CHOCOLAT

TURKS FRUIT

De jonge beeldhouwer Erik (Rutger Hauer) heeft een turbulent liefdesleven, tot hij zijn grote liefde Olga ontmoet. Zij trouwen tegen de zin van Olga’s rijke ouders. Geschapen voor elkaar, trekken zij zich niets aan van alle tegenwerking en beleven een grandioze, romantische zomer. Totdat Olga zich zeer vreemd begint te gedragen..

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

CHOCOLAT

TURKS FRUIT

De jonge beeldhouwer Erik (Rutger Hauer) heeft een turbulent liefdesleven, tot hij zijn grote liefde Olga ontmoet. Zij trouwen tegen de zin van Olga’s rijke ouders. Geschapen voor elkaar, trekken zij zich niets aan van alle tegenwerking en beleven een grandioze, romantische zomer. Totdat Olga zich zeer vreemd begint te gedragen..

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

FILM & (BOOZY) BRUNCH EVENT

Film kijken en tegelijk eten én drinken wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop maar op een toplocatie. Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.

Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs

Zaterdag 7 september

11.30 – 15.00 uur

€64,50 per persoon
voor film en brunch + een aantal drankjes

Tolhuis, Buiksloterweg 7 Amsterdam

Typische Nederlandse gerechten, drankjes én seksuele verwijzingen.

GOOD FILM

Turks Fruit (Paul Verhoeven, 1973) is een Nederlandse dramafilm met in de hoofdrollen Rutger Hauer en Monique van de Ven. Het verhaal gaat over Erik, een jonge beeldhouwer, die een chaotisch leven leidt. Tot op het moment dat hij liftend langs de snelweg door Olga wordt opgepikt, en zij wordt de liefde van zijn leven. Echter, later dat jaar overlijdt haar vader. Dan moet Olga ineens niets meer weten van Erik en gaat bij hem weg. In een periode van diep verdriet heeft Erik de ene one night stand na de andere, maar niemand kan hem Olga doen vergeten… Dan komen Erik en Olga elkaar bij toeval weer tegen in een warenhuis. Blij elkaar weer te zien gaan ze samen koffie drinken. Terwijl ze herinneringen ophalen merkt Erik al dat er iets aan de hand is met Olga..

De film is Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld.

GOOD FOOD

In de film komen herkenbare en bovenal Typische Nederlandse gerechten terug. Daarnaast wordt het menu aangevuld met een aantal versnaperingen uit eigen land, let op in de film (18+) komen een seksuele verwijzingen langs.

Een culinaire beleving is haast een understatement. Komt dat zien en proeven!

MENU

1. Amsterdams fluitje

Alcoholvrij: Alcohol vrij biertje

2. Jachtschotel

Oud-Hollandse jachtschotel met aardappelpuree en erwtjes

Vega: Pompoenstoof

3. Zilte oester

Vega: Gebakken king boleet

4. Cornetto ijsje

De wereldberoemde fiets scene met ‘het ijsje’

5. Jonge Jenever

Alcoholvrij: Gin (alcoholvrij) met kruiden

6. Sate met kroepoek

Nasi met sate & kroepoek
Vega: tofu sate met saus en cassave kroepoek

7. Turks fruit

Let op! Standaard bieden wij “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen. Vermeld ook van te voren of je alcoholvrij wilt ofniet.
Bij de allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis
).

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food & drinks + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als er in de film TURKS FRUIT op 11 minuut en 49 seconden een biertje gedronken wordt, dan willen we dat onze gasten gelijktijdig kunnen proeven van dit drankje. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.

GREAT LOCATION

Apetrots dat we in september weer terug mogen keren naar Het TOLHUIS in Amsterdam. Deze fantastische plek ligt in de ‘voortuin van Noord’, een groene oase aan het IJ midden in de stad waar je de boten ziet varen. De inrichting van het TOLHUIS ziet er feestelijk uit met het schilderij ‘zomeravond aan het IJ’ refereert aan de feesten die precies op deze plek eeuwenlang gevierd werden.

Een prachtige evenementenruimte, ideaal voor Cinema Culinair en ook nog eens super goed te bereiken met het OV.

Foto: Cees Hartman

ANDERE FILM+DINER VOORSTELLINGEN VAN CINEMA CULINAIR

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

THE MENU

The Menu (Mark Mylod, 2022) is een zwarte komedie waarin horror, humor en spanning worden afgewisseld met fantastisch eten. Het verhaal speelt zich af in een peperduur restaurant op een afgelegen eiland, waar 14 gasten de food-beleving van hun leven gaan meemaken. We volgen met name Margot (Anya Taylor-Joy), de partner van foodie…
Meer info

CHEF

Chef is een 100% feel good film. Het biedt geweldige gerechten, een Latijnse smaak en mensen die hun baan opzeggen om hun instinct te volgen. Wie wil dat nou niet?
Meer info

ESTÔMAGO

Estômago neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijk hoertje, goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionel’.
Meer info

Winkelwagen
Scroll naar boven