ESTOMAGO

ESTÔMAGO

Een van onze favoriete eetfilms. Vanwege de spanning (je wilt geen seconde missen) en de heerlijke Braziliaanse smaakcombinaties. Niet voor niets hebben wij deze film uitgekozen om er een cadeauboek van te maken.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

ESTOMAGO

ESTÔMAGO

Een van onze favoriete eetfilms. Vanwege de spanning (je wilt geen seconde missen) en de heerlijke Braziliaanse smaakcombinaties. Niet voor niets hebben wij deze film uitgekozen om er een cadeauboek van te maken.

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

FILM & DINER EVENT

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop maar op een toplocatie. Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.

Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs

Donderdag 18 & 19 januari 2023

18.00 – 23.00 uur

€89,95 per persoon
voor film en diner

Keilepand
Keilestraat 7-9
3029 BP Rotterdam

Braziliaanse en Italiaanse keuken.
Een vegetarische optie is mogelijk

GOOD FILM

Estômago (Marco Jorge, 2007) neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een sexy sekswerker, goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionel’. Niet voor niets was deze cultfilm (bijna) de publieksfavoriet van het Rotterdamse Filmfestival.

De film is Portugees gesproken en Nederlands ondertiteld. Op donderdag 18 januari vertonen we de film met engelstalige subtitles.

GOOD FOOD

In de film draait alles om eten. Van de 20 gerechten uit de film hebben wij de lekkerste uitgekozen, uit de Italiaanse en Braziliaanse keuken.

creme brulee
Anita e Garibaldi nagerecht

MENU

PASTEL

Een Braziliaanse pastei met gehakt, pepertje en knoflook, het deeg is met een scheutje Cachaca aangemaakt. Met een groene zoet-zure salade erbij.
Vega: vegetarisch gehakt vervangt het vlees.

COXINHA

De coxinha is Brazilië’s meest kenmerkende snack: de peervormige snack met kip & kaas. Er zit een frisse rode bietensalade bij.
Vega: Vegetarische kipstukjes vervangen het vlees.

KIP MET KOKOSRIJST*

Superlekker gerecht met kip en rozemarijn. De rijst is aangemaakt met ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.
Vega: Vegetarische kipstukjes vervangen het vlees.

PASTA PUTTANESCA

Het ‘hoogtepunt’ van de film, deze klassieke pasta met pittige tomatensaus met ansjovis, kappers, zwarte olijven, peterselie en veel knoflook. 
Vega: Ansjovis wordt vervangen door gedroogd eekhoorntjesbrood.

CARPACCIO

Een verfijnd gerecht van rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, met kappertjes en Parmezaanse kaas.
Vega: Carpaccio van rode biet vervangt de ossenhaas.

ANITA E GARIBALDI

De signature dish van de chef uit de film: een nagerecht van guavepasta en gorgonzola. Van de guavepasta hebben we een eigenzinnige crème brulée gemaakt.

BIEFSTUKJE

Vega: knolselderij steak.

Let op! Standaard bieden wij “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis
).

No items were found matching your selection.

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Iria in de film op minuut 20 van de coxinha proeft, dan doe jij datzelfde. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.

GERELATEERD:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Winkelwagen
Scroll naar boven