GOOD FILM
Soul Kitchen (Fatih Akin, 2009) is een swingende en up tempo eetfilm. Twee Griekse broers worstelen met hun leven (vrouwen, gokken, drank, je kent het) en met hun ruige restaurant in Hamburg. Het truckerscafé met schnitzels als hoofdgerecht ontwikkelt zich tot een hippe en swingende tent waar heerlijk eten wordt geserveerd. Maar dat duurt niet lang.. Kijk hoe het afloopt en geniet ondertussen van een zes gangen diner met Griekse en Duitse gerechten. De film won de juryprijs van het filmfestival van Venetië in 2009. De film is Duits gesproken en Nederlands ondertiteld.
GOOD FOOD
Eten passeert meerdere keren in de film, evenals de soms bijzondere bereidingen van de gerechten. Het menu is een mix van de Duitse en Griekse ‘soul food’ en de bijpassende swingende urban muziek maakt de beleving helemaal compleet.
MENU
VISSCHNITZEL MET AARDAPPELSALADE
De basis van het truckerscafé: een schnitzel als een deurmat. Dit is een visschnitzel geserveerd met een aardappelsalade met mierikswortel.
ROODBAARSFILET MET PUTTANESCASAUS, BASILICUM EN CHERRYTOMAATJES
Het nieuwe menu met een op de huid gebakken roodbaarsfilet, geserveerd met puttanescasaus, basilicum en gekonfijte cherrytomaatjes
GRIEKSE PILAV MET PEULEN
Een smakelijke tomaatpilav met malse stukjes kip, rode paprika en pepers.
SOUVLAKI VAN VARKENSHAAS
Een spiesje van gekruide varkenshaas, geserveerd met tzatziki
WITTE CHOCOLADEMOUSSE ‘AFRODISIAC’
Mousse van witte chocolade met een topping van chocolade en hazelnootjes
DRUIVEN MET ROOM
Serveer in een glas: druiven met ricottacrème, amandel en honing
Let op! Standaard bieden wij “eten dat er in de film zit’, inclusief vis en vlees.
Heb je een allergie, zoek de film op op onze allergenenkaart zodat je kunt zien welke gang(en) je moet overslaan. Bij twijfel: neem gerust contact op met info@cinemaculinair.nl
GREAT TIMING
What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.
Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als de stamgast in minuut 2 een visschnitzel eet, dan willen we dat onze gasten gelijktijdig kunnen proeven van dit gerecht. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.