HIER TE KOOP:
FILMDINER TAKE AWAY IN ROTTERDAM EN DEN HAAG
Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet in een zaal of in de bioscoop, maar bij je thuis. Helemaal zoals jij het wilt. Met je eigen TV, je favoriete stoel en gerechten op 27 februari door de chef van De Witte in Den Haag en op 6 maart door de chef van BIRD in Rotterdam. Je haalt ’s middags het diner af bij het restaurant en streamt thuis de film. Je kunt het in Den Haag afhalen of thuis laten bezorgen.
De gerechten zijn genummerd en hebben een tijdscode, zodat je precies weet wanneer je de film moet pauzeren om de finishing touch aan het gerecht te geven. Genieten met al je zintuigen, daar gaat het om.
Good film, good film, great timing.
GOOD FILM
Een arrogante chef, gespeeld door Bradley Cooper, heeft het ooit verbruid in de keukenwereld van Parijs (je weet wel: drank, drugs en vrouwen) en komt na jaren boetedoening aan in London om een derde ster te veroveren. Dat gaat echter niet zomaar. Hij komt oude rivalen en verraden vrienden tegen, hij wil niet modern (= sous vide) koken en uit zijn frustraties op een Gordon Ramsay manier: vloeken en smijten met borden. De film gaat over zijn terugkeer naar de normale wereld en naar enige menselijkheid in zijn bestaan. Een sterrencast vol met sympathieke tegenspelers (Daniel Brühl, Omar Sy, Matthew Rhys) en de gerechten zijn werkelijk fan-tas-tisch.
GOOD FOOD
De gerechten zijn bijzonder smaakvol en mooi in beeld gebracht. De culinair regisseur was dan ook niemand minder dan Marcus Wareing, Brits topkok, werkend in Los Angeles. Het bevat gerechten uit de moderne Franse keuken, zoals in London – waar de film zich afspeelt – zou kunnen verwachten. Echt zo’n film die je mee moet proeven.

MENU
OESTER*
Geserveerd met een dragonvinaigrette
PASTA CACIO E PEPE
Klassieke pasta met peper, zout en Parmezaanse kaas
EEND MET LITTLE GEM**
Eend met wildjus, gegrilde little gem en krieltjes
TARBOT MET SCHORSENEREN
Gebakken tarbot met gegrilde schorseneren, rucola en een vierge van tomaat.
ISPAHAN TAART
Verjaardagstaart met heerlijke crème van frambozen en lychee met rozenwater.
BIEFSTUKJE MET CAYENNEBOTER
Mals biefstukje met gebakken krieltjes en cayenneboter
ZOETE TAMAGOYAKI
Het ultieme troostgerecht: een luchtige zoete omelet
zoals in Japan bereid.
*contains shellfish / rauwe vis
** bevat varkensvlees (spek)
Dit menu bevat geen noten
Let op! Standaard bieden wij “eten dat er in de film zit’. Af en toe is er een partner-restaurant die een vegetarische optie aanbiedt. Deze film Burnt wordt door De Witte (regio Den Haag) aangeboden met een vlees-en/of vleesloze optie.
Heb je een allergie, dan kunnen we je adviseren over de gang(en) die je moet overslaan. Check dit vooraf bij info@cinemaculinair.nl
GREAT TIMING
What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Wanneer Adam Jones (Bradley Cooper) een pasta cacio e pepe eet op minuut 5 in de film, willen we dat onze gasten precies hetzelfde proeven op hetzelfde moment. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.
INFORMATION ABOUT TAKE AWAY
PAYMENTS
Place your order online here at www.cinemaculinair.nl. Order the number of meals you need. You can pay with iDeal, we do not charge extra transaction costs.
After we have received the payment, you will receive an email stating "your receipt for Cinema Culinair". (NB: Check your spam filter if you don't receive anything). The confirmation email includes a PDF invoice.
STREAMING
At home you have to download the stream yourself (not included in the price). This can be done via one of the streaming platforms listed here on film.nl If you've never streamed before, check out the FAQ Take away.
EMAIL WITH PRACTICAL INFORMATION
A few days before you pick up the meals, we will send you an email with practical information. Pick up on time and register with your last name at the relevant restaurant.
HEAT IT UP AND WATCH
An A4 paper is included with the instruction email (and also printed with the package). It states which simple actions you still have to carry out per dish, how long that will take and at what time you have to serve it (for cold dishes: unpack and eat, warm dishes must be heated up in the pan, oven or microwave).
PS: most people pause the film at every eating moment.
The dishes are delivered cold and are numbered. The serving times are stated on the A4 sheet.
Everything done? Stopwatch on, microwave on and off.
NO REFUND
Tickets that have already been purchased cannot be returned and are only valid for take-away on the indicated day and before that time.
OTHER QUESTIONS?
Do you have questions or did you not receive a confirmation mail / invoice? Mail to info@cinemaculinair.nl and we will answer your question as quickly as possible. And always take a look at the page HOW DOES IT WORK?.