RECIPES

ALLERGENEN

FOR SALE

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

Overzicht van allergenen in onze menu’s.

Standaard bieden wij “eten dat in de film zit’. Heb je een allergie, dan kun je hier zien welke gang(en) of delen ervan je moet overslaan. Veel onderdelen zijn bij take aways apart verpakt en dus eenvoudig weg te laten, dit staat er dan bij. En je kunt kijken wel menu voor jouw dieet het meest geschikt is. Voor andere allergieën: mail naar info@cinemaculinair.nl

BABETTE’S FEAST

1 HELDERE GROENTENSOEP

Lichte en heldere groentenbouillon

2 EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Een koekje met crème patissier

3 ØLLEBRØD

Typisch Deense brood-biersoep van stokvisbouillon met witvis

4 BLINI DEMIDOFF

Een eerste toppunt van feestelijkheid: blini met kaviaar en zure room

5 CAILLE EN SARCOFAGE

Het signatuurgerecht van Babette: een kwartel
dat in een bladerdeeg nestje ligt met vijgen en paddenstoelen

6 WALDORFSALADE

Klassieke salade met appel, walnoten en rozijnen*

7 TULBANDCAKE

Tulbandcake met boerenjongens en room.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t. (4: kaviaar, apart)
Rauw vlees/vis4: kaviaar, apart
Varkensvleesn.v.t.
Noten6: walnoten
Lactose/melk2: patisserieroom,
4: zure room, apart,
7: slagroom, apart
Kaasn.v.t.
Alcohol3: bier
5: Madeira (in saus)
7: boerenjongens, apart
Gluten2: koekje
3: brood
4: blini, apart
5: pasteibakje, apart
7: cake
Diversenn.v.t.

BURNT

1 PASTA CACIO E PEPE

Classic pasta with pepper, salt and Parmesan cheese

2 BOUILLABAISSE MET GAMBA EN SCHELPDIEREN*

Refined shellfish broth with prawns, mussels and clams.

3 DRAGONSOEP

Fresh green peas and tarragon soup.

4 TARBOT MET SCHORSENEREN **

Gebakken tarbot met gegrilde schorseneren, rucola en een vierge van tomaat.

5 ISPAHAN TAART

Birthday cake with delicious raspberry and lychee cream with rose water.

6 BIEFSTUKJE MET CAYENNEBOTER

Tender steak with fried baby potatoes and cayenne butter

7 KOFFIEMOUSSE

A light coffee dessert with whipped cream.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren2: bouillabaisse (mosselen, garnalen)
Rauw vlees/visn.v.t. (6 biefstuk evt. verder doorbakken)
Varkensvleesn.v.t.
Notenn.v.t.
Lactose/melk3: room,
5: mousse (room),
7: mousse (room)
Kaas1: Parmezaanse kaas
Alcoholn.v.t.
Gluten1: spaghetti
5: taartbodem
Diversenn.v.t.

CHEF

1 GUMBO VAN ANDOUILLEWORST*

Louisiana stoofpotje met pittige varkensworst,
in een bruine roux met okra, paprika geserveerd met een brosse crostini.

2 SPAGHETTI AGLIO OLIO

Classic spaghetti dish with oil, garlic, parsley, peppers and Parmesan cheese. Most sensual dish of this film. 

3 KOREAANSE KIP MET INGELEGDE UI, JALAPENOPEPER EN KIMCHISALADE*

Kipdijfilet in gochujang-chili, gember, soja, sesamolie en knoflook.
Met ingelegde rode ui, jalapenopeper, sesamzaad, en kimchi van Chinese kool.

4 BUIKSPEK MET POMPOENCREME EN KORIANDERSAUS*

Buikspek gemarineerd met chinese kruiden, met pompoencrème en gember en
garnering van radijs en koriandersaus

5 DE CUBANO*

In mojo gemarineerde varkensschouder, uitgebakken spekreepjes, belegen kaas, ham en grote augurkrepen. Op een baguette met mosterd.  Wereldwijd food truck fenomeen.

6 NEW ORLEANS BEIGNET

Kleine kussentjes van oliebolletjes, geserveerd met gekarameliseerde ananas en banketbakkersroom.

7 BRISKET

Texas style BBQ brisket. Marinated and smoked for hours, according to Aaron Franklin's recipe. Super tender and umami taste. 

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren3: mogelijk garnalen in de kimchi, apart
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvlees1: andouille(worst),
4: buikspek,
5: Cubano (varkensschouder)
Notenn.v.t.
Lactose/melk6: patisserieroom, apart
Kaas2: Parmezaanse kaas
Alcoholn.v.t.
Gluten1: crostini, apart
2: pasta
5: baguette
6: beignet, apart
Diversenn.v.t.

JULIE & JULIA

1 TONG MEUNIÈRE

Een echte klassieker: tong met kappertjes, peterselie,  citroensap en heel veel boter.

2 BRUSCHETTA

Italiaanse klassieker, in New York super populair.

3 KIPPENDIJEN MET CHAMPIGNON-ROOMSAUS

Malse kip met gebakken champignons in een port-roomsaus 

4 RIVIERKREEFT ‘THERMIDOR’

Gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer

5 FRANS KAASPLANKJE

Een Frans geitenkaasje, brie en een abdijkaasje.

6 BOEUF BOURGUIGNON

The French classic beef stew, served with small potatoes

7 REINE SABA CHOCOLADETAART

For dessert a light chocolate cake with almonds

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4: rivierkreeft
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t. (de boeuf is zonder spek)
Noten7: amandelen
Lactose/melk3: room in saus,
4: room in gratin,
7: crème fraîche
Kaas4: in gratin
5: gepasteuriseerde kaasjes, min. 1 schimmelkaas
Alcohol3: port in saus
6: rode wijn
Gluten2: toast
7: taart
Diversenn.v.t.

NO RESERVATIONS

1 COQUILLES MET SAFFRAANSAUS*

Een fraai voorgerechtje van gebakken coquilles met
frisse dressings van saffraan en sinaasappel

2 DORADE MET GROENTEN UIT DE OVEN

Filet van dorade met courgette, citroen en tijm uit de oven. 
Minder dreigend dan in de film.

3 SPAGHETTI ALL’ARRABBIATA

Klassieke pasta met tomatensaus, rode pepertjes, knoflook en parmezaanse kaas,
geen kind kan er weerstand aan bieden.

4 SLICE OF PIZZA

Home made veggie pizza, always the best and most fun.

5 TAPASPLANKJE

After work relaxation met een tapasplankje.

6 KIPPENDIJEN MET COGNACSAUS

Het proefmoment gaat om de cognacsaus met selderij, witte wijn, sjalot, truffel en knoflook. Geserveerd met malse kippendij en garnering.

7 KOUDE SABAYON MET EEN PANCAKE EN ROOD FRUIT

Koude sabayon met een amerikaanse pancake en vers rood fruit.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1: coquille
Rauw vlees/visn.v.t. (1: coquille evt. meer doorbakken)
Varkensvlees1: hamcrumble, apart
Notenn.v.t.
Lactose/melk1: room in saus,
7: room in sabayon
Kaas3: Parmezaanse kaas
4: Kaas op pizza
5: Geitenkaas op stokbrood
Alcohol1: witte wijn in saffraansaus
6: cognac in cognacsaus
7: Licor43 in sabayon
Gluten3: spaghetti
4: pizza en grissini
5: stokbrood, apart
7: pancake, apart
Diversenn.v.t.

THE HUNDRED FOOT JOURNEY

1 PITTIGE INDIASE TOMATENSOEP

A great entrance, this spicy tomato soup with cumin, ginger, curry leaves and chilis.

2 AMUSES BOUCHES APERITIF*

Een cold platter met tomaatjes, gevulde bleekselderij en een miniquiche

3 THALI VAN TAHOE CURRY, LINZEN EN NAAN

Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood 

4 GEROOSTERDE SNOEKBAARSFILET** MET SAFFRAANRIJST

Pike-perch roasted on the skin with a spicy saffron rice mixed with green vegetables

5 ROULEAU VAN DUIF EN EEND EN CROUTE

Rouleau van duif en eend en croute met seizoensgroenten en een truffeljus

6 BOEUF BOURGUIGNON

The classic of French cuisine: boeuf Bourguignon with a little Indian twist 

7 TARTE AUX FRUITS

Taartje van het huis met rode vruchten

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Notenn.v.t.
Lactose/melk1: feta kaas, apart
2: roomkaas bij bleekselderij
7: banketbakkersroom
KaasZie bij lactose
Alcoholn.v.t.
Gluten3: naan brood, apart
2: quichebodem, apart
5: bladerdeeg, apart
7: taartbodem
Diversen4 snoekbaars is een roofvis (af te raden voor zwangeren). Soms wordt een andere baars gebruikt, als snoekbaars uit het seizoen is.

Scroll naar top