Recept uit CHEF: Koreaanse kip

koreaanse kip?

De film Chef speelt zich af van Los Angeles tot Miami, via New Orleans, maar Korea, nee, daar komen ze met de foodtruck echt niet langs. Dus hoe is dit recept in de film beland? Een antwoord: Roy Choi, de Koreaanse culinaire regisseur van de film.

KIPMARINADE

Hoeveelheid Ingrediënt
500 gram kippendijfilet
2 el gochujang-chilipasta (bij toko verkrijgbaar)
2 el rijstwijn
1 el donkere sojasaus
3 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
3 tl sesamolie
1/2 el verse gember, geraspt
1 tl zwarte peper, gemalen
2 el zonnebloemolie
Marineer de kip enkele uren in het mengsel. Bak de kip zachtjes in de olie (let op: de marinade verbrandt snel) in de koekenpan. 

POMPOENCREME

Hoeveelheid Ingrediënt
1 kleine pompoen, geschild en in stukjes gesneden
1 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 tl korianderpoeder
1 tl gemberpoeder
1 blikje tomatenpuree
1 el gochujang-chilipasta (bij toko verkrijgbaar)
1 el boter
naar smaak peper en zout
Smoor het uitje in de boter en voeg knoflook, gemberpoeder en korianderpoeder toe. Voeg na enkele minuten de pompoen toe. Smoor de pompoen gaar, voeg eventueel wat water toe als het teveel aanbakt. Breng op smaak met zout. Pureer alles met de staafmixer. Meng tomatenpuree en gochujang erdoor om de kleur goed rood te krijgen en de smaak pittig. Warm nog even goed door.

INGEMAAKTE RODE UI

Hoeveelheid Ingrediënt
3 rode uien, in ringen
100 ml appelcider azijn
1 el suiker
1 tl zout
1 teen knoflook, gesnipperd
Blancheer de uienringen circa 2 minuten. 
Kook de azijn met suiker, zout en knoflook tot de suiker is opgelost. Giet dit over de uien en laat staan tot gebruik.

GARNERING

Hoeveelheid Ingrediënt
1 el galapenospeper (uit potje)
1 el peperolie
1 el sesamzaadjes (geroosterd)
1 el sojasaus
Verwarm de borden goed voor.
Druppel sojasaus op het bord. Smeer daar de pompoencrème op. Leg stukjes kip op de crème. 
Dresseer met ingelegde ui, galapenospeper, peperolie en sesamzaadjes. 
DEEL dit bericht op: