Chef
Anja Sluijs
zaterdag 11 mei 2024
18.00 – 23.00 uur
€89,95 per persoon
for film and dinner
WERKSPOORKATHEDRAAL
Tractieweg 41i
3534 AP Utrecht
Indiase en Franse keuken.
A vegetarian option is possible
GOOD FILM
The Hundred Foot Journey (Lasse Hallström, 2014) is a feel-good film taking you to the French village of Saint-Antonin. An Indian family starts a restaurant, 30 meters (or 100 foot) away from a prestigious French Michelin starred restaurant. Yes, begging for trouble.. The film is a culinary fairytale with beautiful images, a catchy soundtrack (Bollywood) and the finest dishes from French and Indian cuisine. And of course... with Helen Mirren. so don't miss this film.
GOOD FOOD
Impossible NOT to eat during this tug-of-war between the Indian and French cuisine. The film is full of the tastiest dishes, sauces and spices. A film you really have to taste, without having to choose your favorite at the end: French or Indian cuisine.
MENU
SPICY INDIAN TOMATOSOUP
A great entrance, this spicy tomato soup with cumin, ginger, curry leaves and chilis.
AMUSES BOUCHES APERITIF
A typical French cold platter met gekonfijte tomaatjes,
met roomkaas gevulde bleekselderij, augurkjes en een mini-quiche
THALI WITH TAHOE CURRY, LENTILS AND NAAN
Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood
GEROOSTERDE ZEEBAARSFILET MET SAFFRAANRIJST
Op de huid gebakken zeebaars met een kruidige saffraanrijst gemengd met groene groenten
Vega: Gegrilde groenten vervangen de baars.
ROULEAU OF PIGEON AND DUCK AND CROUTE
Pigeon rouleau and duck leg confit en croute with seasonal vegetables and a truffle gravy.
Vega: Gebakken bloemkool vervangt het vlees.
BOEUF BOURGUIGNON
De klassieker uit de Franse keuken: een heerlijk gegaarde boeuf Bourguignon.
Vega: Pompoenstoof met kidneybonen
FRUIT TART
Taartje van het huis met rode vruchten
Would you like the vegetarian option (without meat AND without fish), please add this at the ‘extra information’ field while checking out.
At the allergene information you can then see which course to skip. Unfortunately, we cannot adjust the menu to your specific allergy. There are only two options: the regular menu + the full vegetarian menu (= no meat and no fish)).
GREAT TIMING
Good film + good food + great timing. The point is in the latter. One example. When Madame Malory (Helen Mirren) tastes an omelet at minute 67, we want our guests to do the same. One minute earlier or later makes all the difference between good and fabulous! In the end it’s all about the extrasensory sensation; you see, hear, taste, smell and feel the film.
GREAT LOCATION
In mei mogen we de Werkspoorkathedraal onveilig gaan maken in Utrecht. Deze imponerende industriële locatie is straks het toneel van ons filmfoodfestival. De locatie ligt op een steenworp van ‘t bruisende centrum van Utrecht = perfect. De Wasruimte van de Werkspoor was vroeger de douche- en kleedruimte van de fabriek en heeft nog altijd haar kenmerkende witte tegels en wasteilen. Een prachtige evenementenruimte, ideaal voor Cinema Culinair en ook nog eens super goed te bereiken met het OV.