ESTÔMAGO

Een van onze favoriete eetfilms. Vanwege de spanning (je wilt geen seconde missen) en de heerlijke Braziliaanse smaakcombinaties. Niet voor niets hebben wij deze film uitgekozen om er een cadeauboek van te maken.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

Slider

Op dit moment geen voorstellingen, maar het staat in de planning.

FILM+DINER EVENT @ WTC ROTTERDAM

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar in de prachtige Rotterdam Zaal van WTC Rotterdam. Met een groot filmscherm, goed geluid, kleine tafeltjes en heerlijke gerechten, bereid door de chefkok van Postillion/WTC. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good film, great timing.

FILMDINER TAKE AWAY @ BIRD ROTTERDAM

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet in een zaal of in de bioscoop, maar bij je thuis. Helemaal zoals jij het wilt. Met je eigen TV, je favoriete stoel en gerechten bereid door de chefkok van BIRD. Je haalt ’s middags het diner af bij het restaurant en streamt thuis de film. De gerechten zijn genummerd en hebben een tijdscode, zodat je precies weet wanneer je de film moet pauzeren om de finishing touch aan het gerecht te geven. Genieten met al je zintuigen, daar gaat het om.
Good film, good film, great timing.

GOOD FILM

Estômago (Marco Jorge, 2007) neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijk hoertje, goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionel’. Niet voor niets was deze cultfilm (bijna) de publieksfavoriet van het Rotterdamse Filmfestival.

De film is Portugees gesproken en Nederlands ondertiteld.

GOOD FOOD

In de film draait alles om eten. Van de 20 gerechten uit de film hebben wij de lekkerste uitgekozen, uit de Italiaanse en Braziliaanse keuken.

creme brulee
Anita e Garibaldi nagerecht

MENU

PASTEL


Een Braziliaanse pastei met gehakt, pepertje en knoflook, het deeg is met een scheutje Cachaca aangemaakt. Met een groene zoet-zure salade erbij.

COXINHA


De coxinha is Brazilië’s meest kenmerkende snack: de peervormige snack met kip & kaas. Er zit een frisse rode bietensalade bij.

KIP MET KOKOSRIJST*


Superlekker gerecht met kip en rozemarijn. Dee rijst is aangemaakt met ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.

PASTA PUTTANESCA


Het ‘hoogtepunt’ van de film, deze klassieke pasta met pittige tomatensaus met ansjovis, kappers, zwarte olijven, peterselie en veel knoflook. 

CARPACCIO**


Een verfijnd gerecht van rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, met kappertjes en Parmezaanse kaas.

ANITA E GARIBALDI


De signature dish van de chef uit de film: een nagerecht van guavepasta en gorgonzola. Van de guavepasta hebben we een eigenzinnige crème brulée gemaakt.

EXTRA’S


Naast deze gangen zijn er nog enkele extra eetmomenten. Die ontdek je op de avond zelf. #verrassing 

* Dit gerecht bevat noten (hazelnoten)
** Dit gerecht bevat rauw vlees

Let op! Er is geen alternatieve variant mogelijk bij deze film. Heb je een allergie, dan kunnen we je adviseren over de gang(en) die je moet overslaan. Check dit vooraf bij info@cinemaculinair.nl

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Iria in de film op minuut 20 van de coxinha proeft, dan doe jij datzelfde. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.

INFORMATIE OVER EVENTS

BETALING

Kaartjes zijn alleen hier online te koop op www.cinemaculinair.nl Bestel het aantal kaartjes hierboven. Je kunt betalen met iDeal, we rekenen geen extra transactiekosten.

PDF

Nadat we de betaling ontvangen hebben ontvang je een mail waarin staat ‘je betalingsbewijs voor Cinema Culinair’. (NB: Check je spamfilter als je niets ontvangt). Bij die bevestigingsmail zit een pdf-factuur als pdf. We ontvangen je graag op naam van de besteller.

EMAIL MET PRAKTISCHE INFORMATIE

Enkele dagen voor de voorstelling sturen we je een email met praktische informatie. Kom op tijd en meld je met je achternaam bij de ontvangstbalie van Cinema Culinair.

DRANKJES EN PLACERING

Je kunt vooraf aan de film drankjes bestellen en tijdens de pauze, halverwege de film. De voorstelling is geplaceerd.

GEEN REFUND

Reeds gekochte kaarten kunnen niet worden teruggegeven en zijn uitsluitend geldig voor de voorstelling op de aangegeven dag en voor dat tijdstip.

ANDERE VRAGEN?

Heb je vragen of ontving je toch geen bevestiging/factuur? Mail naar info@cinemaculinair.nl en we beantwoorden je vraag snel en zo goed mogelijk. En kijk ook altijd even bij de HOE HET WERKT.

GERELATEERD:

NIET ZICHTBAAR

ESTÔMAGO

Estômago neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijk hoertje, goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionel’.