CHEF

Chef is een 100% feel good film. Het biedt geweldige gerechten, een Latijnse smaak en mensen die hun baan opzeggen om hun instinct te volgen. Wie wil dat nou niet?

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

Slider

NIET ZICHTBAAR

Op dit moment geen voorstellingen, maar het staat in de planning.

FILM & DINER EVENT BIJ WTC ROTTERDAM

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar in het imposante WTC Rotterdam. Met een groot filmscherm, goed geluid, kleine tafeltjes en heerlijke gerechten, bereid door de chefkok van Postillion/WTC. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good film, great timing.

Chefkok Leo Dommershuijsen

6 en 7 november 2020

19.00 – 22.00 uur

69,95 per persoon
voor film en diner

WTC Rotterdam
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Cubaans/Amerikaanse keuken

GOOD FILM

Chef (Favreau, 2014) is een culinaire komedie over topkok Carl Casper die leeft voor zijn werk. Als hij door een restaurantcriticus wordt afgebrand, uit hij zijn frustratie op Twitter. Hij beseft niet dat iedereen zijn reactie kan lezen, waarna een mediarel volgt. Zijn ex-vrouw tipt hem een foodtruck aan te schaffen en terug te keren naar de basis: eerlijk en lekker eten waar mensen blij van worden. Met zijn zoontje en een oud-collega reist hij door de zuidelijke staten van Amerika en hervindt hij zijn plezier in koken.

GOOD FOOD

Eten speelt een grote rol in deze film en de gerechten zijn gevarieerd en ‘delicioso’. Het eten is een mix van de Cubaanse en Amerikaanse keuken en gemaakt met liefde (net als in de film) en dat proef je. Chef Roy Choi uit Los Angeles was de culinaire coach van deze film, hij perfectioneerde de gerechten in de film. Onze eigen chef laat zijn gasten hiervan genieten.

Koreaanse kip
Koreaanse kip

MENU

Andouille worstje

Een van oorsprong Frans worstje, dat in Lousiana meer pit (en lekkerdere smaak) kreeg.

Spaghetti aglio olio

Klassieke spaghetti met olie, knoflook, peterselie, pepertjes en Parmezaanse kaas. Meest sensuele gerecht van de film. 

Koreaanse kip, pompoencrème en kimchi salade*

Kipdijfilet in gochujang-chili, gember, soja, sesamolie en knoflook. Pittige pompoencrème. Kimchi van Chinese kool en garnaaltjes.

Tosti van drie soorten kaas

Mouthwatering tosti, rijkelijk belegd met geitenkaas, Cheddar en Goudse kaas.

‘It’s fucking molten’ Lavacake

Moelleux met een ganache van chocolade, gegarneerd met rood fruit en slagroom.  

De Cubano

In mojo gemarineerde varkensschouder, spekreepjes, belegen kaas, ham en grote augurkrepen. Op baguette met mosterd.  Wereldwijd food truck fenomeen.

Beignet New Orleans style

Kleine kussenvormige oliebolletjes, geserveerd met een salade van ananas en foelie

Brisket

Texas style BBQ-brisket. Uren gemarineerde en gerookte runderborst, naar recept van Aaron Franklin. Supermals en umami smaak. 

Er is geen vleesloos of allergie-vrij alternatief mogelijk. 
In de kimchi salade zijn schaaldieren (garnalen) verwerkt
Er zijn geen noten in dit menu verwerkt

Let op! Er is geen alternatieve variant mogelijk bij deze film. Heb je een allergie, dan kunnen we je adviseren over de gang(en) die je moet overslaan. Check dit vooraf bij info@cinemaculinair.nl

GREAT TIMING

What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als Chef Carl Casper in de film op 1 uur, 14 minuten en 53 seconden zijn zelf gemaakt Cubano eet, dan willen we dat onze gasten gelijktijdig kunnen proeven van dit gerecht. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.

INFORMATIE OVER EVENTS

BETALING

Kaartjes zijn alleen hier online te koop op www.cinemaculinair.nl Bestel het aantal kaartjes hierboven. Je kunt betalen met iDeal, we rekenen geen extra transactiekosten.

PDF

Nadat we de betaling ontvangen hebben ontvang je een mail waarin staat ‘je betalingsbewijs voor Cinema Culinair’. (NB: Check je spamfilter als je niets ontvangt). Bij die bevestigingsmail zit een pdf-factuur als pdf. We ontvangen je graag op naam van de besteller.

EMAIL MET PRAKTISCHE INFORMATIE

Enkele dagen voor de voorstelling sturen we je een email met praktische informatie. Kom op tijd en meld je met je achternaam bij de ontvangstbalie van Cinema Culinair.

DRANKJES EN PLACERING

Je kunt vooraf aan de film drankjes bestellen en tijdens de pauze, halverwege de film. De voorstelling is geplaceerd.

GEEN REFUND

Reeds gekochte kaarten kunnen niet worden teruggegeven en zijn uitsluitend geldig voor de voorstelling op de aangegeven dag en voor dat tijdstip.

ANDERE VRAGEN?

Heb je vragen of ontving je toch geen bevestiging/factuur? Mail naar info@cinemaculinair.nl en we beantwoorden je vraag snel en zo goed mogelijk. En kijk ook altijd even bij de HOE HET WERKT.

GERELATEERD

CHEF EVENT

Chef is een 100% feel good film. Het biedt geweldige gerechten, een Latijnse smaak en mensen die hun baan opzeggen om hun instinct te volgen. Wie wil dat nou niet?
Meer info
1