estômago

Estômago is een van onze favoriete eetfilms. Vanwege de spanning (je wilt geen seconde missen) en de heerlijke Braziliaanse smaakcombinaties. Niet voor niets hebben wij deze film uitgekozen om er een cadeauboek van te maken.

good film

Estômago (Marco Jorge, 2007) neemt je mee naar het rauwe en zwoele Brazilië. Een mysterieuze kok, een verleidelijk hoertje, Goddelijk eten en een spannend verhaal over macht, pure passie, gastronomie, erotiek en een ‘crime passionnel’. Niet voor niets was deze cultfilm een publieksfavoriet bij het Rotterdamse Filmfestival.

good food

De Braziliaanse keuken is zo rijk, die wil je proeven! In de gevangenis, in een snackbar en in een sterrenrestaurant. Eten speelt een hoofdrol in deze film. Estômago neemt je mee naar de Braziliaanse keuken EN de Italiaanse keuken. Gemaakt met liefde (net als in de film) en dat proef je. Smullen!

MENU

Pastel
Coxinha*
Kip met kokosrijst*
Pasta Puttanesca
Olijven
Carpaccio*
Anita e Garibaldi

* dit gerecht bevat noten
Anita e Garibaldi

great timing

Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening. De spreiding van de gerechten over de film is prima. Het culinaire script biedt legio menuopties. Lekker met glas rode wijn en negroni-cocktail (uit de film).

Wanneer is de volgende voorstelling
van deze film?

Estômago is onze favoriete eetfilm. Ons doel is om deze film 1 weekend per jaar vertonen.

hou me op de hoogte over de volgende voorstelling!

wist je dat...

gorgonzola
De film krijgt op IMDB een waardering van 7,8.
Regisseur Marcos Jorge hielp ons met het kookboek.
Over deze film maakten we een boek: culinair script inclusief DVD voor een Cinema Culinair bij je thuis. Het boek is uitverkocht, maar de pdf met link naar de online film is wel te koop.
DEEL dit bericht op: