babette's feast

Klassieke eetfilm met prachtige Deense en vooral Franse culinaire gerechten, bereid door Babette. Over het losmaken van verborgen verlangens via eten. Zo intens heb je mensen nog niet zien genieten van lekker eten. Een pareltje. Terechte Oscarwinnaar.

good film

Babette's Feast (Gabriel Axel, 1987) is een Deense sfeerfilm over verborgen verlangens uit het begin van de 19e eeuw. Aan de verlaten kust van Denemarken wonen Martina en Philippa, dochters van een strenge protestantse predikant die elke aards genot afkeurt. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette die Frankrijk is ontvlucht. De twee zussen bieden haar onderdak in ruil voor het verrichten van huishoudelijk werk. Na 14 jaar krijgt Babette het bericht dat ze de loterij heeft gewonnen en ze besluit om een enorm Frans feestmaal te maken. Het wordt een diner om nooit te vergeten! Oscar Beste Buitenlandse Film 1988.

good food

De film neemt je mee van de sobere Deense keuken naar de uitbundige Franse keuken, met gerechten als Deense bierbroodsoep en blini Demidoff met kaviaar tot kwartel en croute en Waldorfsalade. Ook wordt in de film ganzenlever en schildpadsoep geserveerd. Deze gerechten zijn prima te vervangen door diervriendelijke alternatieven.
Blini Babette

 Menu met zeven gerechtjes

Groentesoep
Bierbroodsoep
(Mock) Schildpadsoep
Blini Demidoff
Caille en Sarcophage
Waldorfsalade*
Tulband met fruit

*dit gerecht bevat walnoten
Er is geen alternatieve variant mogelijk bij deze film. Heb je een allergie, dan kunnen we je adviseren over de gang(en) die je moet overslaan. Check dit vooraf bij info@cinemaculinair.nl

great timing

Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening. In het begin van de film zijn de eetmomenten schaars en sober. Het culinaire zwaartepunt van de film bevindt zich in de tweede helft. Laat het je maar smaken!

recensie babette's feast
van cinema culinair

Klassieke eetfilm met prachtige Deense en vooral Franse gerechten. Over het losmaken van verborgen verlangens via eten. Zo intens heb je mensen nog niet zien genieten van lekker eten. Een pareltje. Terechte Oscarwinnaar.

live meemaken?

Eens in de zes weken kun je genieten van een heerlijke film en proeven van de gerechten en/of drankjes in die film. Wil je weten met welke film je binnenkort op de seconde kunt meeproeven? Kijk dan even in onze online agenda.

offerte?

Cinema Culinair met vrienden of collega’s? Als je wilt, kunnen wij dat voor je verzorgen: koken, drankjes, techniek en bediening. Met deze film, maar ook met een heleboel andere films. 
DEEL dit bericht op: