VAN VARKENSHAAS

Een spiesje van gekruide varkenshaas, geserveerd met tzatziki

5 WITTE CHOCOLADEMOUSSE ‘AFRODISIAC’

Mousse van witte chocolade met een topping van chocolade en hazelnootjes

6 PEPERMUNT

Eigenlijk een knoop..

7 DRUIVEN MET ROOM

Serveer in een glas: druiven met ricottacrème, amandel en honing

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvlees1: spek in salade
4: souvlaki
Noten5 hazelnoot
7 amandel
Lactose/melk5: room in mousse
7: ricotta
Kaasn.v.t.
Alcoholn.v.t.
Gluten1: schnitzel (paneermeel)
Diversenn.v.t.

IO SONO L’AMORE

MENU

1 UKHA VISSOEP

Heldere vis bouillon met knolgroenten, filet van zalm en kabeljauw met dragon en dille.
Vega: Gevulde Italiaanse minestrone groentesoep

2 AUBERGINE MET VLIERBLOESEM

Gegrilde aubergine met friszure yoghurtsaus met vlierbloesemsiroop, granaatappelpitjes, pijnboompitten met za’tar.

3 KROKANTE RUSSISCHE SALADE

Verfijnde Russische salade omhuld door krokante kaas-muntkletskop.

4 GARNALEN OP RATATOUILLE ‘FOODPRAWN’

Garnalen op een bed van ratatouille met balsamico-dressing en pistachenootjes.
Vega: Vegan garnalen

5 KALSVLEES A LA MILANESE

Vega: Kalfsvlees vervangen door courgette

6 MACARON

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Noten2:Pijnboompitten
4:Pistachenoten
Lactose/melk2
3
5
6
Kaas3
Alcoholn.v.t.
Gluten1
2
5
6
Ei3
5
6

THE MENU

MENU

1 OESTER MET FRUITKAVIAAR & CHALOTSCHUIM

Vega: Avocado vervangt de oester.

2 SALADE VAN MELOEN EN KOMKOMMER

3 SINT JACOBSSCHELP

Sint Jacobsschelp met salade van zilte groenten
Vega: Gerookte tofu

4 MEMORY

Tortilla met kip al pastor, ananas en koriander
Vega: Geroosterde knolselderij i.p.v. kip.

5 MERGPIJPJE

Mergpijpje geserveerd met gebakken schorseneer, runderrendang en gekonfijte aardappel.
Vega: Gepofte wortel en aubergine

6 LAMSKOTELET

Lamskotelet met prei en sjalottensaus
Vega: Koningsboleet.

7 MINI CHEESEBURGER

Vega: Mini groenteburger.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1
3
Rauw vlees/vis1
3
Varkensvleesn.v.t.
Noten5:
6: pistache
7: sesamzaadjes
Lactose/melk1
5
6
7
Kaas6
Alcoholn.v.t.
Gluten3 (vega)
4
5
7
Koriander4

TURKS FRUIT

MENU

1 AMSTERDAMS FLUITJE

Alcoholvrij: Alcoholvrij biertje

2 JACHTSCHOTEL

Oud-Hollandse jachtschotel met aardappelpuree en erwtjes
Vega: Pompoenstoof

3 ZILTE OESTER

Vega: Gebakken king boleet

4 CORNETTO IJSJE

De wereldberoemde fiets scene met ‘het ijsje’

5 JONGE JENEVER

Alcoholvrij: Alcoholvrije gin met kruiden

6 SATÉ MET KROEPOEK

Nasi met saté & kroepoek
Vega: Tofu saté met saus en cassave kroepoek

7 TURKS FRUIT

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren3 Oester
6 kroepoek
Rauw vlees/vis3
Varkensvlees2
Noten6:Pinda
Lactose/melk2
4
Kaasn.v.t.
Alcohol1
5
Gluten1
2
4
Ei6






Winkelwagen
Scroll naar boven