jiro dreams of sushi

Je voelt de toewijding en perfectie terwijl Jiro de lekkerste nigiri's maakt in zijn driesterren restaurant. Voor iedereen met een zwak voor vakmanschap, pure passie en... verse vis. Tongstrelend!

good film

Jiro Dreams of Sushi (David Gelb, 2011) is een Japanse documentaire over Jiro Ono,’s werelds grootste sushichef. Hij is de eigenaar van een klein restaurant in hartje Tokio met 3 Michelin sterren. De documentaire gaat over: perfectionisme, Japanse tradities, familiebanden en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van je ouders. Maar vooral is deze film een grote ode aan vis en de allerbeste sushi.

good food

Deze documentaire eert niet alleen de chefkok, maar is vooral een eerbetoon aan sushi. Jiro’s sushi’s bestaan hoofdzakelijk uit nigiri’s: sushirijst royaal bedekt met de beste vis. Nigiri met: tonijn, makreel, heilbot, garnaal, inktvis. Sushi met zalmeitjes, pompoen, etc. Elk gerecht is een waar kunstwerkje, gemaakt met liefde en de allerbeste vis. Bijna te mooi om op te eten. Eigenlijk moet je de film even stil zetten om de gerechten te bewonderen voordat je ze eet.
sushi Jiro
sushi jiro

great timing

Je eet en drinkt wat je in de documentaire ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks. De spreiding van de gerechten over de film is prima. Tip: zet de film een paar keer stil om met volle concentratie te proeven van de gerechten.

recensie jiro dreams of sushi 
van cinema culinair

Je voelt de toewijding en perfectie terwijl Jiro de lekkerste nigiri's maakt in zijn driesterren restaurant. Voor iedereen met een zwak voor vakmanschap, pure passie en... verse vis. Tongstrelend!

live meemaken?

Eens in de zes weken kun je genieten van een heerlijke film en proeven van de gerechten en/of drankjes in die film. Wil je weten met welke film je binnenkort op de seconde kunt meeproeven? Kijk dan even in onze online agenda.

offerte?

Cinema Culinair met vrienden of collega’s? Als je wilt, kunnen wij dat voor je verzorgen: koken, drankjes, techniek en bediening. Met deze film, maar ook met een heleboel andere films. Kijk hier voor zakelijke events en kijk hier voor als je zelf een event wilt organiseren in licentie.
DEEL dit bericht op: