chef

Chef is 100% feel good. Met fantastische gerechten, latin flavour en mensen die hun baan opzeggen en hun passie achterna gaan… Wie wil dat niet?”

good film

Chef (Favreau, 2014) is een culinaire komedie over topkok Carl Casper die leeft voor zijn werk. Als hij door een restaurantcriticus wordt afgebrand, uit hij zijn frustratie op Twitter. Hij beseft niet dat iedereen zijn reactie kan lezen, waarna een mediarel volgt. Zijn ex-vrouw tipt hem een foodtruck aan te schaffen en terug te keren naar de basis: eerlijk en lekker eten waar mensen blij van worden. Met zijn zoontje en een oud-collega reist hij door de zuidelijke staten van Amerika en hervindt hij zijn plezier in koken als El Jefe.

good food

Eten speelt een hoofdrol in deze film en de gerechten zijn lekker gevarieerd. De gerechten zijn mixen van de Franse, Cubaans en Amerikaanse keuken en gemaakt met liefde (net als in de film) en met professionaliteit en dat proef je. Chef Roy Choi uit Los Angeles begeleidde de film in het perfectioneren van de gerechten, lees hierover meer. Smullen!


Menu met acht kleine gerechten

Andouille worst
Spaghetti Aglio olio
Tosti 
Buikspek op pompoencrème
Chocolate lava cake
Gebakken cassave met bananenketchup 
Cubano sandwich
Langzaam gegaard rundvlees

great timing

Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening. De spreiding van de gerechten over de film is prima. Prima eetfilm.

Wanneer is de volgende voorstelling
van deze film?

Chef is een van onze populairste films. We vertonen de film zeker 2 weekenden per jaar.

hou me op de hoogte over de volgende voorstelling!

  • Keep me updated

wist je dat...

chef cinema culinair
De film krijgt op IMDB een waardering van 7,3.
Chef is het petproject van regisseur/producer Jon Favreau. Met de Iron Man films verdiende hij het geld dat hij met Chef uitgaf. (Maar ook weer dubbel terugverdiende).
favreau choi
Chef is gemaakt met culinaire coach Roy Choi, de godfather van de foodtruck. Lees meer over zijn anekdotes over de film.
DEEL dit bericht op: