RECEPT UIT JULIE&JULIA: BOEUF BOURGUIGNON

RECEPT UIT JULIE&JULIA: BOEUF BOURGUIGNON

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

RECEPT UIT JULIE&JULIA: BOEUF BOURGUIGNON

RECEPT UIT JULIE&JULIA: BOEUF BOURGUIGNON

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

I’m not just making Boeuf Bourguignon, I’m preparing Julia Childs Boeuf Bourguignon.

Julie Powell

Niet zo maar een boeuf bourguignon, maar Julia Childs boeuf bourguignon! In de film Julie&Julia wordt het gerecht maar liefst drie keer bereid. De eerste keer brandt het aan, de tweede keer is het flauw, maar de derde keer is het ‘yum!’. Stap voor stap naar de beste Bourgondische stoofpot, aan de hand van de film èn het kookboek van Julia Child: De kunst van het koken.

boeuf aanbraden
Julias tip: droog het vlees en doe niet te veel in de pan, zodat het vlees goed aanbakt en niet in zijn eigen vocht gaat stoven

RECEPT BOEUF BOURGUIGNON (6P)

HoeveelheidIngrediënten
150 gramSpekreepjes
4 elOlijfolie
1,5 kiloRundvlees in blokken van 5 cm dik (dikke lende of spierstuk), min. 30 min buiten de koelkast
1Wortel, grof gesneden
1Ui, in halve ringen
Naar smaakZout en peper
2 elBloem
0,75 lVolle, jonge rode wijn
1,75 lBruine fond of runderbouillon
1 elTomatenpuree
2 tenenKnoflook, geplet
1 tlGedroogde tijm
1Laurierblad
24Zilveruitjes
500 gramChampignons, schoongeborsteld en in kwarten
klontjeBoter
handvolPeterselie
600 gramGekookte aardappelen

* bij Cinema Culinair verwerken we geen varkensvlees in de boeuf.  Maar het originele recept heeft wel spek.

Verwarm de oven voor tot 230 graden. Bak het spek in de olie in 2-3 minuten lichtbruin. Leg het op een schaal. Droog het vlees met keukenpapier. Bak ze met een paar stukjes tegelijk in de resterende hete olie tot ze aan alle kanten bruin zijn. Doe ze bij het spek. Doe hetzelfde met de wortel en ui en verwijder daarna het vet.

boeuf julia
Voeg alles bij elkaar en laat 2,5 uur langzaam sudderen. De oven heeft een gelijkmatigere temperatuur dan een fornuis.
julie and julia deglacer
Deglaceer met rode wijn

Doe het vlees in een kasserol en meng met het spek, wat peper en zout en bloem. Zet deze in de oven en schud na 4 minuten het vlees nogmaals om. Zet de oven op 165 graden. Voeg de wijn en fond toe tot het vlees net onderstaat. Voeg tomatenpuree, knoflook en kruiden toe. Laat de stoofpot 2,5 tot 3 uur sudderen. Het vlees is gaar als je er gemakkelijk een vork in kan prikken. Smoor ondertussen de champignons in wat boter. Zeef de inhoud van de stoofpot. Veeg de kasserol schoon en voeg alle ingrediënten, ook de zilveruitjes samen, laat dit nog een paar minuten sudderen. 

Julie Julia boeuf flauw
Laat een stoofpot minstens een nacht staan. Dan vermengen de smaken goed. Bij het opwarmen kun je evt. nog zout toevoegen.

Zet de voorverwarmde borden klaar. Warm de stoofpot op en verdeel over de borden. Bestrooi het met vers gehakte peterselie. Serveer met gekookte aardappelen.

GERELATEERD:

No items were found matching your selection.
Winkelwagen
Scroll naar boven