Recept uit Chef: Koreaanse Kip

RECIPES FROM RATATOUILLE: THE ENTREES

FOR SALE

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

Recept uit Chef: Koreaanse Kip

RECIPES FROM RATATOUILLE: THE ENTREES

FOR SALE

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

WERKEN IN EEN PROFESSIONELE ANIMATIE KEUKEN

Ratatouille is een animatiefilm, maar de makers hebben er alles aan gedaan om de keuken en het eten zo echt en professioneel mogelijk te maken. Zo heeft iedereen zijn station: de saucier, de rôtisseur, de garde manger (koude keuken) de sous-chef en de chef natuurlijk. Onlangs werden de keukenscènes aan professionele chefs getoond en die waren erg onder de indruk. Alleen de koperen bordenwagen vonden ze wat overdreven.

Ook het eten zelf is zo smakelijk en realistisch mogelijk geanimeerd. De Amerikaanse Sterrenchef Thomas Keller was de culinaire coach van de film en was onder meer verantwoordelijk voor het mooi gedresseerde torentje ratatouille in de film. De animators van Pixar stelden alles in het werk om de getekende gerechten er even heerlijk uit te laten zien.

Simulatie van coquille met kaviaar

RECEPT COQUILLES MET KAVIAAR

HoeveelheidIngrediënten
8Groene asperges
4Sjalotjes, gehalveerd
8Coquilles
2 elOlijfolie
2 elBoter
Naar smaakPeper en zout
1/2Citroen
1 elOlijf olie extra vierge
1 potjeKaviaar of lompviseitjes

Gaar de asperges kort in gezouten water.
Glaceer de sjalotjes langzaam met olie in een koekenpan.
Verhit een koekenpan goed, doe boter in de pan en bak de coquilles snel gaar. Het is handig om dikke coquilles doormidden te snijden. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Maak een dressing van citroen en olijfolie.
Dresser de asperges en sjalotjes op de borden, doe de coquille erop, lepel er een beetje kaviaar op en sprenkel de dressing eromheen.


RECEPT ZALMTOURNEDOS

HoeveelheidIngrediënten
500 gramZalmfilet zondeval
handvolBlaadjes basilicum
2 elBoter
enkeleMinigroenten (worteltjes, aspergetips en kerstomaatjes

Snijd de zalm zo in dat lange plakken ontstaan van ongeveer 4 cm hoog zijn en 15 cm lang. Verdeel basilicum blaadjes op de plakken en rol deze dan op. Wikkel touw rondom de rol, laat boven en onderzijde vrij. Bak goudbruin in boter en breng op smaak met zout en peper. Verwijder het touw. Serveer met kort aangebakken minigroenten.


RECEPT BIETENTIMBAALTJES

Cinema Culinair serveert het hele menu van Ratatouille vegetarisch. We hebben daarom de zalmtournedos vervangen door een overheerlijk bietentimbaaltje.

HoeveelheidIngrediënten
1Pak voorgekookte bieten (rauw en zelf koken is lekkerder, dan heb je meer bite)
1 kleinBakje ricotta
1 elMierikswortel (potje)
2Eigelen
1Ui, gesnipperd
2 elOlie, om in te vetten
1/2Grote augurk, in plakken
Naar smaakPeper en zout

De helft van de bieten in zeer dunne plakken snijden op de mandoline. De rest zeer fijn hakselen samen met de eigelen, ricotta, uisnippers en mierikswortel. Op smaak brengen met peper en zout. Zilverfoliebakjes invetten en in cupcakevormen doen, bekleden met de dunne plakken biet. Vullen met het mengsel en afbakken in 25 minuten op 170 graden.
Kieper het bakje om op het bord en dresseer met minigroenten.

RELATED:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

BURNT

An arrogant chef, played by Bradley Cooper, once found himself in the kitchen world of Paris (you know: booze, drugs and women) and after years of penance arrives in London to gain a third Michelin star. But that's not that easy.

RATATOUILLE

Pixar animation film for the young and old, the culinary animation film of all time. The film received 65 awards and is brimming with energy, romance, humor and, importantly, tasty and authentic French food, of which we present a selection.

THE HUNDRED FOOT JOURNEY

France versus India. Picturesque, romantic and culinary fireworks with French and Indian cuisine in this Hundred Foot Journey. Beautiful images, delicious dishes and ... a taste with Helen Mirren. A film you really have to see, hear, smell and taste!

Scroll naar top