BIG NIGHT

BIG NIGHT

Big Night is één van de beroemdste eetfilms met heerlijke gerechten uit de Italiaans-Amerikaanse keuken en een flinke dosis humor. De film gaat over twee broers en hun restaurant struggles in New Jersey.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

BIG NIGHT

BIG NIGHT

Big Night is één van de beroemdste eetfilms met heerlijke gerechten uit de Italiaans-Amerikaanse keuken en een flinke dosis humor. De film gaat over twee broers en hun restaurant struggles in New Jersey.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

HIER TE KOOP VOOR €89,95

FILM & DINER EVENT IN HET KEILEPAND
ROTTERDAM OP ZATERDAG 28 EN ZONDAG 29 OKTOBER

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar in onze nieuwe locatie: het superfijne Keilepand in Rotterdam! Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs

zaterdag 28 & zondag 29 oktober 2023

19.00 – 22.00 uur

€89,95 per persoon
voor film en diner

Keilepand
Keilestraat 7-9
3029 BP Rotterdam

Amerikaans-Italiaanse keuken. Een vegetarische optie is mogelijk

GOOD FILM

Big Night (Stanley Tucci & Campbell Scott, 1996) gaat over twee broers die een Italiaans restaurant openen in New Jersey maar de grootste moeite hebben om de tent draaiende te houden. De uitbater Secondo ziet nog maar één manier om klanten te werven. Hij ‘regelt’ een hoge gast om te komen dineren in The Paradise: Louis Prima, een gevierd Italiaans jazzmuzikant. De broers staan voor hun grootste uitdaging ooit: gezamenlijk een subliem maal bereiden voor hun eregast en een groot aantal klanten. Maar op de Grote Avond blijft de komst van Louis Prima uit. Ondertussen worden de klanten steeds dronkener en naderen de twee broers hun kookpunt…

“In love and life, one big night can change everything.” De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

GOOD FOOD

Eten speelt een grote rol in deze film en de gerechten zijn van een Italiaans-Amerikaans klassiek karakter. Het culinaire hoogtepunt uit de film is de timpano, een gerecht dat door deze film beroemd werd. Acteur en regisseur Stanley Tucci is een fervente hobbykok, en maakte met deze film een persoonlijke film.

Gang 6 de ‘Timpano’

MENU

PENNE MET TOMATENSAUS

De Italiaanse simpele klassieker. Met weinig ingrediënten een fantastisch gerecht maken. Italiaanser kan het bijna niet toch?

KIP-CACCIATORE

Dikke comfortfood! Een klassiek ovengerecht waarbij de smaken mooi in elkaar overvloeien omdat het in 1 schaal klaargemaakt wordt. In Big Night serveren we deze met Haricots Verts.
Vega: kip wordt vervangen door portobello (champignon).

ANTIPASTI

Bordje vol met lekkers van Italiaanse komaf. Peperoni arrosti, crostini met geitenkaas, focaccia met rozemarijn en een witte bonen salade met knoflook en kruiden.

SUPPA

Vol op smaak gebrachte kippenbouillon met pastarolletjes.
Vega: Groentebouillon

SEAFOOD RISOTTO

Smeuïge risotto tricolore. Drie verschillende kleuren met schaal- en schelpdieren, groene pesto en verse kaas.
Vega: zonder schaal- en schelpdieren.

TIMPANO

In de Timpano zitten de belangrijkste dingen ter wereld. Gekookte eieren, gehaktballetjes, ham, kaas, tomatensaus, penne pasta.
Vega: Vegetarische gehaktballetjes en vegetarische worst. Geen ham.

DOLCI

Biscotti di amaretti, druiven, gemengde noten en mandarijnen.

Eier soufflé

Een romige soufflé van ei met stokbrood. Eindelijk rust.

Let op! Standaard bieden wij “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis
).

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als in minuut 18 de kip-cacciatore wordt geserveerd, dan willen we dat onze gasten gelijktijdig kunnen proeven van dit gerecht. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.

GREAT LOCATION

Apetrots dat we neer mogen strijken in het fantastische Keilepand in het Rotterdamse M4H havengebied. Een voormalig groente-en fruitloods is prachtig verbouwd en huisvest nu creatieve bedrijven, foodondernemers en een prachtige evenementenruimte, ideaal voor Cinema Culinair.

HIER TE KOOP VOOR €89,95:

Winkelwagen
Scroll naar boven