THE MENU

THE MENU

The Menu is een zwarte komedie waarin horror, humor en spanning worden afgewisseld met fantastisch eten. Het verhaal speelt zich af in een peperduur restaurant op een afgelegen eiland, waar 14 gasten de food-beleving van hun leven gaan meemaken.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

THE MENU

THE MENU

The Menu is een zwarte komedie waarin horror, humor en spanning worden afgewisseld met fantastisch eten. Het verhaal speelt zich af in een peperduur restaurant op een afgelegen eiland, waar 14 gasten de food-beleving van hun leven gaan meemaken.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

FILM & DINER EVENT

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop maar op een toplocatie. Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.

Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs

woensdag 11 september 2024
donderdag 12 september 2024
vrijdag 13 september 2024

18.00 – 23.00 uur

€89,95 per persoon
voor film en diner

Tolhuis, Buiksloterweg 7 Amsterdam

Bijzonder en raadselachtig eten met een persoonlijke afrekening aan het adres van alle snobistische gasten..

GOOD FILM

The Menu (Mark Mylod, 2022) is een zwarte komedie waarin horror, humor en spanning worden afgewisseld met fantastisch eten. Het verhaal speelt zich af in een peperduur restaurant op een afgelegen eiland, waar 14 gasten de food-beleving van hun leven gaan meemaken. We volgen met name Margot (Anya Taylor-Joy), de partner van foodie Tyler, die haar op het laatste moment uitnodigde voor dit exclusieve diner. Chef Slowik (Ralph Fiennes) kookt obsessief met lokale ingrediënten en maakt originele gerechten. Het menu bouwt langzaam op van raadselachtig via bizar naar een persoonlijke afrekening aan het adres van alle snobistische gasten.

Deze heerlijk absurde film bekritiseert de moderne haute cuisine en hun bezoekers, onder leiding van de intens-enge Ralph Fiennes als chef de cuisine. Een culinaire beleving is haast een understatement. Komt dat zien en proeven!

De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

GOOD FOOD

Het menu bouwt langzaam op van raadselachtig via bizar naar een persoonlijke afrekening aan het adres van alle snobistische gasten.

Deze heerlijk absurde film bekritiseert de moderne haute cuisine en hun bezoekers, onder leiding van de intens-enge Ralph Fiennes als chef de cuisine. Een culinaire beleving is haast een understatement. Komt dat zien en proeven!

MENU

1. OESTER & FRUITKAVIAAR

Vega: Avocado vervangt de oester

2. SALADE VAN KOMKOMMER & MELOEN

Met nori kroepoek en melksneeuw

3. SINT JAKOBSSCHELP

Sint Jakobsschelp met salade van zilte groenten
Vega: Gerookte tahoe

4. MEMORY

Tortilla met kip al pastor, ananas en koriander
Vega: Geroosterde knolselderij i.p.v. kip

5. MERGPIJPJE

Mergpijpje geserveerd met gebakken schorseneer,
runderrendang en gekonfijte aardappel.
Vega: gepofte wortel en aubergine

6. LAMSKOTELET

Lamskotelet met prei en sjalottensaus
Vega: koningsboleet

7. MINI CHEESEBURGER

Vega: mini groenteburger

Let op! Standaard bieden wij “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis
).

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als er in de film op 1 uur, 14 minuten en 53 seconden een gerecht gegeten wordt, dan willen we dat onze gasten gelijktijdig kunnen proeven van dit gerecht. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.

GREAT LOCATION

In september mogen we Het TOLHUIS onveilig gaan maken in Amsterdam. Deze fantastische plek ligt in de ‘voortuin van Noord’, een groene oase aan het IJ midden in de stad waar je de boten ziet varen. De inrichting van het TOLHUIS ziet er feestelijk uit met het schilderij ‘zomeravond aan het IJ’ refereert aan de feesten die precies op deze plek eeuwenlang gevierd werden.

Super goed te bereiken met het OV naar Amsterdam Centraal en het pondje naar Noord.

ANDERE FILM+DINER VOORSTELLINGEN VAN CINEMA CULINAIR

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

TURKS FRUIT

De jonge beeldhouwer Erik (Rutger Hauer) heeft een turbulent liefdesleven, tot hij zijn grote liefde Olga ontmoet. Zij trouwen tegen de zin van Olga’s rijke ouders. Geschapen voor elkaar, trekken zij zich niets aan van alle tegenwerking en beleven een grandioze, romantische zomer. Totdat Olga zich zeer vreemd begint te gedragen. Ze breekt…
Meer info

CHEF

Chef is een 100% feel good film. Het biedt geweldige gerechten, een Latijnse smaak en mensen die hun baan opzeggen om hun instinct te volgen. Wie wil dat nou niet?
Meer info

ESTÔMAGO

Estômago neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijk hoertje, goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionel’.
Meer info

Winkelwagen
Scroll naar boven