CASABLANCA

'Here's looking at you, kid' zegt Rick tegen Ilsa, en daarna sippen ze aan de champagne. Een klassieker; romantisch, spannend en stijlvol. En dat geldt ook voor de drankjes.
Toast mee met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman, as time goes by.

good film

Casablanca is misschien wel de meest iconische klassieker film ooit. Gefilmd in 1942 maar nog even actueel als het gaat over liefde en moraal. De cynische Rick (Humphrey Bogart) heeft een café in Casablanca, de stad waar vandaan vluchtelingen van de Duitse bezetting naar Amerika gaan. Als Ilsa (Ingrid Bergman) arriveert, verandert alles. 'Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine'. Passend bij de muziek 'As time go by' drink je de mooiste drankjes en een chique snack. Bekroond met drie Oscars, voor beste film. regisseur en scenario. De film is Engelstalig en Nederlands ondertiteld.

good DRINKS

“Here's looking at you kid”, zegt Rick tegen zijn lief Ilsa, al proostend met champagne - what else? Je proeft van 5 bijzondere drankjes – 4 met alcohol en 1 zonder - en een kleine snack. We verklappen nog niet wat, maar de bubbels zitten er natuurlijk bij. De rest, dat is een verrassing.
Kleine lettertjes: What you see, is what you drink/eat. er is geen alcoholvrije variant en de kleine snack bevat vis. Heb je een bepaalde allergie, check vooraf bij info@cinemaculinair.nl welk drankje of snack je moet overslaan. De drankjes zijn een fijne proeverij voor iedereen ouder dan 18 jaar. Sterk aanbevolen wordt om vooraf wat te eten.

great timing

Je drinkt wat je in de film ziet. Good film + good drinks + great timing. De clou zit ‘m in dat laatste. Een voorbeeld. Als Rick en Ilsa proosten op minuut 40 en 15 seconden met een glas bubbels, dan heffen onze gasten gelijktijdig hun glas met hen. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.

recensie casablanca
van cinema culinair

'Here's looking at you, kid' zegt Rick tegen Ilsa, en daarna sippen ze aan de champagne. Een klassieker; romantisch, spannend en stijlvol. En dat geldt ook voor drankmomenten. De film Toast mee met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman, as time goes by.

live meemaken?

Eens in de zes weken kun je genieten van een heerlijke film en proeven van de gerechten en/of drankjes in die film. Wil je weten met welke film je binnenkort op de seconde kunt meeproeven? Kijk dan even in onze online agenda.

offerte?

Cinema Culinair met vrienden of collega’s? Als je wilt, kunnen wij dat voor je verzorgen: koken, drankjes, techniek en bediening. Met deze film, maar ook met een heleboel andere films. Kijk hier voor zakelijke events en kijk hier voor als je zelf een event wilt organiseren in licentie.
DEEL dit bericht op: