the fish fall in love

Als je deze film ziet, krijg je meteen zin om met een rugzak op vakantie te gaan naar een verre bestemming. Waar de tijd langzaam gaat, het uitzicht overweldigend is en de mensen enorm hartelijk zijn. En die soep: zo lekker

good film

The fish fall in love (Ali Raffi, 2006) neemt je mee naar uitgestrekte en kleurrijke Iran. Aziz keert na 25 jaar terug naar het stadje waar hij vandaan komt. In zijn huis zit nu een restaurant dat wordt gerund door Atjeh, haar dochter en twee vriendinnen. Wat gaat Aziz doen met zijn huis? Wat betekent dat voor het restaurant? Ontroerende, mystieke en visueel erg aantrekkelijke film over het leven in Iran.

good food

De Iraanse keuken is voor velen onbekend. Maar na het zien van deze film wil je meer van de: walnoten, forel, aubergine, saffraanrijst, sinaasappels, peterselie, granaatappel en koekjes met kardemon. Geen vlees, wel vis en vegetarische lekkernijen. Lekker met thee en flesjes fanta.

great timing

Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening. De spreiding van de gerechten over de film is prima. Prima eetfilm.

recensie the fish fall in love
van cinema culinair

Als je deze film ziet, krijg je meteen zin om met een rugzak op vakantie te gaan naar een verre bestemming. Waar de tijd langzaam gaat, het uitzicht overweldigend is en de mensen enorm hartelijk zijn. En die soepen: zo lekker.

live meemaken?

Eens in de zes weken kun je genieten van een heerlijke film en proeven van de gerechten en/of drankjes in die film. Wil je weten met welke film je binnenkort op de seconde kunt meeproeven? Kijk dan even in onze online agenda.

offerte?

Cinema Culinair met vrienden of collega’s? Als je wilt, kunnen wij dat voor je verzorgen: koken, drankjes, techniek en bediening. Met deze film, maar ook met een heleboel andere films. Kijk hier voor zakelijke events en kijk hier voor als je zelf een event wilt organiseren in licentie.
DEEL dit bericht op: