JULIE&JULIA

JULIE&JULIA

Geweldige foodfilm met superveel gerechten. En met Meryl Streep… Zij zorgt ervoor dat je elke keer weer enorm moet lachen. Douze points: echt een eerbetoon aan Julia Child.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

JULIE&JULIA

JULIE&JULIA

Geweldige foodfilm met superveel gerechten. En met Meryl Streep… Zij zorgt ervoor dat je elke keer weer enorm moet lachen. Douze points: echt een eerbetoon aan Julia Child.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

HIER TE KOOP VOOR €89,95

FILM & DINER EVENT

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop maar op een toplocatie. Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.

Good film, good food, great timing.

Chefkok Anja Sluijs

19 oktober 2024
20 oktober 2024

18.00 – 23.00 uur

€89,95 per persoon
voor film en diner

Park Centraal, Den Haag
Molenstraat 53
2513 BJ Den Haag

Franse keuken

GOOD FILM

Julie & Julia (Nora Ephron, 2009) is een feelgood movie over twee vrouwen met een passie voor koken. Secretaresse Julie Powell zoekt een uitdaging en besluit om alle recepten uit het oude kookboek van Julia Child uit te proberen. Twee films in een: een vrouw uit New York die zich door haar crisis heen kookt en Meryl Streep in een hilarische hoofdrol als televisiekok. De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

GOOD FOOD

De film pakt uit met lekkere gerechten uit de klassieke Franse keuken. In Julie & Julia komen wel 20 gerechten langs en daar kiezen we er enkele van, keurig gespreid over de film. Uiteraard op basis van de recepten van Julia Child zelf uit het boek ‘De kunst van het koken’.

Tong à la meunière

Tong Meunière

Een echte klassieker: gebakken tongfilet met gestoofde krieltjes, citroenpartje, kappertjes met peterselie, citroensap en heel veel boter.
Vega: Gebakken portobello ipv vis

Bruschetta

Italiaanse klassieker die in New York super populair is.

Kippendijen met champignon-roomsaus

Malse kip met gebakken champignons in een port-roomsaus 
Vega: Kipstuckjes van de vegetarische slager met port-champignonsaus en tuinkers

Rivierkreeft ‘Thermidor’*

Een amuse van gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer
Vega: Gegratineerde courgette stoof met gebakken komkommer

Frans kaasplankje

Een Frans geitenkaasje, brie en een abdijkaasje

Boeuf Bourguignon

De Franse klassieker, geserveerd met krielaardappeltjes
Vega: Pompoenstoof met krieltjes, wortel en zilverui peterselie

Reine Saba chocoladetaart**

Als nagerecht een luchtige chocoladetaart met amandelen

Let op! Standaard bieden wij “eten dat er in de film zit’, inclusief vis en vlees. Heb je een allergie, zoek de film op op onze allergenenkaart zodat je kunt zien welke gang(en) je moet overslaan. Bij twijfel: neem gerust contact op met info@cinemaculinair.nl. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).


GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Julia Child (Meryl Streep) een tong meunière eet op minuut 19 en 32 seconden, willen we dat onze gasten precies hetzelfde proeven op hetzelfde moment. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.

GREAT LOCATION

Het 2e en 3e weekend van 10 t/m 20 oktober is Cinema Culinair te vinden in het centrum van de Hofstad, Park Centraal in Den Haag! Een ongelooflijk mooie, statige plek zoals dat in Den Haag geweldig tot zijn recht komt. De locatie ligt midden in het centrum en is goed te bereiken met het OV naar Den Haag Centraal.

GERELATEERD:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

REIS JE FOVORIETE EETFILM ACHTERNA

Zoek je nog inspiratie voor een fijne vakantieplek deze zomer? Misschien is het wel heeeeel leuk om het dorpje of de stad op te zoeken waar jouw favoriete eetfilm is opgenomen. Voor jou nu…. onze top 10. Laat je inspireren door deze prachtige filmlocaties en reis je favoriete eetfilm achterna.
Meer info
1

Winkelwagen
Scroll naar boven