GOOD FILM
Chef (Favreau, 2014) is een culinaire komedie over topkok Carl Casper die leeft voor zijn werk. Als hij door een restaurantcriticus wordt afgebrand, uit hij zijn frustratie op Twitter. Hij beseft niet dat iedereen zijn reactie kan lezen, waarna een mediarel volgt. Zijn ex-vrouw tipt hem een foodtruck aan te schaffen en terug te keren naar de basis: eerlijk en lekker eten waar mensen blij van worden. Met zijn zoontje en een oud-collega reist hij door de zuidelijke staten van Amerika en hervindt hij zijn plezier in koken.
GOOD FOOD
Eten speelt een grote rol in deze film en de gerechten zijn gevarieerd en ‘delicioso’. Het eten is een mix van de Cubaanse en Amerikaanse keuken en gemaakt met liefde (net als in de film) en dat proef je. Chef Roy Choi uit Los Angeles was de culinaire coach van deze film, hij perfectioneerde de gerechten in de film. Onze eigen chef laat zijn gasten hiervan genieten.

MENU
GUMBO VAN ANDOUILLEWORST*
Louisiana stoofpotje met pittige varkensworst,
in een bruine roux met okra, paprika geserveerd met een brosse crostini.
SPAGHETTI AGLIO OLIO
Klassieke spaghetti met olie, knoflook, peterselie, pepertjes en Parmezaanse kaas.
Meest sensuele gerecht van de film.
KOREAANSE KIP MET INGELEGDE UI EN JALAPENOPEPER
Kipdijfilet in gochujang-chili, gember, soja, sesamolie en knoflook.
Met ingelegde rode ui, jalapeñopeper en sesamzaad.
BUIKSPEK MET POMPOENCREME EN KORIANDERSAUS
Buikspek gemarineerd met chinese kruiden, met pompoencrème en gember en
garnering van radijs en koriandersaus
DE CUBANO*
In mojo gemarineerde varkensschouder, uitgebakken spekreepjes, belegen kaas, ham
en grote augurkrepen. Op een baguette met mosterd. Wereldwijd food truck fenomeen.
NEW ORLEANS BEIGNET
Kleine kussentjes van oliebolletjes, geserveerd met gekarameliseerde ananas en banketbakkersroom.
BRISKET
Texas style BBQ-brisket. Uren gemarineerde en gerookte runderborst, naar recept van Aaron Franklin. Supermals en umami smaak.
Let op! Standaard bieden wij “eten dat er in de film zit’, inclusief vis en vlees. Heb je een allergie, zoek de film op op onze allergenenkaart zodat je kunt zien welke gang(en) je moet overslaan. Bij twijfel: neem gerust contact op met info@cinemaculinair.nl
GREAT TIMING
What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.
Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als Chef Carl Casper in de film op 1 uur, 14 minuten en 53 seconden zijn zelf gemaakt Cubano eet, dan willen we dat onze gasten gelijktijdig kunnen proeven van dit gerecht. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.