GOOD FILM
La Grande Bouffe (Marco Ferreri, 1973) is een gastronomische orgie: overdadig, pikant en bizar. Vier veertigers (subliem gespeeld door Michel Piccoli, Philip Noiret, Marcello Mastroianni en Udo Tognazzi) nemen zich voor om zich binnen een weekend dood te eten, letterlijk. En eten doen ze. Nooit met mate. Aanstootgevende film die je nooit meer vergeet en die aanzet tot filosoferen. Met welke vrienden zou jij je dood willen eten? De halve filmwereld stond op zijn kop toen deze film in Cannes in de prijzen viel. Kan dit wel?
De film is Frans gesproken en Nederlands ondertiteld.
GOOD FOOD
Volop keuze uit gerechten om te serveren. Twintig gerechten vliegen over het scherm, zoals: oesters, eendenpaté, crêpes suzettes, kalkoen en drilpudding. At Your Own Risk: eet wat je aan kunt.

MENU VAN 18 GANGEN
(dit is een selectie van de belangrijkste gangen)
BOUDIN
Frans bloedworstje met witlofsalade en appelchutney
KALFSZWEZERIK
Klassiek topgerecht uit de Franse keuken, met bordelaise saus
KWARTEL AAN EEN SPIES
Gekruide en gegrilde kwartel
CASSOULET MET WORST
Witte bonen, varkensschenkel, spek en worst in tomatensaus
PLAATPIZZA PROVENÇALE
Pizza met olijfjes, mozzarella en gegrilde groenten
PASTA ‘ANDREA’
Groene lintpasta met rode saus en Parmezaan
CRÊPES SUZETTE
Het Franse nagerecht met in Grand Marnier en sinaasappel geflambeerde pannenkoekjes
KALKOEN MET GROENE SLA
Met peper en citroen in de oven bereid
COUPLE VAN PATÉ
Onder een koepelvormig brioche deeg zitten drie soorten paté verstopt
DRILTIETJES
Het laatste gerecht in de film: Andres serveert roze drilpudding
Let op! Er is geen alternatieve variant mogelijk bij deze film. Heb je een allergie, dan kunnen we je adviseren over de gang(en) die je moet overslaan. Check dit vooraf bij info@cinemaculinair.nl
GREAT TIMING
What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.
Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als er in de film op minuut 41 en 49 seconden kwartels aan het spit worden gegeten, dan doe jij datzelfde. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.