RECEPTEN

ALLERGENEN

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

RECEPTEN

ALLERGENEN

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

Overzicht van allergenen in onze menu’s.

Standaard bieden wij “eten dat in de film zit’. Heb je een allergie, dan kun je hier zien welke gang(en) of delen ervan je moet overslaan. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).

BABETTE’S FEAST

1 HELDERE GROENTENSOEP

Lichte en heldere groentenbouillon

2 EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Een koekje met crème patissier

3 ØLLEBRØD

Typisch Deense brood-biersoep van stokvisbouillon met witvis

4 BLINI DEMIDOFF

Een eerste toppunt van feestelijkheid: blini met kaviaar en zure room

5 CAILLE EN SARCOFAGE

Het signatuurgerecht van Babette: een kwartel
dat in een bladerdeeg nestje ligt met vijgen en paddenstoelen

6 WALDORFSALADE

Klassieke salade met appel, walnoten en rozijnen*

7 TULBANDCAKE

Tulbandcake met boerenjongens en room.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t. (4: kaviaar, apart)
Rauw vlees/vis4: kaviaar, apart
Varkensvleesn.v.t.
Noten6: walnoten
Lactose/melk2: patisserieroom,
4: zure room, apart,
7: slagroom, apart
Kaasn.v.t.
Alcohol3: bier
5: Madeira (in saus)
7: boerenjongens, apart
Gluten2: koekje
3: brood
4: blini, apart
5: pasteibakje, apart
7: cake
Diversenn.v.t.

BURNT

1 OESTER

Heerlijk zilte oester
Vega: Gebakken zeekraal

2 BOUILLABAISSE MET GAMBA’S EN MOSSELTJES

Verfijnde schaaldierenbouillon met gamba’s en mosseltjes.
Vega: Ricotta met een salade van groene groenten

3 DRAGONSOEP

Frisgroene soep van doperwtjes en dragon.

4 TONG MET ASPERGES **

Gebakken tong met gegrilde asperges, rucola en een vierge van tomaat.
Vega: Geroosterde bloemkool met asperges, rucola en een vierge van tomaat.

5 ISPAHAN MACARON

Verjaardagsmacaron met heerlijke crème van frambozen en lychee.

6 BIEFSTUKJE MET CAYENNEBOTER

Mals biefstukje met gebakken krieltjes en cayenneboter
Vega: Gebakken aubergine en courgette met krieltjes en cayenneboter.

7 KOFFIEMOUSSE

Een luchtig koffiedessert met slagroom.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1: Oester
2: bouillabaisse (mosselen, garnalen)
Rauw vlees/vis6: biefstuk kan rood zijn van binnen)
Varkensvleesn.v.t.
Noten5: amandelmeel
Lactose/melk2: alleen vega-variant
3: room
4: boter
5: mousse(room)
6: boter
7: mousse (room)
Kaasn.v.t.
Alcoholn.v.t.
Gluten3: bindmiddel
4: bloem bij vis
Diversenn.v.t.

CHEF

1 GUMBO VAN ANDOUILLEWORST

Louisiana stoofpotje met pittige varkensworst,
in een bruine roux met okra, paprika geserveerd met een brosse crostini.
Vega: Vegetarische worst vervangt het vlees.

2 SPAGHETTI AGLIO OLIO

Klassieke spaghetti met olie, knoflook, peterselie, pepertjes en Parmezaanse kaas. Meest sensuele gerecht van de film. 

3 KOREAANSE KIP MET INGELEGDE UI EN JALAPENOPEPER

Kipdijfilet in gochujang-chili, gember, soja, sesamolie en knoflook.
Met ingelegde rode ui, jalapenopeper en sesamzaad.
Vega: Kipstuckjes vervangen de kip

4 BUIKSPEK MET POMPOENCREME EN KORIANDERSAUS

Buikspek gemarineerd met chinese kruiden, met pompoencrème en gember en
garnering van radijs en koriandersaus
Vega: Geroosterde bloemkool i.p.v. buikspek

5 DE CUBANO

In mojo gemarineerde varkensschouder, uitgebakken spekreepjes, belegen kaas, ham en grote augurkrepen. Op een baguette met mosterd.  Wereldwijd food truck fenomeen.
Vega: gegrilde courgette, falafel en pittige seitan

6 NEW ORLEANS BEIGNET

Kleine kussentjes van oliebolletjes, geserveerd met gekarameliseerde ananas en banketbakkersroom.

7 BRISKET

Texas style BBQ-brisket. Uren gemarineerde en gerookte runderborst, naar recept van Aaron Franklin. Supermals en umami smaak.
Vega: pittige pepertofu 

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvlees1: andouille(worst)
4: buikspek
5: Cubano (varkensschouder)
Noten3: sesamzaad
Lactose/melk1: boter
2: boter
4: boter
5: boter
6: patisserieroom (apart)
7: alleen de vega-variant
Kaas2: Parmezaanse kaas
5: plakje kaas
Alcoholn.v.t.
Gluten1: crostini, apart
2: pasta
3: paneer
5: baguette
6: beignet, apart
7: alleen de vega-variant
Selderij1: roux
Diversenn.v.t.

ESTÔMAGO

1 PASTEL

Pastei met gehakt, pepertje en knoflook. Met een groene zoet-zure salade.

2 COXINHA

Beroemde peervormige snack met kip & kaas. Met een frisse rode bietensalade. 

3 WORMEN

Gevangenismaaltijd. Beetje nootachtig.

4 KIP KOKOSRIJST

Malse kip met rijst, ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.

5 PASTA PUTTANESCA

Het ‘hoogtepunt’ van de film. Pasta met tomaten, ansjovis, kappers en olijven.

OPTIONEEL: NEGRONI

Pittige cocktail met campari, gin, sinaasappel en angustura

6 CARPACCIO

Rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, kappertjes en Parmezaanse kaas.

7 ANITA E GARIBALDI

Eigenzinnige crème brulée met guavepasta en gorgonzola.

8 BIEFSTUKJE

Het ‘lekkerste stukje’ vlees.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/vis6: rauwe ossenhaas
8: evt de biefstuk verder doorbakken
Varkensvlees1: gehaktvulling
Noten4: hazelnoten
Lactose/melk2: room in vulling
7: room in crème brulee
Kaas2: in kaasvulling
6: Parmezaanse kaas
7: gorgonzola
Alcoholin de optionele Negroni cocktail
Gluten1: deeg
2: deeg
5: pasta
Diversenn.v.t.

JULIE & JULIA

1 TONG MEUNIÈRE

Een echte klassieker: tong met kappertjes, peterselie,  citroensap en heel veel boter.

2 BRUSCHETTA

Italiaanse klassieker, in New York super populair.

3 KIPPENDIJEN MET CHAMPIGNON-ROOMSAUS

Malse kip met gebakken champignons in een port-roomsaus 

4 RIVIERKREEFT ‘THERMIDOR’

Gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer

5 FRANS KAASPLANKJE

Een Frans geitenkaasje, brie en een abdijkaasje.

6 BOEUF BOURGUIGNON

De Franse klassieker, geserveerd met krielaardappeltjes

7 REINE SABA CHOCOLADETAART

Als nagerecht een luchtige chocoladetaart met amandelen

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4: rivierkreeft
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t. (de boeuf is zonder spek)
Noten7: amandelen
Lactose/melk3: room in saus,
4: room in gratin,
7: crème fraîche
Kaas4: in gratin
5: gepasteuriseerde kaasjes, min. 1 schimmelkaas
Alcohol3: port in saus
6: rode wijn
Gluten2: toast
7: taart
Diversenn.v.t.

NO RESERVATIONS

1 COQUILLES MET SAFFRAANSAUS

Een fraai voorgerechtje van gebakken coquilles met
frisse dressings van saffraan en sinaasappel

2 DORADE MET GROENTEN UIT DE OVEN

Filet van dorade met courgette, citroen en tijm uit de oven. 
Minder dreigend dan in de film.

3 SPAGHETTI ALL’ARRABBIATA

Klassieke pasta met tomatensaus, rode pepertjes, knoflook en parmezaanse kaas,
geen kind kan er weerstand aan bieden.

4 SLICE OF PIZZA

Home made veggie pizza, always the best and most fun.

5 TAPASPLANKJE

After work relaxation met een tapasplankje.

6 KIPPENDIJEN MET COGNACSAUS

Het proefmoment gaat om de cognacsaus met selderij, witte wijn, sjalot, truffel en knoflook. Geserveerd met malse kippendij en garnering.

7 KOUDE SABAYON MET EEN PANCAKE EN ROOD FRUIT

Koude sabayon met een amerikaanse pancake en vers rood fruit.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1: coquille
Rauw vlees/visn.v.t. (1: coquille evt. meer doorbakken)
Varkensvlees1: hamcrumble, apart
Notenn.v.t.
Lactose/melk1: room in saus,
7: room in sabayon
Kaas3: Parmezaanse kaas
4: Kaas op pizza
5: Geitenkaas op stokbrood
Alcohol1: witte wijn in saffraansaus
6: cognac in cognacsaus
7: Licor43 in sabayon
Gluten3: spaghetti
4: pizza en grissini
5: stokbrood, apart
7: pancake, apart
Diversenn.v.t.

RATATOUILLE

MENU

1 MILLE FEUILLE

Met gele room, citroen, vanille en meringue.

2 PORTOBELLO MET GEITENKAAS*

Gerookte portobello met geitenbrie, zonnebloempitten en salade.

3 ZALMTIMBAALTJE**

Gerookte zalm taartje met mierikswortel, avocado, lente-ui en gekarameliseerde groenten.

4 SOEP VAN KNOLSELDERIJ MET HAZELNOOT*

Bouillon, knolselderij, bleekselderij, hazelnoot en.. snippertje prei.

5 KALFSOESTER MET TRUFFELOLIE

Met lichte aardappelpuree, andijvie en mosterdsaus

6 DRUIVEN

Een tongverfrisser voor..

7 RATATOUILLE TORENTJE

Courgette, aubergine en tomaat met een vinaigrette.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/vis3: (gerookte) zalm
Varkensvleesn.v.t.
Noten2 zonnebloempitten
4 hazelnoten
Lactose/melk1: gele room
2: geitenbrie
3: zure room
Kaas2: geitenbrie
Alcoholn.v.t.
Gluten1: cake
Diversenn.v.t.

SOUL KITCHEN

MENU

1 VISSCHNITZEL MET AARDAPPELSALADE

De basis van het truckerscafé: een schnitzel als een deurmat. Dit is een visschnitzel geserveerd met een aardappelsalade met mierikswortel.

2 ROODBAARSFILET MET PUTTANESCASAUS, BASILICUM EN CHERRYTOMAATJES

Het nieuwe menu met een op de huid gebakken roodbaarsfilet, geserveerd met puttanescasaus, basilicum en gekonfijte cherrytomaatjes

3 GRIEKSE PILAV MET PEULEN

Een smakelijke tomaatpilav met malse stukjes kip, rode paprika en pepers.

4 SOUVLAKI VAN VARKENSHAAS

Een spiesje van gekruide varkenshaas, geserveerd met tzatziki

5 WITTE CHOCOLADEMOUSSE ‘AFRODISIAC’

Mousse van witte chocolade met een topping van chocolade en hazelnootjes

6 PEPERMUNT

Eigenlijk een knoop..

7 DRUIVEN MET ROOM

Serveer in een glas: druiven met ricottacrème, amandel en honing

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvlees1: spek in salade
4: souvlaki
Noten5 hazelnoot
7 amandel
Lactose/melk5: room in mousse
7: ricotta
Kaasn.v.t.
Alcoholn.v.t.
Gluten1: schnitzel (paneermeel)
Diversenn.v.t.

