THE MENU

The Menu (Mark Mylod, 2022) is een zwarte komedie waarin horror, humor en spanning worden afgewisseld met fantastisch eten. Het verhaal speelt zich af in een peperduur restaurant op een afgelegen eiland, waar 14 gasten de food-beleving van hun leven gaan meemaken. We volgen met name Margot (Anya Taylor-Joy), de partner van foodie Tyler, die haar op het laatste moment uitnodigde voor dit exclusieve diner. Chef Slowik (Ralph Fiennes) kookt obsessief met lokale ingrediënten en maakt originele gerechten. Het menu bouwt langzaam op van raadselachtig via bizar naar een persoonlijke afrekening aan het adres van alle snobistische gasten.

Deze heerlijk absurde film bekritiseert de moderne haute cuisine en hun bezoekers, onder leiding van de intens-enge Ralph Fiennes als chef de cuisine. Een culinaire beleving is haast een understatement. Komt dat zien en proeven!

THE MENU Lees verder »

CHOCOLAT

Chocolat is een romantische film die het verhaal verteld van de jonge moeder Vianne Rocher en haar dochter Anouk. Vianne blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen uit het zwarte kousendorp smelten voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling in het dorp verschijnt (Johnny Depp), die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.

CHOCOLAT Lees verder »

Burnt

BURNT

Een arrogante chef, gespeeld door Bradley Cooper, heeft het ooit verbruid in de keukenwereld van Parijs (je weet wel: drank, drugs en vrouwen) en komt na jaren boetedoening aan in London om een derde ster te veroveren. Dat gaat echter niet zomaar.

BURNT Lees verder »

tampopo noedelsoep

TAMPOPO

Een beetje vreemd, maar wel lekker. Dat is Tampopo, een van onze hoogtepunten. De perfectie van Cinema Culinair past prima bij de perfectie in de Japanse keuken, met een vleugje absurde humor. De film is een geweldige kijk op Japan in de jaren tachtig.

TAMPOPO Lees verder »

Winkelwagen
Scroll naar boven