• Home
  • OVER CINEMA CULINAIR

OVER CINEMA CULINAIR

Hoe het zo is gekomen en.. de naakte feiten

de naakte feiten

70
Shows
9.2
Gemiddelde waardering concept
1
Boek
2013
Oprichting
8025
Gasten

Omgekeerde tijdlijn

2018
12

augustus

2018

Volle balzalen zorgen voor 8.000 bezoekers

Wat zijn de mooiste plekken voor een Cinema Culinair voorstelling?

Juist ja, de balzaal. Hoge plafonds, sjieke uitstraling en lekker ruim.

Voor publieke filmdiners en zakelijke events.

Inmiddels hebben we ruim 8.000 bezoekers mogen verwelkomen.

11

januari

2017

Webwinkel bezwijkt (bijna) door stormloop op Chef film+diner

Op 11-1-2017 zetten we de film CHEF online.

Film over een kok die ontslag neemt en een foodtruck begint.

Met gerechten als Cubano sandwich, buikspek en Andouille worst.

In Rotterdam, bij Zaal Staal.

De post op Facebook wordt door ruim 55.000 mensen bekeken.

Binnen 1 week zijn alle kaarten verkocht: vrijdag, zaterdag en zondag.

De webwinkel overleeft het. Net.

Een half jaar later gebeurt hetzelfde met CHEF bij Kantien in Utrecht.

CHEF: die film moet je niet alleen zien, die MOET je proeven.

01

maart

2015

Aangebrande boeuf Bourguignon, net als in de film

Soms gaat het mis. Of misschien wel: té goed.

In de film Julie & Julia brandt de boeuf Bourguignon aan.

Op 1 maart 2015 gebeurde dat ook bij ons. Net als in de film.

Gelukkig is dit een uitzondering.

Sinds 2017 doen we na afloop een survey onder bezoekers.

Met fijne rapportcijfers. Onze gasten geven ons concept gemiddeld een 9,4!

09

september

2014

Boek over eetfilm Estômago van Cinema Culinair

Idee “Zien wat je eet. Eten wat je ziet” is te mooi om voor onszelf te houden.

Tijd voor een boek+culinair script+dvd, zodat mensen het zelf kunnen doen thuis.

Een boek over Julie & Julia mocht niet van de erfgenamen van Julia Child.

Estômago wel. Regisseur enthousiast en nieuwsgierig.

1000 stuks verkocht zonder uitgever of centrale distributeur. Uit de kosten!

Laatste exemplaren nog te koop bij Groos, Donner en Eye. Collectors item.

nhow
12

augustus

2014

Sideways, eerste film+drinks

Meeproosten met de acteurs in de film. What you see, is what you drink.

Van Hitchcock classics tot films als Lost in Translation als Sideways

1 keer per jaar op een onverwachte plek, zoals Drijvend Paviljoen, Nhow, Gigant Apeldoorn, Tropicana (illegaal)

Met: luxe proefdozen en proefflesjes, Californische wijnen en de film Sideways.

10

december

2013

Jezelf dood eten met blote vrouwen en een Bugatti

De ultieme foodfilm: La Grande Bouffe.

Spraakmakende film uit 1973 over vrienden die zichzelf dood eten.

20 gangen + onbeperkt wijn + blote vrouwen + Bugatti

Uit de keuken van Bird: bloedworst, crêpe Suzette, kwartels, cassoulet, pizza, aardappelpuree etc.

At your own risk: film die we eens in de vijf jaar willen doen.

Bird Cinema Culinair
09

april

2013

Eerste shows bij BIRD

Zaal vol met vrienden.

Chefkok DJ Wooldrik kookt iedereen naar hoogtepunt, net als in de film.

What you see is what you eat. Good film. Good food. Great timing.

Eerste film uiteraard Estômago.

Met gerechten als pasta puttanesca uit de pan geschept, rijst met wormen en Anita e Garibaldi.

Gasten lyrisch. Over het concept. “We want more, we want more”..

Cinema Culinair gooit roer om: van uitgever naar film-food-events.

wies harold
01

januari

2013

Oprichting Cinema Culinair

Wies en Harold zien kansen om het concept van de Floriscoop voor een groter publiek bekend te maken.

Op 1-1-2013 richten ze Cinema Culinair op om een boek uit te geven en voorstellingen in restaurants te organiseren.

28

maart

2008

Ontstaan in de Graaf Florisstraat

Graaf Florisstraat: creatiefste straat van Rotterdam

Buurthuis: besloten restaurant annex bioscoop (Floriscoop)

Op 28 maart 2008 werd de film Sideways vertoond.

Daarna elke maand proeven van een andere film.

Intussen meer dan 50 films gegeten, van Festen tot Chef, van Antonia tot Vatel.