top 5 van Helen Mirrens food films

TOP 5 VAN HELEN MIRRENS EETFILMS

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

top 5 van Helen Mirrens food films

TOP 5 VAN HELEN MIRRENS EETFILMS

NU TE KOOP

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

Eten is altijd leuk in film. Het wordt gekookt, gegeten, er wordt mee gegooid en het dient goed voor zowel verleiding als troost. Maar het is nog beter om te zien hoe Helen Mirren met eten bezig is. Omdat ze echt weet hoe ze een groots gerecht kan afkraken. Hier is de top vijf van Helen Mirren in eetfilms.

WREEDHEID: THE FIENDISH PLAN OF DR. FU MACHU

Helen Mirren Fu Manchu
Eend à l’orange in The Fiendish Plan of Dr. Fu Manchu

In deze nogal dwaze laatste film van de roemruchte Peter Sellers speelt Helen Mirren een politieagente (niet voor de laatste keer) met een dubbelrol als de koningin van Engeland (ja, ook niet voor de laatste keer). Ze wordt verliefd op de kwaadaardige Dr. Fu Manchu en martelt de sleuteldrager van de Tower of London om toegang te krijgen tot de Crown Jewels. Het enige wat ze nodig heeft is een heel mooie Canard à l’Orange, compleet met kop. Ze houdt het gerecht duivels onder de neus van de hongerige man en neemt het weg, net als hij er een hap uit wil nemen.

VERVELING: THE COOK, THE THIEF, HIS WIFE AND HER LOVER

Van al het voedsel dat seks suggereert, is de groene asperge de favoriet van Helen. In the Cook, the Thief, his Wife and her Lover verveelt ze zich vreselijk aan de uitbundige eettafel met haar man, de dief. Geen woorden hier, maar de manier waarop ze haar asperges eet, roept verveling op. Op het moment dat ze de asperges eet, ziet ze een andere klant in het restaurant, ondergedompeld in een boek, en wordt op slag verliefd.

PERFECTIE: THE HUNDRED FOOT JOURNEY

100 foot asparagus
De groene asperge in The Hundred Foot Journey

“Now, last night, we served this. Miserable, overcooked asparagus. In this restaurant, the cuisine is not an old, tired marriage, it is a passionate affair of the heart.”

Madame Mallory in The Hundred Foot Journey

Helen Mirren zei tegen The Telegraph over deze scène: ‘Een geweldige tekst. Ik denk niet dat je een letterlijk verband kunt leggen met seks, maar eten is zeker ongelooflijk belangrijk voor menselijke relaties en wederzijds plezier. “

DOMINANTIE: THE QUEEN

Als koningin Elisabeth in The Queen had Helen Mirren al goed kunnen oefenen voor haar rol als Madame Mallory in The Hundred Foot Journey. In een scène bij Balmoral toont Elisabeth haar wantrouwen over Philips barbecue-technieken, aangezien ze haar eigen plastic bakjes met lamsstoofpot meebrengt. En in een andere scène beveelt ze haar hele keukenpersoneel ergens anders heen te gaan en hun mise en place te stoppen, omdat ze erop staat een privé-telefoontje in de keuken te beantwoorden.

JALOEZIE: THE HUNDRED FOOT JOURNEY

In The Hundred Food Journey speelt Helen Mirren de vele kwaliteiten die nodig zijn voor het runnen van een Michelin-sterren restaurant. Ze is duidelijk jaloers en vijandig als een Indiaas gezin een restaurant tegenover het hare opent. Als de Indiase chef Hassan de goede vrede wil bewaren door een perfecte duif en croute met truffels te koken, wachten we in spanning af. Ze proeft een lepel van de saus en .. gooit het hele gerecht in de vuilnisbak. Zijn perfecte kookkunsten kon ze niet uitstaan.

HELEN MIRREN ZELF?

Helen Mirren zei zelf tegen The Telegraph: “Het enige eten dat ik mis als ik niet in Engeland ben, is Indiaas eten”, “Voor mij is Indiaas eten Brits eten geworden. Het is synoniem met mijn land. Dat is waar ik naar verlang. “

En tegen Radio Times bekende ze: “Ik ben een nutteloze kok. Echt waar. Voor mij is het altijd puur toeval als iets lukt. Af en toe kook ik iets fantastisch, en dan kan ik me nooit herinneren hoe ik het heb gemaakt. Meestal zeg ik: “Misschien doe ik hier wat mosterd in” of: “Ik heb wat korianderzaadjes, die stop ik erin” zonder na te denken. En dan is het fantastisch en weet ik nooit meer waarom. Films zijn hetzelfde. Je kunt er allerlei geweldige ingrediënten in stoppen, maar je weet nooit echt of het allemaal gaat samenkomen. Het bewijs zit hem in het kijken en het proeven. “

GERELATEERD:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

THE HUNDRED FOOT JOURNEY

Frankrijk versus India. Pittoresk, romantisch en culinair vuurwerk uit de Franse en Indiase keuken in deze Hundred Foot Journey. Prachtige beelden, heerlijke gerechten en… meeproeven met Helen Mirren. Film die je moet zien, horen, ruiken en proeven!

Winkelwagen
Scroll naar boven