SIDEWAYS

SIDEWAYS

Sideways speelt zich af in het zonnige Californië waar twee vrienden (Miles en Jack) zich in een midlifecrisis bevinden en op pad gaan in ‘the wine country’ om verschillende wijnen te proeven.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

SIDEWAYS

SIDEWAYS

Sideways speelt zich af in het zonnige Californië waar twee vrienden (Miles en Jack) zich in een midlifecrisis bevinden en op pad gaan in ‘the wine country’ om verschillende wijnen te proeven.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

FILM & (BOOZY) BRUNCH EVENT

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop maar op een toplocatie. Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.

Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs

zondag 1 september & zaterdag 7 september 2024 in Amsterdam

11.30 – 15.00 uur

€64,50 per persoon
voor film + brunch en een aantal drankjes

Tolhuis
Buiksloterweg 7, Amsterdam

Verschillende Amerikaanse gerechtjes en soorten wijnen.

GOOD FILM

Sideways (Alexander Payne, 2004) gaat over twee vrienden, Miles en Jack. Ook al gaat de film over twee vrienden, toch wordt het verhaal vanuit de ogen van Miles verteld. Miles is leraar Engels en probeert al jaren een carrière als schrijver op te starten. Hij is gedeprimeerd vanwege zijn huwelijk dat in een scheiding is geëindigd. Jack daarentegen staat op het punt om te trouwen maar wil voor die tijd nog scoren bij andere vrouwen. De twee mannen, die zich duidelijk in een midlifecrisis bevinden, maken samen een rondreis langs de wijngaarden van Californië, waarbij ze allerlei verschillende wijnproeverijen doen.

De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

GOOD FOOD & DRINKS

Naast de verschillende gerechtjes spelen drankjes, en dan vooral wijn de grootste rol in deze film. Tijdens de rondreis van Miles en Jack langs de wijngaarden proeven ze veel soorten wijnen. Van champagne tot rosé en van sauvignon blanc tot merlot, het komt allemaal voorbij!

MENU

BRUIDSTAART PROEVERIJ 

Chocolade en vanille taart

TOAST MET SCRAMBLED EGGS

Geroosterd broodje met roerei, tomaat en veldsla

PINOT NOIR ROSÉ

”When are we drinking..? Now!”

SAUVIGNON BLANC

”I am NOT drinking any f*cking Merlot!”

KAASPLANKJE 

Kaas met vijgenbrood, druiven en olijven

SPARERIBS

Spareribs met aardappelsalade & cornbread
Vega: Gerookte aubergine met bbq saus

Let op! Standaard bieden wij “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis
).

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als in de film op minuut 14 en 55 seconden de scrambled eggs en tonijnsalede wordt gegeten, dan willen we dat onze gasten gelijktijdig kunnen proeven van dit gerecht. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.

GREAT LOCATION

Apetrots dat we in september weer terug mogen keren naar Het TOLHUIS in Amsterdam. Deze fantastische plek ligt in de ‘voortuin van Noord’, een groene oase aan het IJ midden in de stad waar je de boten ziet varen. De inrichting van het TOLHUIS ziet er feestelijk uit met het schilderij ‘zomeravond aan het IJ’ refereert aan de feesten die precies op deze plek eeuwenlang gevierd werden.

Een prachtige evenementenruimte, ideaal voor Cinema Culinair en ook nog eens super goed te bereiken met het OV.

GERELATEERD

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

CHEF

Chef is een 100% feel good film. Het biedt geweldige gerechten, een Latijnse smaak en mensen die hun baan opzeggen om hun instinct te volgen. Wie wil dat nou niet?
Meer info

REIS JE FOVORIETE EETFILM ACHTERNA

Zoek je nog inspiratie voor een fijne vakantieplek deze zomer? Misschien is het wel heeeeel leuk om het dorpje of de stad op te zoeken waar jouw favoriete eetfilm is opgenomen. Voor jou nu…. onze top 10. Laat je inspireren door deze prachtige filmlocaties en reis je favoriete eetfilm achterna.
Meer info
1

Winkelwagen
Scroll naar boven