GOOD FILM
Como agua para chocolate (Alfonso Arau, 1992) is een sensuele eetfilm die je meeneemt naar het Mexico van rond 1900. Tita en Pedro zijn verliefd op elkaar, maar zij mag van haar strenge moeder niet trouwen. Ze moet voor haar moeder zorgen. Pedro trouwt met Tita’s oudere zus om dichter bij Tita te zijn. Als Tita de bruidstaart moet maken, ontdekt Tita dat zij met haar kookkunsten vreemde dingen kan doen… zij kan anderen haar opwinding, verdriet, wraak en verlangen laten voelen. Als dat maar goed gaat. Een film waar de vonken vanaf springen, letterlijk en figuurlijk. Genomineerd voor een Oscar.
De film is Spaans gesproken en Nederlands ondertiteld.
GOOD FOOD
Tita betovert iedereen in de film met haar gerechten. Haar emoties stopt ze in haar: bruidstaart, kwartels met rozenblaadjes, chorizo, ossenstaartsoep, champandongo, puddingbroodjes, chili con carne en gevulde paprika’s. Culinaire klassiekers uit het oude Mexico, met originele recepten uit het boek ‘Rode Rozen en Tortilla’s’. En de passie, die proef je.
MENU
TORTA DE NAVIDAD
Een typisch Mexicaans broodje met sardines, groene peper en chorizo.
BRUIDSTAARTJE
Petit four met abrikozenvulling
KWARTEL MET ROZENBLAADJES
Een prachtig gerecht met kwartel, papaya, kastanjepuree en rozenblaadjes.
KALKOEN MET MOLE*
Mole is een Mexicaanse klassieker, een koffie-chocoladesaus met amandelen en anijszaad.
AGUA FRESCA
Een non-alcoholische cocktail met meloen en kokoswater
OSSENSTAARTSOEP
Heldere ossenstaartsoep met pepertjes en tomaten
DRIEKONINGENBROOD*
Zoet brood met gekonfijt fruit en oranjebloesem
CHILI CON CARNE
Een klein portie chili als opkikker
GEVULDE GROENE PAPRIKA’S*
Een prachtig gerecht in de Mexicaanse kleuren: groene paprika, witte walnotensaus en rode granaatappelpitten
* Dit gerecht bevat noten (amandelen en walnoten)
Pay attention! There is no alternative variant of this menu. When you have an allergy, we can advise you about the course (s) to skip. Check this in advance at info@cinemaculinair.nl.
GREAT TIMING
What you see is what you eat, at the same time. The culinary script of Cinema Culinair is leading for the chef and his crew: timing is of the essence.
Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als er in de film op minuut 28 van de kwartel met rozenblaadjes wordt geproefd, dan doe jij datzelfde. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.