CHEF

CHEF

Chef is een 100% feel good film. Het biedt geweldige gerechten, een Latijnse smaak en mensen die hun baan opzeggen om hun instinct te volgen. Wie wil dat nou niet?

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

CHEF

CHEF

Chef is een 100% feel good film. Het biedt geweldige gerechten, een Latijnse smaak en mensen die hun baan opzeggen om hun instinct te volgen. Wie wil dat nou niet?

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

FILM & DINER EVENT IN HET KEILEPAND
ROTTERDAM OP 9 EN 10 DECEMBER 2022

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar in onze nieuwe locatie: het superfijne Keilepand in Rotterdam! Met grote filmschermen, goed geluid en heerlijke gerechten, bereid door de chefkok van onze toffe partner Kantien. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good food, great timing.

Chefkok
Anja Sluijs van
restaurant Feu

9 en 10 december 2022

19.00 – 22.00 uur

€89,95 per persoon
voor film en diner

Keilepand
Keilestraat 7-9
3029 BP Rotterdam

Cubaanse keuken.
Een vegetarische optie is mogelijk

GOOD FILM

Chef (Favreau, 2014) is een culinaire komedie over topkok Carl Casper die leeft voor zijn werk. Als hij door een restaurantcriticus wordt afgebrand, uit hij zijn frustratie op Twitter. Hij beseft niet dat iedereen zijn reactie kan lezen, waarna een mediarel volgt. Zijn ex-vrouw tipt hem een foodtruck aan te schaffen en terug te keren naar de basis: eerlijk en lekker eten waar mensen blij van worden. Met zijn zoontje en een oud-collega reist hij door de zuidelijke staten van Amerika en hervindt hij zijn plezier in koken.

GOOD FOOD

Eten speelt een grote rol in deze film en de gerechten zijn gevarieerd en ‘delicioso’. Het eten is een mix van de Cubaanse en Amerikaanse keuken en gemaakt met liefde (net als in de film) en dat proef je. Chef Roy Choi uit Los Angeles was de culinaire coach van deze film, hij perfectioneerde de gerechten in de film. Onze eigen chef laat haar gasten hiervan genieten.

Koreaanse kip
Koreaanse kip

MENU

GUMBO VAN ANDOUILLEWORST*

Louisiana stoofpotje met pittige varkensworst,
in een bruine roux met okra, paprika geserveerd met een brosse crostini.
Vega: Vegetarische worst vervangt het vlees.

SPAGHETTI AGLIO OLIO

Klassieke spaghetti met olie, knoflook, peterselie, pepertjes en Parmezaanse kaas. 
Meest sensuele gerecht van de film. 

KOREAANSE KIP MET INGELEGDE UI EN JALAPENOPEPER

Kipdijfilet in gochujang-chili, gember, soja, sesamolie en knoflook. Met ingelegde rode ui, jalapeñopeper en sesamzaad.
Vega: Kipstuckjes vervangen de kip

BUIKSPEK MET POMPOENCREME EN KORIANDERSAUS

Buikspek gemarineerd met chinese kruiden, met pompoencrème en gember en
garnering van radijs en koriandersaus
Vega: Geroosterde bloemkool i.p.v. buikspek

DE CUBANO*

In mojo gemarineerde varkensschouder, uitgebakken spekreepjes, belegen kaas, ham
en grote augurkrepen. Op een baguette met mosterd.  Wereldwijd food truck fenomeen.
Vega: gegrilde courgette, falafel en pittige seitan

NEW ORLEANS BEIGNET

Kleine kussentjes van oliebolletjes, geserveerd met gekarameliseerde ananas en banketbakkersroom.

BRISKET

Texas style BBQ-brisket. Uren gemarineerde en gerookte runderborst, naar recept van Aaron Franklin. Supermals en umami smaak. 
Vega: pittige pepertofu

Let op! Standaard bieden wij “eten dat in de film geserveerd wordt’, inclusief vis en vlees. Wil je de vegetarische optie (dat is zonder vlees EN zonder vis), vermeld dit svp bij ‘extra informatie’ bij het afrekenen.
Bij de allergenen-informatie kun je zien welke gerechten je moet overslaan indien je een allergie hebt. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis
).

No items were found matching your selection.

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als Chef Carl Casper in de film op 1 uur, 14 minuten en 53 seconden zijn zelf gemaakt Cubano eet, dan willen we dat onze gasten gelijktijdig kunnen proeven van dit gerecht. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.

GREAT LOCATION

Apetrots dat we neer mogen strijken in het fantastische Keilepand in het Rotterdamse M4H havengebied. Een voormalig groente-en fruitloods is prachtig verbouwd en huisvest nu creatieve bedrijven, foodondernemers en een prachtige evenementenruimte, ideaal voor Cinema Culinair.

GERELATEERD

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

burnt

BURNT

Een arrogante chef, gespeeld door Bradley Cooper, heeft het ooit verbruid in de keukenwereld van Parijs (je weet wel: drank, drugs en vrouwen) en komt na jaren boetedoening aan in London om een derde ster te veroveren. Dat gaat echter niet zomaar.
Meer info

tampopo-sold-out

TAMPOPO

Een beetje vreemd, maar wel lekker. Dat is Tampopo, een van onze hoogtepunten. De perfectie van Cinema Culinair past prima bij de perfectie in de Japanse keuken, met een vleugje absurde humor. De film is een geweldige kijk op Japan in de jaren tachtig.
Meer info

Winkelwagen
Scroll naar top