Overzicht van allergenen in onze menu’s.
Standaard bieden wij “eten dat in de film zit’. Heb je een allergie, dan kun je hier zien welke gang(en) of delen ervan je moet overslaan. We kunnen helaas geen rekening houden met jouw specifieke allergie. Er zijn slechts twee varianten: het reguliere menu + het volledig vegetarische menu (= geen vlees + geen vis).
BABETTE’S FEAST
1 HELDERE GROENTENSOEP
Lichte en heldere groentenbouillon
2 EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG
Een koekje met crème patissier
3 ØLLEBRØD
Typisch Deense brood-biersoep van stokvisbouillon met witvis
4 BLINI DEMIDOFF
Een eerste toppunt van feestelijkheid: blini met kaviaar en zure room
5 CAILLE EN SARCOFAGE
Het signatuurgerecht van Babette: een kwartel
dat in een bladerdeeg nestje ligt met vijgen en paddenstoelen
6 WALDORFSALADE
Klassieke salade met appel, walnoten en rozijnen*
7 TULBANDCAKE
Tulbandcake met boerenjongens en room.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. (4: kaviaar, apart) |
Rauw vlees/vis | 4: kaviaar, apart |
Varkensvlees | n.v.t. |
Noten | 6: walnoten |
Lactose/melk | 2: patisserieroom, 4: zure room, apart, 7: slagroom, apart |
Kaas | n.v.t. |
Alcohol | 3: bier 5: Madeira (in saus) 7: boerenjongens, apart |
Gluten | 2: koekje 3: brood 4: blini, apart 5: pasteibakje, apart 7: cake |
Diversen | n.v.t. |
BURNT
1 OESTER
Heerlijk zilte oester
Vega: Gebakken zeekraal
2 BOUILLABAISSE MET GAMBA’S EN MOSSELTJES
Verfijnde schaaldierenbouillon met gamba’s en mosseltjes.
Vega: Ricotta met een salade van groene groenten
3 DRAGONSOEP
Fresh green peas and tarragon soup.
4 TONG MET ASPERGES **
Gebakken tong met gegrilde asperges, rucola en een vierge van tomaat.
Veggie: Roasted cauliflower with asperagues, arugula and a virgin of tomato.
5 ISPAHAN MACARON
Verjaardagsmacaron met heerlijke crème van frambozen en lychee.
6 BIEFSTUKJE MET CAYENNEBOTER
Tender steak with fried baby potatoes and cayenne butter
Veggie: Baked eggplant and courgette with small potatoes and cayenne butter.
7 KOFFIEMOUSSE
A light coffee dessert with whipped cream.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | 1: Oester 2: bouillabaisse (mosselen, garnalen) |
Rauw vlees/vis | 6: biefstuk kan rood zijn van binnen) |
Varkensvlees | n.v.t. |
Noten | 5: amandelmeel |
Lactose/melk | 2: alleen vega-variant 3: room 4: boter 5: mousse(room) 6: boter 7: mousse (room) |
Kaas | n.v.t. |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 3: bindmiddel 4: bloem bij vis |
Diversen | n.v.t. |
CHEF
1 GUMBO VAN ANDOUILLEWORST
Louisiana gumbo stew with spicy pork sausage,
in a brown roux with okra, peppers served with a crisp crostini.
Vega: Vegetarische worst vervangt het vlees.
2 SPAGHETTI AGLIO OLIO
Classic spaghetti dish with oil, garlic, parsley, peppers and Parmesan cheese. Most sensual dish of this film.
3 KOREAANSE KIP MET INGELEGDE UI EN JALAPENOPEPER
Chicken thigh fillet in gochujang chili, ginger, soy, sesame oil and garlic.
With pickled red onion, jalapeno pepper and sesame seeds.
Vega: Kipstuckjes vervangen de kip
4 BUIKSPEK MET POMPOENCREME EN KORIANDERSAUS
Pork belly marinated with chinese herbs, with pumpkin cream and ginger and
a garnish of radish and coriander sauce.
Vega: Geroosterde bloemkool i.p.v. buikspek
5 DE CUBANO
In mojo gemarineerde varkensschouder, uitgebakken spekreepjes, belegen kaas, ham en grote augurkrepen. Op een baguette met mosterd. Wereldwijd food truck fenomeen.
Veggie: grilled courgette, falafel and spicy seitan
6 NEW ORLEANS BEIGNET
Small pillows shaped beignets, served with caramelized pineapple and pastry cream.
7 BRISKET
Texas style BBQ brisket. Marinated and smoked for hours, according to Aaron Franklin's recipe. Super tender and umami taste.
Vega: pittige pepertofu
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | n.v.t. |
Varkensvlees | 1: andouille(worst) 4: buikspek 5: Cubano (varkensschouder) |
Noten | 3: sesamzaad |
Lactose/melk | 1: boter 2: boter 4: boter 5: boter 6: patisserieroom (apart) 7: alleen de vega-variant |
Kaas | 2: Parmezaanse kaas 5: plakje kaas |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 1: crostini, apart 2: pasta 3: paneer 5: baguette 6: beignet, apart 7: alleen de vega-variant |
Selderij | 1: roux |
Diversen | n.v.t. |
ESTÔMAGO
1 PASTEL
Pastei met gehakt, pepertje en knoflook. Met een groene zoet-zure salade.
2 COXINHA
Beroemde peervormige snack met kip & kaas. Met een frisse rode bietensalade.
3 WORMEN
Gevangenismaaltijd. Beetje nootachtig.
4 KIP KOKOSRIJST
Malse kip met rijst, ui, knoflook, hazelnoten, limoensap, peterselie en kokosmelk.
5 PASTA PUTTANESCA
Het ‘hoogtepunt’ van de film. Pasta met tomaten, ansjovis, kappers en olijven.
6 CARPACCIO
Rauwe ossenhaas, olie en azijn, rucola, kappertjes en Parmezaanse kaas.
7 ANITA E GARIBALDI
Eigenzinnige crème brulée met guavepasta en gorgonzola.
8 BIEFSTUKJE
Het ‘lekkerste stukje’ vlees.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | 6: rauwe ossenhaas 8: evt de biefstuk verder doorbakken |
Varkensvlees | 1: gehaktvulling |
Noten | 4: hazelnoten |
Lactose/melk | 2: room in vulling 7: room in crème brulee |
Kaas | 2: in kaasvulling 6: Parmezaanse kaas 7: gorgonzola |
Alcohol | in de optionele Negroni cocktail |
Gluten | 1: deeg 2: deeg 5: pasta |
Diversen | n.v.t. |
JULIE & JULIA
1 TONG MEUNIÈRE
Een echte klassieker: tong met kappertjes, peterselie, citroensap en heel veel boter.
2 BRUSCHETTA
Italiaanse klassieker, in New York super populair.
3 KIPPENDIJEN MET CHAMPIGNON-ROOMSAUS
Tender chicken with browned mushrooms in a porto cream sauce.
4 RIVIERKREEFT ‘THERMIDOR’
Gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer
5 FRANS KAASPLANKJE
Een Frans geitenkaasje, brie en een abdijkaasje.
6 BOEUF BOURGUIGNON
The French classic beef stew, served with small potatoes
7 REINE SABA CHOCOLADETAART
For dessert a light chocolate cake with almonds
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | 4: rivierkreeft |
Rauw vlees/vis | n.v.t. |
Varkensvlees | n.v.t. (de boeuf is zonder spek) |
Noten | 7: amandelen |
Lactose/melk | 3: room in saus, 4: room in gratin, 7: crème fraîche |
Kaas | 4: in gratin 5: gepasteuriseerde kaasjes, min. 1 schimmelkaas |
Alcohol | 3: port in saus 6: rode wijn |
Gluten | 2: toast 7: taart |
Diversen | n.v.t. |
NO RESERVATIONS
1 COQUILLES MET SAFFRAANSAUS
Een fraai voorgerechtje van gebakken coquilles met
frisse dressings van saffraan en sinaasappel
2 DORADE MET GROENTEN UIT DE OVEN
Filet van dorade met courgette, citroen en tijm uit de oven.
Minder dreigend dan in de film.
3 SPAGHETTI ALL’ARRABBIATA
Klassieke pasta met tomatensaus, rode pepertjes, knoflook en parmezaanse kaas,
geen kind kan er weerstand aan bieden.
4 SLICE OF PIZZA
Home made veggie pizza, always the best and most fun.
5 TAPASPLANKJE
After work relaxation met een tapasplankje.
6 KIPPENDIJEN MET COGNACSAUS
Het proefmoment gaat om de cognacsaus met selderij, witte wijn, sjalot, truffel en knoflook. Geserveerd met malse kippendij en garnering.
7 KOUDE SABAYON MET EEN PANCAKE EN ROOD FRUIT
Koude sabayon met een amerikaanse pancake en vers rood fruit.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | 1: coquille |
Rauw vlees/vis | n.v.t. (1: coquille evt. meer doorbakken) |
Varkensvlees | 1: hamcrumble, apart |
Noten | n.v.t. |
Lactose/melk | 1: room in saus, 7: room in sabayon |
Kaas | 3: Parmezaanse kaas 4: Kaas op pizza 5: Geitenkaas op stokbrood |
Alcohol | 1: witte wijn in saffraansaus 6: cognac in cognacsaus 7: Licor43 in sabayon |
Gluten | 3: spaghetti 4: pizza en grissini 5: stokbrood, apart 7: pancake, apart |
Diversen | n.v.t. |
RATATOUILLE
MENU
1 MILLE FEUILLE
With patisserie cream, lemon, vanilla and meringue.
2 PORTOBELLO MET GEITENKAAS*
Smoked portobello with goat brie, pine nuts and salad.
3 ZALMTIMBAALTJE**
Smoked salmon tartlet with horseradish, avocado, spring onion and caramelized vegetables.
4 SOEP VAN KNOLSELDERIJ MET HAZELNOOT*
Broth, celeriac, celery, hazelnut and .. a piece of leek.
5 KALFSOESTER MET TRUFFELOLIE
With light mashed potatoes, endive and mustard sauce
6 DRUIVEN
A tongue freshener for..
7 RATATOUILLE TORENTJE
Zucchini, aubergine and tomato with a vinaigrette.
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | 3: (gerookte) zalm |
Varkensvlees | n.v.t. |
Noten | 2 zonnebloempitten 4 hazelnoten |
Lactose/melk | 1: gele room 2: geitenbrie 3: zure room |
Kaas | 2: geitenbrie |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 1: cake |
Diversen | n.v.t. |
SOUL KITCHEN
MENU
1 VISSCHNITZEL MET AARDAPPELSALADE
De basis van het truckerscafé: een schnitzel als een deurmat. Dit is een visschnitzel geserveerd met een aardappelsalade met mierikswortel.
2 ROODBAARSFILET MET PUTTANESCASAUS, BASILICUM EN CHERRYTOMAATJES
Het nieuwe menu met een op de huid gebakken roodbaarsfilet, geserveerd met puttanescasaus, basilicum en gekonfijte cherrytomaatjes
3 GRIEKSE PILAV MET PEULEN
Een smakelijke tomaatpilav met malse stukjes kip, rode paprika en pepers.
4 SOUVLAKI VAN VARKENSHAAS
Een spiesje van gekruide varkenshaas, geserveerd met tzatziki
5 WITTE CHOCOLADEMOUSSE ‘AFRODISIAC’
Mousse van witte chocolade met een topping van chocolade en hazelnootjes
6 PEPERMUNT
Eigenlijk een knoop..
7 DRUIVEN MET ROOM
Serveer in een glas: druiven met ricottacrème, amandel en honing
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | n.v.t. |
Varkensvlees | 1: spek in salade 4: souvlaki |
Noten | 5 hazelnoot 7 amandel |
Lactose/melk | 5: room in mousse 7: ricotta |
Kaas | n.v.t. |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 1: schnitzel (paneermeel) |
Diversen | n.v.t. |
TAMPOPO
1 SNACK UIT DE FILM
Appetiser die je in de filmsfeer brengt
2 JAPANSE NOEDELSOEP (RAMEN)
Good noodle soup, the Japanese way. Chicken broth, miso, leek, pepper, ginger, sesame oil, roast pork, naruto maki and seaweed. In the movie you get instructions how to eat this noodle soup. Japanese style.
Veggie: Broth of mushrooms and seitan replace the meat.
3 ONIGIRI
Traditional Japanese rice sushi, filled with tuna and wrapped with nori. Plus a little Japanese soy sauce and sesame seeds.
Vega: Onigiri met avocado
4 OESTER
Heerlijk zilte oester
Vega: gebakken zeekraal
5 OSHIRUKO
A little odd, that's Oshiruko. Powerful and sweet red bean soup, with mochi ball. Note: eat carefully.
6 BUIKSPEK IN SLA
Wrap with caramelized pork belly, marinated in peppers, honey, Japanese soy and herbs. Lukewarm, with ssamjang sauce in a lettuce leaf.
Veggie: roasted cauliflower replaces the pork belly
7 PEKING EEND
Roasted duck with finely chopped spring onion, cucumber and hoi sin. Lukewarm, in thin pancakes.
Veggie: Umami prepared tofu replaces the duck.
8 RAMEN NOEDELSOEP ‘TAMPOPO’
Ultimate Japanese noodle soup. A flavor bomb. Serve hot!
Veggie: Broth of mushrooms replaces the meat.
ALLERGENEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | 4: oester |
Rauw vlees/vis | 3:rauwe tonijn |
Varkensvlees | 2: varkensschouder 6: buikspek |
Noten | 2: sesamzaad 3: sesamzaad 6: sesamzaad 8: sesamzaad |
Lactose/melk | 7: alleen vega-variant 8: boter |
Kaas | n.v.t. |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 2: noedels 5: mochi 6: bloem 7: pannenkoekje 8: noedels |
Selderij | 4: bij oester |
Diversen | n.v.t. |
THE HUNDRED FOOT JOURNEY
1 PITTIGE INDIASE TOMATENSOEP
A great entrance, this spicy tomato soup with cumin, ginger, curry leaves and chilis.
2 AMUSES BOUCHES APERITIF
Een cold platter met tomaatjes, gevulde bleekselderij en een miniquiche
3 THALI VAN TAHOE CURRY, LINZEN EN NAAN
Een zachte tahoe curry, gekruide linzen, mangochutney en Indiaas naanbrood
4 GEROOSTERDE ZEEBAARSFILET MET SAFFRAANRIJST
Op de huid gebakken zeebaars met een kruidige saffraanrijst gemengd met groene groenten
5 ROULEAU VAN DUIF EN EEND EN CROUTE
Rouleau van duif en eend en croute met seizoensgroenten en een truffeljus
6 BOEUF BOURGUIGNON
De klassieker uit de Franse keuken: boeuf Bourguignon
7 TARTE AUX FRUITS
Taartje van het huis met rode vruchten
ALLERGEEN | GANG MET INGREDIËNT |
---|---|
Schaal-of schelpdieren | n.v.t. |
Rauw vlees/vis | n.v.t. |
Varkensvlees | n.v.t. |
Noten | n.v.t. |
Lactose/melk | 1: feta kaas, apart 2: roomkaas bij bleekselderij 7: banketbakkersroom |
Kaas | Zie bij lactose |
Alcohol | n.v.t. |
Gluten | 3: naan brood, apart 2: quichebodem, apart 5: bladerdeeg, apart 7: taartbodem |
Diversen | n.v.t. |