ESTOMAGO

ESTÔMAGO

Een van onze favoriete eetfilms. Vanwege de spanning (je wilt geen seconde missen) en de heerlijke Braziliaanse smaakcombinaties. Niet voor niets hebben wij deze film uitgekozen om er een cadeauboek van te maken.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

ESTOMAGO

ESTÔMAGO

Een van onze favoriete eetfilms. Vanwege de spanning (je wilt geen seconde missen) en de heerlijke Braziliaanse smaakcombinaties. Niet voor niets hebben wij deze film uitgekozen om er een cadeauboek van te maken.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

GOOD FILM

Estômago (Marco Jorge, 2007) neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijk hoertje, goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionel’. Niet voor niets was deze cultfilm (bijna) de publieksfavoriet van het Rotterdamse Filmfestival.

De film is Portugees gesproken en Nederlands ondertiteld.

GOOD FOOD

In de film draait alles om eten. Van de 20 gerechten uit de film hebben wij de lekkerste uitgekozen, uit de Italiaanse en Braziliaanse keuken.

creme brulee
Anita e Garibaldi nagerecht

MENU

PASTEL


Een Braziliaanse pastei met gehakt, pepertje en knoflook, het deeg is met een scheutje Cachaca aangemaakt. Met een groene zoet-zure salade erbij.

COXINHA


De coxinha is Brazilië’s meest kenmerkende snack: de peervormige snack met kip & kaas. Er zit een frisse rode bietensalade bij.

KIP MET KOKOSRIJST*


Superlekker gerecht met kip en rozemarijn. Dee rijst is aangemaakt met ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.

PASTA PUTTANESCA


Het ‘hoogtepunt’ van de film, deze klassieke pasta met pittige tomatensaus met ansjovis, kappers, zwarte olijven, peterselie en veel knoflook. 

Optioneel: NEGRONI COCKTAIL

Ontdek de klassieke Italiaanse Negroni. Proef de verleidelijke smaak van sinaasappel, zachte gin en zoete vermouth. Inclusief huisgemaakte sinaasappel garnish.

CARPACCIO**


Een verfijnd gerecht van rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, met kappertjes en Parmezaanse kaas.

ANITA E GARIBALDI


De signature dish van de chef uit de film: een nagerecht van guavepasta en gorgonzola. Van de guavepasta hebben we een eigenzinnige crème brulée gemaakt.

AMUSE VAN BIEFSTUK


Let op! Standaard bieden wij “eten dat er in de film zit’. Af en toe is er een partner-restaurant die een vegetarische optie aanbiedt. Brunel biedt een vegetarische optie aan.

Heb je een allergie, zoek de film op op onze allergenenkaart zodat je kunt zien welke gang(en) je moet overslaan. Bij twijfel: neem contact op met info@cinemaculinair.nl

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Rijst met kip

Pastels

Pasta

Biefstuk

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Iria in de film op minuut 20 van de coxinha proeft, dan doe jij datzelfde. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.

GERELATEERD:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

poster Estomago 1288×696

ESTÔMAGO

Estômago neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijk hoertje, goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionel’.

Winkelwagen
Scroll naar top