KOREAANSE KIP?
De film Chef speelt zich af van Los Angeles tot Miami, via New Orleans, maar Korea, nee, daar komen ze met de foodtruck echt niet langs. Dus hoe is dit recept in de film beland? Een antwoord: Roy Choi, de Koreaanse culinaire regisseur van de film.

RECEPT KIPMARINADE
Hoeveelheid | Ingrediënten |
---|---|
500 gram | Kippendijfilet |
2 el | Gochujang-chilipasta (bij de toko verkrijgbaar) |
2 el | Rijstwijn |
1 el | Donkere sojasaus |
3 teentjes | Knoflook, fijn gesnipperd |
3 tl | Sesamolie |
1/2 el | Verse gember, geraspt |
1 tl | Zwarte peper, gemalen |
2 el | Zonnebloemolie |
Marineer de kip enkele uren in het mengsel. Bak de kip zachtjes in de olie (let op: de marinade verbrandt snel) in de koekenpan.

RECEPT POMPOENCRÈME
Hoeveelheid | Ingrediënten |
---|---|
1 | Kleine pompoen, geschild en in stukjes gesneden |
1 | Kleine ui, gesnipperd |
1 teen | Knoflook, uitgeperst |
1 tl | Korianderpoeder |
1 tl | Gemberpoeder |
1 blikje | Tomatenpuree |
1 el | Gochujang-chilipasta (bij de toko verkrijgbaar) |
1 el | Boter |
naar smaak | Zout en peper |
Smoor het uitje in de boter en voeg knoflook, gemberpoeder en korianderpoeder toe. Voeg na enkele minuten de pompoen toe. Smoor de pompoen gaar, voeg eventueel wat water toe als het teveel aanbakt. Breng op smaak met zout. Pureer alles met de staafmixer. Meng tomatenpuree en gochujang erdoor om de kleur goed rood te krijgen en de smaak pittig. Warm nog even goed door.

RECEPT INGEMAAKTE RODE UI
Hoeveelheid | Ingrediënten |
---|---|
3 | Rode uien, in ringen |
100 ml | Appelcider azijn |
1 el | Suiker |
1 tl | Zout |
1 teen | Knoflook, gesnipperd |
Blancheer de uienringen circa 2 minuten.
Kook de azijn met suiker, zout en knoflook tot de suiker is opgelost. Giet dit over de uien en laat staan tot gebruik.

DRESSERING
Hoeveelheid | Ingrediënten |
---|---|
1 el | Jalapeñospeper (uit een potje) |
1 el | Peperolie |
1 el | Sesamzaadjes |
1 el | Sojasaus |
Verwarm de borden goed voor.
Druppel sojasaus op het bord. Smeer daar de pompoencrème op. Leg stukjes kip op de crème.
Dresseer met ingelegde ui, jalapeñospeper, peperolie en sesamzaadjes.