GOOD FILM
Babette’s Feast (Gabriel Axel, 1987) is een Deense sfeerfilm over verborgen verlangens uit het begin van de 19e eeuw. Aan de verlaten kust van Denemarken wonen Martina en Philippa, dochters van een strenge protestantse predikant die elke aards genot afkeurt. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette die Frankrijk is ontvlucht. De twee zussen bieden haar onderdak in ruil voor het verrichten van huishoudelijk werk. Na 14 jaar krijgt Babette het bericht dat ze de loterij heeft gewonnen en ze besluit om een enorm Frans feestmaal te maken. Het wordt een diner om nooit te vergeten! Oscar voor de beste buitenlandse film in 1988.
De film is Deens gesproken en Nederlands ondertiteld.
GOOD FOOD
De film neemt je mee van de sobere Deense keuken naar de uitbundige Franse keuken, met gerechten als Deense bierbroodsoep en blini Demidoff met kaviaar. Ook wordt in de film ganzenlever en schildpadsoep geserveerd. Deze gerechten zijn prima te vervangen door diervriendelijke alternatieven.

MENU
HELDERE GROENTENSOEP
Lichte en heldere groentenbouillon
ØLLEBRØD
Typisch Deense brood-biersoep van stokvisbouillon
BLINI DEMIDOFF
Het toppunt van feestelijkheid: blini met kaviaar en zure room.
CAILLE EN SARCOFAGE
Het signatuurgerecht van Babette: een kwartel
dat in een bladerdeeg nestje ligt met truffel en faux gras
WALDORFSALADE
Klassieke salade met appel, walnoten en rozijnen.
TULBAND-CAKE
Natte cake met rum geserveerd met verse vruchten.
Let op! Er is geen alternatieve variant mogelijk bij deze film. Heb je een allergie, dan kunnen we je adviseren over de gang(en) die je moet overslaan. Check dit vooraf bij info@cinemaculinair.nl
GREAT TIMING
What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening.
Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als er in de film op 1 uur, 17 minuten en 7 seconden van een blini Davidoff wordt geproefd, dan doe jij datzelfde. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.