tampopo

Een beetje vreemd, maar wel lekker. Dat geldt voor Tampopo, een van onze hoogtepunten. De perfectie van Cinema Culinair past bij de perfectie van de Japans/Chinese keuken. En die film: geweldig tijdsbeeld van Japan in de ‘eighties'.

good film

In Tampopo laat de Japanse regisseur Jûzô Itami je genieten van culinaire perfectie. Deze komedie uit 1985 gaat over een vrouw, Tampopo, die een perfect noodles-restaurant aan het opzetten is. Een heerlijke film voor iedereen die van film, eten of Japan in de jaren tachtig houdt. Winnaar van Japanse Oscar, een klassieker die je niet mag missen bij Cinema Culinair.

good food

Tampopo kent een mooie spreiding van bijzondere gerechten, zoals: oesters, noodles, sake, spaghetti, oshiruko, buikspek, fruit en kaas. En niet te vergeten: de perfecte noodle soup, of ramen soep zoals dat in goed Japans heet. Dat is een van de vele hoogtepunten in de film.
tampopo ramen

great timing

Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening. De spreiding van de gerechten over de film is prima. Prima eetfilm.

Wanneer is de volgende voorstelling
van deze film?

Tampopo vertonen we ongeveer eens per jaar, dus hou de agenda in de gaten!

hou me op de hoogte over de volgende voorstelling!

  • Keep me updated

wist je dat...

Tampopo werd onlangs (2018) 4K gerestaureerd en draait na 30 jaar opnieuw in de bioscopen.
Lees de Cinema Culinair review in De Filmkrant.
Op zoek naar het recept van de perfecte ramen, helemaal zelfgemaakt?
DEEL dit bericht op: