RECIPES

ALLERGENEN

FOR SALE

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

RECIPES

ALLERGENEN

FOR SALE

JULIE&JULIA IN HET KURHAUS IN SCHEVENINGEN

previous arrow
next arrow

Overzicht van allergenen in onze menu’s.

Standaard bieden wij “eten dat in de film zit’. Heb je een allergie, dan kun je hier zien welke gang(en) of delen ervan je moet overslaan. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).

BIG NIGHT

1 PENNE MET TOMATENSAUS

De Italiaanse simpele klassieker. Met weinig ingrediënten een fantastisch gerecht maken. Italiaanser kan het bijna niet toch?

2 KIP-CACCIATORE

Dikke comfortfood! Een klassiek ovengerecht waarbij de smaken mooi in elkaar overvloeien omdat het in 1 schaal klaargemaakt wordt. In Big Night serveren we deze met Haricots Verts.
Vega: kip wordt vervangen door koningsboleet.

3 ANTIPASTI

Bordje vol met lekkers van Italiaanse komaf. Peperoni arrosti, crostini met geitenkaas, focaccia met rozemarijn en een witte bonen salade met knoflook en kruiden.

4 SEAFOOD RISOTTO

Smeuïge risotto tricolore. Drie verschillende kleuren met schaal- en schelpdieren, groene pesto en verse kaas.
Vega: zonder schaal- en schelpdieren.

5 TIMPANO

In de Timpano zitten de belangrijkste dingen ter wereld. Gekookte eieren, gehaktballetjes, ham, kaas, tomatensaus, penne pasta.
Vega: Vegetarische gehaktballetjes en vegetarische worst. Geen ham.

6 DOLCI

Biscotti di amaretti, druiven, gemengde noten en mandarijnen.

7 OMELET

Een romige omelet met stokbrood.

ALLERGENEN GANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren5:
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Notenn.v.t.
Lactose/melk1:
2:
5:
6:
8:
Kaas3, 4, 5:
Alcoholn.v.t.
Gluten1: Pasta
2: Pasta
4: Focaccia, apart
6: Pasta
7: Biscotti, apart
8: Stokbrood, apart
Diversenn.v.t.

CHOCOLAT

1. BRUNCH MET DRIEHOEKIG STUKJE CHOCOLADE

We starten de brunch met een driehoekig stukje chocolade van peper en bladgoud.

2. PASSIE

Best of both worlds. Chocola en slagroom

3. BONBON ‘ROSECREAMS’ MET COINTREAU

Sinaasappel bonbon

4. CHOCOLADECAKE

Een klassieke smeuïge brownie

5. NIPPLES OF VENUS

Bonbons met een toefje witte chocola erop. Nipples of Venus

6. RONDE TRUFFEL

De truffel komt terug. Blijft heerlijk. Slagroom & chocolade.

7. STRUIKJE-BONBON OF ORANGETTE

Struikje-bonbon of Orangette van Leonidas

8. STUKJES KAPOTTE CHOOLADE, CACAO-KOFFIEBOONTJES

Stukjes kapotte chocolade, cacao- koffieboontjes

9. RODE BONBON

Een heerlijke rode bonbon om de middag mee af te sluiten van red lips.

ALLERGENEN GANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Hazelnoot5:
Lactose/melk1:
2:
5:
6:
8:
Kaasn.v.t.
Alcohol3: Cointreau
GlutenGang 4 de brownie + sandwiches
Diversenn.v.t.

TAMPOPO

1 SNACK UIT DE FILM

Appetiser die je in de filmsfeer brengt

2 JAPANSE NOEDELSOEP (RAMEN)

Good noodle soup, the Japanese way. Chicken broth, miso, leek, pepper, ginger, sesame oil, roast pork, naruto maki and seaweed. In the movie you get instructions how to eat this noodle soup. Japanese style.

Veggie: Broth of mushrooms and seitan replace the meat.

3 ONIGIRI

Traditional Japanese rice sushi, filled with tuna and wrapped with nori. Plus a little Japanese soy sauce and sesame seeds.
Vega: Onigiri met avocado.

4 OESTER

Heerlijk zilte oester
Vega: Gebakken zeekraal.

5 OSHIRUKO

A little odd, that's Oshiruko. Powerful and sweet red bean soup, with mochi ball. Note: eat carefully.

6 BUIKSPEK IN SLA

Wrap with caramelized pork belly, marinated in peppers, honey, Japanese soy and herbs. Lukewarm, with ssamjang sauce in a lettuce leaf.
Veggie: roasted cauliflower replaces the pork belly

7 PEKING EEND

Roasted duck with finely chopped spring onion, cucumber and hoi sin. Lukewarm, in thin pancakes.
Veggie: Umami prepared tofu replaces the duck.

8 RAMEN NOEDELSOEP ‘TAMPOPO’

Ultimate Japanese noodle soup. A flavor bomb. Serve hot!
Vega: Paddenstoelenbuillon vervangt de vleesbouillon.

ALLERGENEN GANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4: oester
Rauw vlees/vis3:rauwe tonijn
Varkensvlees2: varkensschouder
6: buikspek
Noten/zaden2: sesamzaad
3: sesamzaad
6: sesamzaad
8: sesamzaad
Lactose/melk7: alleen vega-variant
8: boter
Kaasn.v.t.
Alcoholn.v.t.
Gluten2: noedels
5: mochi
6: soja-saus
7: pannenkoekje
8: noedels
Selderijn.v.t.
Diversenn.v.t.

THE HUNDRED FOOT JOURNEY

1 PITTIGE INDIASE TOMATENSOEP

A great entrance, this spicy tomato soup with cumin, ginger, curry leaves and chilis.

2 AMUSES BOUCHES APERITIF

Een cold platter met tomaatjes, gevulde bleekselderij en een miniquiche

3 THALI VAN TAHOE CURRY, LINZEN EN NAAN

Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood 

4 GEROOSTERDE ZEEBAARSFILET MET SAFFRAANRIJST

Op de huid gebakken zeebaars met een kruidige saffraanrijst gemengd met groene groenten.
Vega: Zeebaars vervangen door gegrilde groenten

5 ROULEAU VAN EEND EN CROUTE

Rouleau van eend en croute met seizoensgroenten en een truffeljus
Vega: Geroosterde bloemkool.

6 BOEUF BOURGUIGNON

De klassieker uit de Franse keuken: boeuf Bourguignon 
Vega: Pompoen stoof.

7 TARTE AUX FRUITS

Taartje van het huis met rode vruchten

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4. Sporen bevatten van
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Noten7.
Lactose/melk1: alles
2: roomkaas bij bleekselderij
4: yoghurt
5:alles
7:banketbakkersroom
Kaas1: feta
2: quiche + roomkaas
7: creme-fraiche
Alcoholn.v.t.
Gluten
2: quichebodem
3: naan brood
5: bladerdeeg
6: alles
7: taartbodem
Diversenn.v.t.

CHEF

1 GUMBO VAN ANDOUILLEWORST

Louisiana gumbo stew with spicy pork sausage,
in a brown roux with okra, peppers served with a crisp crostini.
Vega: Vegetarische worst vervangt het vlees.

2 KOREAANSE KIP MET INGELEGDE UI EN JALAPENOPEPER

Chicken thigh fillet in gochujang chili, ginger, soy, sesame oil and garlic.
With pickled red onion, jalapeno pepper and sesame seeds.
Vega: Kipstuckjes vervangen de kip

3 BUIKSPEK MET POMPOENCREME EN KORIANDERSAUS

Pork belly marinated with chinese herbs, with pumpkin cream and ginger and
a garnish of radish and coriander sauce.
Vega: Geroosterde bloemkool i.p.v. buikspek

4 CHOCOLATE LAVACAKE

It’s F*cking molten!

5 DE CUBANO

In mojo gemarineerde varkensschouder, uitgebakken spekreepjes, belegen kaas, ham en grote augurkrepen. Op een baguette met mosterd.  Wereldwijd food truck fenomeen.
Veggie: grilled courgette, falafel and spicy seitan

6 NEW ORLEANS BEIGNET

Small pillows shaped beignets, served with caramelized pineapple and pastry cream.

7 BRISKET

Texas style BBQ brisket. Marinated and smoked for hours, according to Aaron Franklin's recipe. Super tender and umami taste.
Vega: pittige pepertofu 

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvlees1: andouille(worst)
3: buikspek
5: Cubano (varkensschouder)
Noten2: sesamzaad
Lactose/melk1: boter
3: boter
4. lactose
5: boter
6: patisserieroom (apart)
7: alleen de vega-variant
Kaas
5: plakje kaas
Alcoholn.v.t.
Gluten1: crostini, apart
2: paneer
4. lavacake
5: baguette
6: beignet, apart
7: alleen de vega-variant
Selderij1: roux
Ei2:
6:

ESTÔMAGO

1 PASTEL

Pastel met gehakt, pepertje en knoflook. Met een groene zoet-zure salade.

2 COXINHA

Beroemde peervormige snack met kip & kaas. Met een frisse rode pittige salade. 

3 KIP KOKOSRIJST

Malse kip met rijst, ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.

4 PASTA PUTTANESCA

Het ‘hoogtepunt’ van de film. Pasta met tomaten, ansjovis, kappers en olijven.

5 CARPACCIO

Rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, kappertjes en Parmezaanse kaas.
Vega: Bietencarpaccio

6 ANITA E GARIBALDI

Eigenzinnige crème brulée met guavepasta en gorgonzola.

7 BIEFSTUKJE

Het ‘lekkerste stukje’ vlees.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenWormen (extra gang)
Rauw vlees/vis5: rauwe ossenhaas
7: biefstuk niet helemaal doorgegaard
Varkensvlees1: gehaktvulling
Noten3: hazelnoten
Lactose/melk1:
2:
5: parmezaanse kaas
6:
Kaas2: in kaasvulling
4:
5: Parmezaanse kaas
6: gorgonzola
Alcoholin de optionele Negroni cocktail
Gluten1: deeg
2: deeg
4: Pasta
Diversenn.v.t.

JULIE & JULIA

1 TONG MEUNIÈRE

Een echte klassieker: tong met kappertjes, peterselie,  citroensap en heel veel boter.

2 BRUSCHETTA

Italiaanse klassieker, in New York super populair.

3 KIPPENDIJEN MET CHAMPIGNON-ROOMSAUS

Tender chicken with browned mushrooms in a porto cream sauce. 

4 RIVIERKREEFT ‘THERMIDOR’

Gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer

5 FRANS KAASPLANKJE

Een Frans geitenkaasje, brie en een abdijkaasje.

6 BOEUF BOURGUIGNON

The French classic beef stew, served with small potatoes

7 REINE SABA CHOCOLADETAART

For dessert a light chocolate cake with almonds

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4: rivierkreeft
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t. (de boeuf is zonder spek)
Noten7: amandelen
Lactose/melk3: room in saus,
4: room in gratin,
7: crème fraîche
Kaas4: in gratin
5: gepasteuriseerde kaasjes, min. 1 schimmelkaas
Alcohol3: port in saus
6: rode wijn
Gluten2: toast
7: taart
Diversenn.v.t.

NO RESERVATIONS

1 COQUILLES MET SAFFRAANSAUS

Een fraai voorgerechtje van gebakken coquilles met
frisse dressings van saffraan en sinaasappel

2 DORADE MET GROENTEN UIT DE OVEN

Filet van dorade met courgette, citroen en tijm uit de oven. 
Minder dreigend dan in de film.

3 SPAGHETTI ALL’ARRABBIATA

Klassieke pasta met tomatensaus, rode pepertjes, knoflook en parmezaanse kaas,
geen kind kan er weerstand aan bieden.

4 SLICE OF PIZZA

Home made veggie pizza, always the best and most fun.

5 TAPASPLANKJE

After work relaxation met een tapasplankje.

6 KIPPENDIJEN MET COGNACSAUS

Het proefmoment gaat om de cognacsaus met selderij, witte wijn, sjalot, truffel en knoflook. Geserveerd met malse kippendij en garnering.

7 KOUDE SABAYON MET EEN PANCAKE EN ROOD FRUIT

Koude sabayon met een amerikaanse pancake en vers rood fruit.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1: coquille
Rauw vlees/visn.v.t. (1: coquille evt. meer doorbakken)
Varkensvlees1: hamcrumble, apart
Notenn.v.t.
Lactose/melk1: room in saus,
7: room in sabayon
Kaas3: Parmezaanse kaas
4: Kaas op pizza
5: Geitenkaas op stokbrood
Alcohol1: witte wijn in saffraansaus
6: cognac in cognacsaus
7: Licor43 in sabayon
Gluten3: spaghetti
4: pizza en grissini
5: stokbrood, apart
7: pancake, apart
Diversenn.v.t.

BABETTE’S FEAST

1 HELDERE GROENTENSOEP

Lichte en heldere groentenbouillon

2 EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Een koekje met crème patissier

3 ØLLEBRØD

Typisch Deense brood-biersoep van stokvisbouillon met witvis

4 BLINI DEMIDOFF

Een eerste toppunt van feestelijkheid: blini met kaviaar en zure room

5 CAILLE EN SARCOFAGE

Het signatuurgerecht van Babette: een kwartel
dat in een bladerdeeg nestje ligt met vijgen en paddenstoelen

6 WALDORFSALADE

Klassieke salade met appel, walnoten en rozijnen*

7 TULBANDCAKE

Tulbandcake met boerenjongens en room.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t. (4: kaviaar, apart)
Rauw vlees/vis4: kaviaar, apart
Varkensvleesn.v.t.
Noten6: walnoten
Lactose/melk2: patisserieroom,
4: zure room, apart,
7: slagroom, apart
Kaasn.v.t.
Alcohol3: bier
5: Madeira (in saus)
7: boerenjongens, apart
Gluten2: koekje
3: brood
4: blini, apart
5: pasteibakje, apart
7: cake
Diversenn.v.t.

BURNT

1 OESTER

Heerlijk zilte oester
Vega: Gebakken zeekraal

2 BOUILLABAISSE MET GAMBA’S EN MOSSELTJES

Verfijnde schaaldierenbouillon met gamba’s en mosseltjes.
Vega: Ricotta met een salade van groene groenten

3 DRAGONSOEP

Fresh green peas and tarragon soup.

4 TONG MET ASPERGES

Gebakken tong met gegrilde asperges, ei, rucola en een vierge van tomaat.
Vega: Geroosterde bloemkool met asperges, ei, rucola en een vierge van tomaat.

5 ISPAHAN MACARON

Verjaardagsmacaron met heerlijke crème van frambozen en lychee.

6 BIEFSTUKJE MET CAYENNEBOTER

Tender steak with fried baby potatoes and cayenne butter
Vega: Gepofte knolselderij met krieltjes en cayenneboter.

7 KOFFIEMOUSSE

A light coffee dessert with whipped cream.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1: Oester
2: bouillabaisse (mosselen, garnalen)
Rauw vlees/vis6: biefstuk kan rood zijn van binnen)
Varkensvleesn.v.t.
Noten5: amandelmeel
Lactose/melk2: alleen vega-variant
3: room
4: boter
5: mousse(room)
6: boter
7: mousse (room)
Kaasn.v.t.
Alcoholn.v.t.
Gluten
4: bloem bij vis
5: macaron
Diversenn.v.t.

RATATOUILLE

MENU

1 CAKE & MERINQUE

Met banketbakkersroom, citroen, vanille en meringue.

2 PORTOBELLO MET GEITENKAAS*

Smoked portobello with goat brie, pine nuts and salad.

3 ZALMTIMBAALTJE**

Smoked salmon tartlet with horseradish, avocado, spring onion and caramelized vegetables.
Vega: Bietentimbaaltje i.p.v. zalm.

4 SOEP VAN KNOLSELDERIJ MET HAZELNOOT*

Broth, celeriac, celery, hazelnut and .. a piece of leek.

5 KALFSOESTER MET TRUFFELOLIE

Met lichte aardappelpuree, andijvie en mosterdsaus.
Vega: Gepofte koolrabi.

6 DRUIVEN

A tongue freshener for..

7 RATATOUILLE TORENTJE

Zucchini, aubergine and tomato with a vinaigrette.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/vis3: (gerookte) zalm
Varkensvleesn.v.t.
Noten2 zonnebloempitten
4 hazelnoten
Lactose/melk1: gele room
2: geitenbrie
3: zure room
Kaas2: geitenbrie
Alcoholn.v.t.
Gluten1: cake
Geelwortel (kurkuma)4

SOUL KITCHEN

MENU

1 VISSCHNITZEL MET AARDAPPELSALADE

De basis van het truckerscafé: een schnitzel als een deurmat. Dit is een visschnitzel geserveerd met een aardappelsalade met mierikswortel.

2 ROODBAARSFILET MET PUTTANESCASAUS, BASILICUM EN CHERRYTOMAATJES

Het nieuwe menu met een op de huid gebakken roodbaarsfilet, geserveerd met puttanescasaus, basilicum en gekonfijte cherrytomaatjes

3 GRIEKSE PILAV MET PEULEN

Een smakelijke tomaatpilav met malse stukjes kip, rode paprika en pepers.

4 SOUVLAKI VAN VARKENSHAAS

Een spiesje van gekruide varkenshaas, geserveerd met tzatziki

5 WITTE CHOCOLADEMOUSSE ‘AFRODISIAC’

Mousse van witte chocolade met een topping van chocolade en hazelnootjes

6 PEPERMUNT

Eigenlijk een knoop..

7 DRUIVEN MET ROOM

Serveer in een glas: druiven met ricottacrème, amandel en honing

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdierenn.v.t.
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvlees1: spek in salade
4: souvlaki
Noten5 hazelnoot
7 amandel
Lactose/melk5: room in mousse
7: ricotta
Kaasn.v.t.
Alcoholn.v.t.
Gluten1: schnitzel (paneermeel)
Diversenn.v.t.

IO SONO L’AMORE

MENU

1 UKHA VISSOEP

Heldere vis bouillon met knolgroenten, filet van zalm en kabeljauw met dragon en dille.
Vega: Gevulde Italiaanse minestrone groentesoep

2 AUBERGINE MET VLIERBLOESEM

Gegrilde aubergine met friszure yoghurtsaus met vlierbloesemsiroop, granaatappelpitjes, pijnboompitten met za’tar.

3 KROKANTE RUSSISCHE SALADE

Verfijnde Russische salade omhuld door krokante kaas-muntkletskop.

4 GARNALEN OP RATATOUILLE ‘FOODPRAWN’

Garnalen op een bed van ratatouille met balsamico-dressing en pistachenootjes.
Vega: Vegan garnalen

5 KALSVLEES A LA MILANESE

Vega: Kalfsvlees vervangen door courgette

6 MACARON

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren4
Rauw vlees/visn.v.t.
Varkensvleesn.v.t.
Noten2:Pijnboompitten
4:Pistachenoten
Lactose/melk2
3
5
6
Kaas3
Alcoholn.v.t.
Gluten1
2
5
6
Ei3
5
6

THE MENU

MENU

1 OESTER & FRUITKAVIAAR

Vega: Avocado vervangt de oester.

2 SINT JACOBSSCHELP

Sint Jacobsschelp met salade van zilte groenten
Vega: Gerookte tahoe.

3 MEMORY

Tortilla met kip al pastor, ananas en koriander
Vega: Geroosterde knolselderij i.p.v. kip.

4 MERGPIJPJE

Mergpijpje geserveerd met gebakken schorseneer, runderrendang en gekonfijte aardappel.
Vega: Gepofte wortel en aubergine

5 LAMSKOTELET

Lamskotelet met prei en sjalottensaus
Vega: Koningsboleet.

6 MINI CHEESEBURGER

Vega: Mini groenteburger.

ALLERGEENGANG MET INGREDIËNT
Schaal-of schelpdieren1
2
Rauw vlees/vis1
Varkensvleesn.v.t.
Noten5:
6: sesamzaadjes
Lactose/melk5
6
Kaas6
Alcoholn.v.t.
Gluten3
4
6
Koriander3

Shopping Basket
Scroll naar boven