BABETTE'S FEAST

Klassieke eetfilm met prachtige Deense en vooral Franse gerechten. Over het losmaken van verborgen verlangens via eten. Zo intens heb je mensen nog niet zien genieten van lekker eten. Een pareltje. Terechte Oscarwinnaar.

FOR SALE

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

Slider

Op dit moment geen take away of voorstellingen, maar het staat in de planning.

FILM+DINER EVENT @ WTC ROTTERDAM

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet thuis of in de bioscoop, maar in de prachtige Rotterdam Zaal van WTC Rotterdam. Met een groot filmscherm, goed geluid, kleine tafeltjes en heerlijke gerechten, bereid door de chefkok van Postillion/WTC. Genieten met al je zintuigen, want – eerlijk is eerlijk – deze film moet je niet alleen zien en horen. Die moet je ook ruiken, proeven en voelen. What you see, is what you eat. Op de seconde nauwkeurig met de acteurs in de film.
Good film, good film, great timing.

FILMDINER TAKE AWAY @ ALOHA ROTTERDAM

Film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film. Niet in een zaal of in de bioscoop, maar bij je thuis. Helemaal zoals jij het wilt. Met je eigen TV, je favoriete stoel en gerechten bereid door de chefkok van ALOHA. Je haalt ’s middags het diner af bij het restaurant en streamt thuis de film. De gerechten zijn genummerd en hebben een tijdscode, zodat je precies weet wanneer je de film moet pauzeren om de finishing touch aan het gerecht te geven. Genieten met al je zintuigen, daar gaat het om.
Good film, good film, great timing.

Het keukenteam van Aloha, Rotterdam kookt met lokale en seizoensgebonden ingrediënten en met low waste.

14 november 2020

afhalen tussen 16.00 en 19.00 uur

39,95 per persoon
voor afhaaldiner en optioneel + €2,99 voor de film

Aloha
Maasboulevard 102,
3063 NS Rotterdam

Deense en Franse keuken

GOOD FILM

Babette’s Feast (Gabriel Axel, 1987) is een Deense sfeerfilm over verborgen verlangens uit het begin van de 19e eeuw. Aan de verlaten kust van Denemarken wonen Martina en Philippa, dochters van een strenge protestantse predikant die elke aards genot afkeurt. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette die Frankrijk is ontvlucht. De twee zussen bieden haar onderdak in ruil voor het verrichten van huishoudelijk werk. Na 14 jaar krijgt Babette het bericht dat ze de loterij heeft gewonnen en ze besluit om een enorm Frans feestmaal te maken. Het wordt een diner om nooit te vergeten! Oscar voor de beste buitenlandse film in 1988.

De film is Deens gesproken en Nederlands ondertiteld.

GOOD FOOD

De film neemt je mee van de sobere Deense keuken naar de uitbundige Franse keuken, met gerechten als Deense bierbroodsoep en blini Demidoff met kaviaar. Ook wordt in de film ganzenlever en schildpadsoep geserveerd. Deze gerechten zijn prima te vervangen door diervriendelijke alternatieven.

Blini Babette
Babette bereidt de blini Demidoff voor voor de feestelijke maaltijd. Blini, kaviaar en zure room.

MENU

HELDERE GROENTENSOEP

Lichte en heldere groentenbouillon

EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Een koekje met crème patissier en vijgenbladolie

ØLLEBRØD

Typisch Deense brood-biersoep van stokvisbouillon met witvis

BLINI DEMIDOFF

Een eerste toppunt van feestelijkheid: blini met kaviaar en zure room

CAILLE EN SARCOFAGE

Het signatuurgerecht van Babette: een kwartel
dat in een bladerdeeg nestje ligt met vijgen en paddenstoelen

WALDORFSALADE

Klassieke salade met appel, walnoten en rozijnen*

TULBANDCAKE

Tulbandcake met boerenjongens en cashewroom.


* bevat noten (walnoten)

Pay attention! There is no alternative variant of this menu. When you have an allergy, we can advise you about the course (s) to skip. Check this in advance at info@cinemaculinair.nl.

Als een seizoensproduct niet beschikbaar is, wordt een alternatief gebruikt van vergelijkbare kwaliteit.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

GREAT TIMING

What you see is what you eat, at the same time. The culinary script of Cinema Culinair is leading for the chef and his crew: timing is of the essence.

Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als er in de film op 1 uur, 17 minuten en 7 seconden van een blini Davidoff wordt geproefd, dan doe jij datzelfde. Een minuut eerder of later is het verschil tussen een goede en een fan-tas-tische ervaring. Het gaat erom dat je niet alleen de film ziet en hoor, maar ook proeft en voelt.

INFORMATIE OVER EVENTS

PAYMENTS

Kaartjes zijn alleen hier online te koop op www.cinemaculinair.nl Bestel het aantal kaartjes hierboven. Je kunt betalen met iDeal, we rekenen geen extra transactiekosten.

PDF

After we have received the payment, you will receive an email stating "your receipt for Cinema Culinair". (NB: Check your spam filter if you don't receive anything). The confirmation email includes a PDF invoice. The name of the purchaser is all you need to be welcome.

EMAIL WITH PRACTICAL INFORMATION

A few days before the performance we will send you an email with practical information. Come on time and report with your last name at the reception desk of Cinema Culinair.

DRANKJES EN PLACERING

Je kunt vooraf aan de film drankjes bestellen en tijdens de pauze, halverwege de film. De voorstelling is geplaceerd.

NO REFUND

Reeds gekochte kaarten kunnen niet worden teruggegeven en zijn uitsluitend geldig voor de voorstelling op de aangegeven dag en voor dat tijdstip.

OTHER QUESTIONS?

Do you have questions or did you not receive a confirmation mail / invoice? Mail to info@cinemaculinair.nl and we will answer your question as quickly as possible. And always take a look at the page HOW DOES IT WORK?.

RELATED:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Scroll naar top