HOE HET WERKT

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

Slider

HOE HET WERKT

WHAT YOU SEE IS WHAT YOU EAT

Sommige films moet je niet alleen zien, die moet je proeven! Bij Cinema Culinair kijk je naar films als Chef, Julie & Julia, Tampopo of La Grande Bouffe en eet je exact dezelfde gerechten als in de film. Op de seconde nauwkeurig, zodat je eet what je ziet. Intenser dan dit kun je een film niet beleven. Genieten met al je zintuigen.

Meer info over Cinema Culinair

Wereldmuseum Daria Scagliola

FILM & DINER EVENT

Bij de events geniet je van een film en een diner in prachtige zalen, als het Kurhaus in Scheveningen en het WTC in Rotterdam. Met een groot filmscherm, goed geluid, kleine tafeltjes en heerlijke gerechten bereid door de chefkok. Na de ontvangst wordt het licht gedimd en start de film. Dertig seconden voor elk eetmoment in de film krijgt iedereen hetzelfde gerechtje. Dan komt er een banner in beeld die aftelt: 5, 4, 3, 2, 1 en proeven maar. Dat doen we zo’n zes à zeven keer in de film. Zien wat je eet. Eten wat je ziet.

Meer info FAQ Event

FILM & DINER TAKE AWAY

Bij de take away kun je thuis van je film en diner genieten. Helemaal zoals jij het wilt. Met je eigen TV, je favoriete stoel en gerechten bereid door de chefkok van een toprestaurant. Je haalt ’s middags het diner af bij het restaurant en streamt thuis de film. De gerechten zijn genummerd en hebben een tijdscode, zodat je precies weet wanneer je de film moet pauzeren. Even opwarmen, mooi op een bordje leggen en proeven maar. Samen met je gezin of vrienden. Of alleen.

Meer info FAQ take away

CORONA

wat we doen om jou en onszelf gezond te houden | oktober 2020


De voorstellingen zijn tot nader order uitgesteld. We hopen in het voorjaar weer voorstellingen te kunnen organiseren. Tot die tijd hebben we een uitgebreid aanbod van take away maaltijden, aangeboden bij onze partner-restaurants en -cateraars.

VERZORGD VOOR DE GASTEN

Bij binnenkomst en vertrek is aangegeven hoe gasten 1,5 meter afstand kunnen bewaren.

We hebben grotere zalen waar een ruimer opstelling mogelijk is om te voldoen aan minimaal 1,5 meter afstand.

Per tafel mogen maximaal 3 gasten plaats nemen.

De tafels, stoelen en contactzones worden voor en na iedere voorstelling ontsmet.

De ruimte is goed geventileerd.

De contactgegevens van de gasten zijn bekend via de bestellers van de kaartjes.

VERZOEK AAN DE GASTEN

Voel je je ziek? Blijf dan thuis. Je kunt het ticket aan iemand anders geven of doorverkopen.

Houd afstand tot andere gasten.

Ga meteen naar jouw tafel, blijf niet hangen bij de bar, garderobe of toilet. Je wordt aan tafel bediend.

Raak zo min mogelijk aan en betaal de drankjes bij voorkeur contactloos.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS EVENT

over kaartjes kopen en voorstellingen

HOE KOM IK AAN KAARTJES?

Kaartjes zijn alleen hier online te koop op www.cinemaculinair.nl Bestel het aantal kaartjes dat je nodig hebt. Je kunt betalen met iDeal, we rekenen geen extra transactiekosten.

Nadat we de betaling ontvangen hebben ontvang je een mail waarin staat ‘je betalingsbewijs voor Cinema Culinair’. (NB: Check je spamfilter als je niets ontvangt). Bij die bevestigingsmail zit een pdf-factuur als pdf. We ontvangen je graag op naam van de besteller.

Enkele dagen voor de voorstelling sturen we je een email met praktische informatie. Kom op tijd en meld je met je achternaam bij de ontvangstbalie van Cinema Culinair.

KAN IK MIJN KAARTJES RUILEN OF TERUGGEVEN?

Antwoord: Gekochte kaartjes kunnen niet worden teruggegeven en zijn alleen geldig voor de betreffende voorstelling en datum. Echter, als een voorstelling is uitverkocht, maken we melding op het Facebook evenement. Je kunt dan je kaartjes ruilen of verkopen (als je wilt) op de event pagina. Dit gaat buiten Cinema Culinair om.

KAN IK KAARTJES RESERVEREN?

Antwoord: Dat gaat helaas niet. We kopen de ingrediënten per voorstelling in, dus werken we uitsluitend met voorverkoop.

Gift pack

KAN IK KAARTJES CADEAU GEVEN?

Antwoord: Ja, dat kan op twee manieren. Kijk op de cadeaupagina voor alle mogelijk cadeau-opties.

KUNNEN WE BIJ ONZE VRIENDEN ZITTEN?

Antwoord: Natuurlijk! Per bestelling zitten gasten naast elkaar. Als je los van elkaar kaartjes hebt gekocht, noem dan de naam van je vrienden / bestelnummer en we placeren jullie bij elkaar. Dit kan bij de bestelling of achteraf per mail, tot 2 dagen voor de voorstelling.

IS DRANK INBEGREPEN?

Antwoord: Bij de voorstellingen is een welkomstdrankje inbegrepen, maar andere drankjes niet. Je kunt drank bestellen vooraf aan de film en in de pauze. Afrekenen kan na de voorstelling met PIN of contant.

ratatouille aardbei en kaas
Ratatouille: onze vegetarische eetfilm

EEN VOEDSELALLERGIE, WAT NU?

Antwoord: ‘What you see is what you eat’ is ons motto, het concept staat helaas geen aangepaste menu’s toe. Als je een allergie hebt, check het menu van de voorstelling vooraf of het geschikt is. We adviseren je om de specifieke gangen over te slaan of te ruilen met je tafelgenoot. Als je dat maar voor 1 of 2 gangen hoeft te doen, adviseren we je om lekker te komen. Twijfel je? Mail ons en we geven je een eerlijk persoonlijk advies.

ANDERE VRAGEN?

Heb je vragen of ontving je toch geen bevestiging/factuur? Mail naar info@cinemaculinair.nl en we beantwoorden je vraag snel en zo goed mogelijk. En kijk ook altijd even bij de HOE HET WERKT.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS FILM & DINER TAKE AWAY

over film & diner take away maaltijden en film streamen.

HOE GAAT HET BESTELLEN PRECIES?

Plaats je bestelling van film+diner take away hier online op www.cinemaculinair.nl Bestel het aantal porties hierboven. Je kunt betalen met iDeal, we rekenen geen extra transactiekosten.

Nadat we de betaling ontvangen hebben ontvang je een mail waarin staat ‘je betalingsbewijs voor Cinema Culinair’. (NB: Check je spamfilter als je niets ontvangt). Bij die bevestigingsmail zit een pdf-factuur.

Enkele dagen voor de afhaaldag sturen we je een email met praktische informatie. Kom op tijd afhalen en meld je met je achternaam bij het betreffende restaurant.

Reeds gekochte kaarten kunnen niet worden teruggegeven en zijn uitsluitend geldig voor de take-away op de aangegeven dag en voor dat tijdstip.

ZIJN DE GERECHTEN WARM?

Antwoord: Nee, de gerechten worden koud verpakt. Sommige gerechten worden koud gegeten, anderen (lauw)warm. Opwarmen doe je zelf.

Bij de instructie email (en ook geprint bij het afhaalpakket) zit een A4. Daarop staat welke eenvoudige handelingen je per gerecht nog moet uitvoeren, hoe lang dat duurt en hoe laat je het moet opdienen (voor koude gerechten geldt: uitpakken en opeten, warme gerechten moeten even opgewarmd in de oven of de magnetron).

NB: de meeste mensen pauzeren per eetmoment even de film.

WAT VOOR APPARATUUR HEB IK THUIS DAN NODIG?

Antwoord; Om de gerechten thuis op te warmen, adviseren we je gebruik te maken van magnetron en/of oven. In het instructie-a4-tje staat per gerecht hoe lang en op hoeveel graden. Heb je geen magnetron: gebruik dan een warme oven en warm het gerecht afgedekt in een ovenschaal op.

IS DE FILM NERGENS GRATIS TE KRIJGEN OF STAAT IE OP NETFLIX?

Antwoord: Check waar je kunt streamen via film.nl, een hele fijne overzichtssite. Per filmtitel zijn de mogelijkheden steeds anders, en per titel hebben we de mogelijkheden gespecificeerd op de betreffende filmpagina.

STREAMEN, HOE GAAT DAT?

1 KIJK OP DE SMART-TV

Het hangt af van je merk en leeftijd van je smart-tv (en van de specifieke film) of je de film direct kunt streamen via een app in je smart TV platform. Veel TV’s van na 2012 hebben apps voor Youtube, Google Play, Apple TV, Vimeo, Videoland of Pathé Thuis. Kijk of een van je apps wordt genoemd bij de betreffende film, dan kun je de film vanuit de app bekijken.

Jet en Frank kijken op de smart-tv

2 KIJK OP DE COMPUTER, PAD OF TELEFOON

De film is eenvoudig af te spelen binnen de browser of via de app van de aanbieder (zoals Youtube, Videoland, Pathé Thuis).

Thuisdiner laptop
Marnix kijkt op de laptop

3 VERBIND COMPUTER, PAD OF TELEFOON MET DE TV VIA EEN HDMI KABEL

Je kunt met een HDMI-kabel je computer met de tv verbinden zodat je het computerscherm op je tv ziet. Het filmgeluid kan ook via de HDMI kabel naar je TV, soms moet je dat op de computer speciaal aangeven bij de geluidsinstellingen.

4 VERBIND COMPUTER, PAD OF TELEFOON MET DE TV VIA CHROMECAST

Heb je een Chromecast, dan kun je de film meestal meteen casten vanuit een app op je telefoon of pad of vanuit het browserscherm naar je tv. Lukt dat niet, dan kun je gratis VLC player downloaden en de link of het bestand vanuit VLC proberen te casten naar je Chromecast.

NB Probleem met iTunes?

Direct casten vanuit iTunes naar Chromecast lukt soms niet vanwege een DRM beveiliging. Je kunt dan je Apple telefoonscherm spiegelen naar Chromecast via deze gratis app 

5 APPLE TV OF SAMSUNG SMART TV

Deze merken hebben resp. Apple TV/iTunes en Samsung Mirroring om de film direct af te spelen of te spiegelen met je telefoon of pad.

ANDERE VRAGEN?

Heb je vragen of ontving je toch geen bevestiging/factuur? Mail naar info@cinemaculinair.nl en we beantwoorden je vraag snel en zo goed mogelijk.

Scroll naar top