TAMPOPO

1 SNACK UIT DE FILM

Appetiser die je in de filmsfeer brengt

2 JAPANSE NOEDELSOEP (RAMEN)

Goede noedelsoep op zijn Japans. Kippenbouillon, miso, prei, pepertje, gember, sesamolie, geroosterd varkensvlees, naruto maki en zeewier. In de film krijg je instructies hoe je deze noedelsoep moet eten. Japanse style.
Vega: Paddenstoelenbouillon en seitan vervangen het vlees.

3 ONIGIRI

Traditioneel Japans rijstsushi, gevuld met tonijn en omwikkeld met nori. Plus een beetje Japanse sojasaus en sesamzaadjes.
Vega: Onigiri met avocado

4 OESTER

Heerlijk zilte oester
Vega: gebakken zeekraal

5 OSHIRUKO

Een beetje vreemd, dat is Oshiruko. Machtig en zoet soepje van rode bonen, met mochi balletje. Let op: voorzichtig eten.

6 BUIKSPEK IN SLA

Wrap met gekarameliseerde buikspek, gemarineerd in pepertjes, honing, Japanse soja en kruiden. Lauwwarm, met ssamjang saus in een blad sla. 
Vega: Geroosterde bloemkool vervangt het buikspek.

7 PEKING EEND

Geroosterde eend met fijngesneden lenteui, komkommer en hoi sin. Lauwwarm, in dunne pannenkoekjes.
Vega: Umami bereide tofu vervangt de eend.

8 RAMEN NOEDELSOEP ‘TAMPOPO’

Ultieme Japanse noedelsoep. Smaakbommetje. Lekker heet serveren.
Vega: Paddenstoelenbouillon vervangt de vleesbouillon.

ALLERGENEN GANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4: oester
Rauw vlees/vis3:rauwe tonijn
Varkensvlees2: varkensschouder
6: buikspek
Noten2: sesamzaad
3: sesamzaad
6: sesamzaad
8: sesamzaad
Lactose/melk7: alleen vega-variant
8: boter
Kaasn.v.t.
Alcoholn.v.t.
Gluten2: noedels
5: mochi
6: bloem
7: pannenkoekje
8: noedels
Selderij4: bij oester
Diversenn.v.t.

THE HUNDRED FOOT JOURNEY

1 PITTIGE INDIASE TOMATENSOEP

Een mooie binnenkomer, deze pittige tomatensoep met komijn, gember, curryblad en chili.

2 AMUSES BOUCHES APERITIF*

Een plat froid met tomaatjes, gevulde bleekselderij en een miniquiche

3 THALI VAN TAHOE CURRY, LINZEN EN NAAN

Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood 

4 GEROOSTERDE SNOEKBAARSFILET** MET SAFFRAANRIJST

Op de huid geroosterde snoekbaars met een kruidige saffraanrijst gemengd met groene groenten

5 ROULEAU VAN DUIF EN EEND EN CROUTE

Rouleau van duif en eend en croute met seizoensgroenten en een truffeljus

6 BOEUF BOURGUIGNON

De klassieker uit de Franse keuken: boeuf Bourguignon met een kleine Indiase twist 

7 TARTE AUX FRUITS

Taartje van het huis met rode vruchten

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Notenn.v.t.
Lactose/melk1: feta kaas, apart
2: roomkaas bij bleekselderij
7: banketbakkersroom
KaasZie bij lactose
Alcoholn.v.t.
Gluten3: naan brood, apart
2: quichebodem, apart
5: bladerdeeg, apart
7: taartbodem
Diversen4 snoekbaars is een roofvis (af te raden voor zwangeren). Soms wordt een andere baars gebruikt, als snoekbaars uit het seizoen is.

Winkelwagen
Scroll naar top