DRIE GRUWELIJKE EETFILMS

RECEPT UIT ESTÔMAGO: NEGRONI COCKTAIL

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

DRIE GRUWELIJKE EETFILMS

RECEPT UIT ESTÔMAGO: NEGRONI COCKTAIL

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

‘An-go-stu-ra!’

– Nonato

Het is precies 101 jaar geleden dat de Italiaanse graaf Negroni in Florence zijn cocktail uitvond. Na een bezoek in het Amerikaanse wilde westen was hij niet meer tevreden met zijn favoriete cocktail, de Americano, en vroeg om een extra tic in de vorm van gin in plaats van water. De bartender voegde een sinaasappelschil toe en voila, de Negroni was geboren.

De film Estômago is een op en top Braziliaanse film maar Brazilië is nu eenmaal een land vol verschillende etniciteiten en onze held Nonato gaat dan ook koken in een chique Italiaans restaurant. De cocktail krijgt hij voor het eerst te drinken in een nachtclub, en hij bestelt er meteen veel teveel.

In de film worden nadrukkelijk druppels toegevoegd van de kruidenbitter Angostura. Dat is niet in het originele recept van de Negroni aanwezig, maar een toevoeging die in Zuid-Amerika populair is. 

Met Angostura verrijkt Nonato zelf de cocktail Maria Loco, een niet bestaande cocktail die in de film populair is in de gevangenis.

RECEPT NEGRONI

HoeveelheidIngrediënten
1 clGin
1 clCampari
1 clRode Vermouth
1 Sinaasappel
1 deelIJsblokjes
enkele druppelsAngostura

Ook nodig: 
– old fashioned ‘whiskey’ / tumbler glazen
– garneermesje
– rietje

Met het garneermesje kun je lange dunne repen snijden van de sinaasappelschil. Bind dit om een rietje en doe dit een tweetal minuten in een bakje met ijs of even in de diepvries. 

Het sap van de sinaasappel pers je uit en vermeng je met de gin, Campari en rode Vermouth. Meng kort door elkaar. Doe de sinaasappelslinger in een glas, voeg de ijsblokjes toe en giet de cocktail in het glas. Voeg op het laatst de druppel angostura toe.

negroni filmstill

The bitters in the Negroni are excellent for your liver, the gin is bad for you. They balance each other.

– Orson Welles

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

ESTÔMAGO

Estômago neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijk hoertje, goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionel’.

Winkelwagen
Scroll naar boven