la grande bouffe

Erg geschikt als eetfilm. Er zijn maar weinig films waar zoveel in gegeten wordt als in La Grande Bouffe. Film voor liefhebbers. Je houdt van deze film of je vindt ‘m vreselijk. Ideaal om te beleven met je beste vrienden. AYOR: At Your Own Risk.

good film

La Grande Bouffe (Marco Ferreri, 1973) is een gastronomische orgie: overdadig, pikant en bizar. Vier veertigers nemen zich voor om zich binnen een weekend dood te eten, letterlijk. En eten doen ze. Nooit met mate. Aanstootgevende film die je nooit meer vergeet en die aanzet tot filosoferen. Met welke vrienden zou jij je dood willen eten? De halve filmwereld stond op zijn kop toen deze film in Cannes in de prijzen viel. Kan dit wel?

good food

Volop keuze uit gerechten om te serveren. Twintig gerechten vliegen over het scherm, zoals: oesters, eendenpaté, crêpes suzettes, kalkoen en drilpudding. At Your Own Risk: eet wat je aan kunt.

“In La Grande Bouffe (1973) voert Marcello aardappelpuree aan Michel, die ziek op bed ligt. Even later heeft iedereen een bordje opgeschept van de enorme schaal. (..) De troost die in deze scène wordt uitgebeeld door het gedachteloos weglepelen van dit structuurloze voedsel, vind ik heel raak getypeerd: wie in de puree zit, moet puree eten.”
Adriaan van Raab van Canstrein
in FD persoonlijk | 9 augustus 2014

great timing

Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening. De spreiding van de gerechten over de film is prima. Prima eetfilm.

recensie la grande bouffe 
van cinema culinair

Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening. Het culinaire script biedt legio menuopties. Je kunt kiezen om alle 20 gerechten in proefporties te serveren. Of een mooie, gebalanceerde selectie.

live meemaken?

Eens in de zes weken kun je genieten van een heerlijke film en proeven van de gerechten en/of drankjes in die film. Wil je weten met welke film je binnenkort op de seconde kunt meeproeven? Kijk dan even in onze online agenda.

offerte?

Cinema Culinair met vrienden of collega’s? Als je wilt, kunnen wij dat voor je verzorgen: koken, drankjes, techniek en bediening. Met deze film, maar ook met een heleboel andere films. Kijk hier voor zakelijke events en kijk hier voor als je zelf een event wilt organiseren in licentie.
DEEL dit bericht op: