‘An-go-stu-ra!’
– Nonato
Het is precies 101 jaar geleden dat de Italiaanse graaf Negroni in Florence zijn cocktail uitvond. Na een bezoek in het Amerikaanse wilde westen was hij niet meer tevreden met zijn favoriete cocktail, de Americano, en vroeg om een extra tic in de vorm van gin in plaats van water. De bartender voegde een sinaasappelschil toe en voila, de Negroni was geboren.
De film Estômago is een op en top Braziliaanse film maar Brazilië is nu eenmaal een land vol verschillende etniciteiten en onze held Nonato gaat dan ook koken in een chique Italiaans restaurant. De cocktail krijgt hij voor het eerst te drinken in een nachtclub, en hij bestelt er meteen veel teveel.
In de film worden nadrukkelijk druppels toegevoegd van de kruidenbitter Angostura. Dat is niet in het originele recept van de Negroni aanwezig, maar een toevoeging die in Zuid-Amerika populair is.
Met Angostura verrijkt Nonato zelf de cocktail Maria Loco, een niet bestaande cocktail die in de film populair is in de gevangenis.
RECEPT NEGRONI
Hoeveelheid | Ingrediënten |
---|---|
1 cl | Gin |
1 cl | Campari |
1 cl | Rode Vermouth |
1 | Sinaasappel |
1 deel | IJsblokjes |
enkele druppels | Angostura |
Ook nodig:
– old fashioned ‘whiskey’ / tumbler glazen
– garneermesje
– rietje
Met het garneermesje kun je lange dunne repen snijden van de sinaasappelschil. Bind dit om een rietje en doe dit een tweetal minuten in een bakje met ijs of even in de diepvries.
Het sap van de sinaasappel pers je uit en vermeng je met de gin, Campari en rode Vermouth. Meng kort door elkaar. Doe de sinaasappelslinger in een glas, voeg de ijsblokjes toe en giet de cocktail in het glas. Voeg op het laatst de druppel angostura toe.

The bitters in the Negroni are excellent for your liver, the gin is bad for you. They balance each other.
– Orson Welles