GOOD FILM
Julie & Julia (Nora Ephron, 2009) is een feelgood movie over twee vrouwen met een passie voor koken. Secretaresse Julie Powell zoekt een uitdaging en besluit om alle recepten uit het oude kookboek van Julia Child uit te proberen. Twee films in een: een vrouw uit New York die zich door haar crisis heen kookt en Meryl Streep in een hilarische hoofdrol als televisiekok.
GOOD FOOD
De film pakt uit met lekkere gerechten uit de klassieke Franse keuken. In Julie & Julia komen wel 20 gerechten langs en daar kiezen we er enkele van, keurig gespreid over de film. Uiteraard op basis van de recepten van Julia Child zelf uit het boek ‘De kunst van het koken’.

MENU
Tong Meunière
Een echte klassieker: tong met kappertjes, peterselie,
citroensap en heel veel boter.
Bruschetta
Italiaanse klassieker die in New York super populair is.
Kippendijen met champignon-roomsaus
Malse kip met gebakken champignons in een port-roomsaus
Rivierkreeft ‘Thermidor’*
Een amuse van gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer
Frans kaasplankje
Een Frans geitenkaasje, brie en een abdijkaasje
Boeuf Bourguignon
De Franse klassieker, geserveerd met krielaardappeltjes
Reine Saba chocoladetaart**
Als nagerecht een luchtige chocoladetaart met amandelen
* bevat schaaldieren
** bevat amandelen
Het kaasplankje bevat geen rauwmelkse kazen
Let op! Standaard bieden wij “eten dat er in de film zit’. Heb je een allergie, dan kunnen we je adviseren over de gang(en) die je moet overslaan. Check dit vooraf bij info@cinemaculinair.nl
GREAT TIMING
What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.
Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Julia Child (Meryl Streep) een tong meunière eet op 1 minuut en 51 seconden, willen we dat onze gasten precies hetzelfde proeven op hetzelfde moment. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.
INFORMATIE OVER TAKE AWAY
BETALING
Plaats je bestelling van film+diner take away hier online op www.cinemaculinair.nl Bestel het aantal porties hierboven. Je kunt betalen met iDeal, we rekenen geen extra transactiekosten.
Nadat we de betaling ontvangen hebben ontvang je een mail waarin staat ‘je betalingsbewijs voor Cinema Culinair’. (NB: Check je spamfilter als je niets ontvangt). Bij die bevestigingsmail zit een pdf-factuur.
STREAMEN
Thuis dien je zelf de filmstream te downloaden (niet bij de prijs inbegrepen). Dit kan via een van de streaming platforms, die hier op film.nl zijn aangegeven. Als je nog nooit gestreamd hebt, kijk dan hier bij de FAQ Take away.
EMAIL MET PRAKTISCHE INFORMATIE
Enkele dagen voor de afhaaldag sturen we je een email met praktische informatie. Kom op tijd afhalen en meld je met je achternaam bij het betreffende restaurant.
GEEN REFUND
Reeds gekochte kaarten kunnen niet worden teruggegeven en zijn uitsluitend geldig voor de take-away op de aangegeven dag, voor dat tijdstip en die locatie.
OPWARMEN EN KIJKEN MAAR
Bij de instructie email (en ook geprint bij het afhaalpakket) zit een A4. Daarop staat welke eenvoudige handelingen je per gerecht nog moet uitvoeren, hoe lang dat duurt en hoe laat je het moet opdienen (voor koude gerechten geldt: uitpakken en opeten, warme gerechten moeten even opgewarmd in de pan, oven of de magnetron).
De meeste mensen pauzeren per eetmoment even de film maar je kunt je ook beperken tot 1 of 2 pauzes. Als een film 1,5 uur duurt, dan duurt de tak away versie van Cinema Culinair 2 uur tot 3 uur, inclusief voorbereidingen. Het is dus een fijn avondje thuis!
De gerechten worden koud geleverd en zijn voorzien van een nummer. Op het A4-tje staan de serveermomenten van de genummerde gerechten.
Alles klaar? Stopwatch aan, oven op scherp en beginnen maar.
ANDERE VRAGEN?
Heb je vragen of ontving je toch geen bevestiging/factuur? Mail naar info@cinemaculinair.nl en we beantwoorden je vraag snel en zo goed mogelijk. En kijk ook altijd even bij de HOE HET WERKT.